Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

2014.

2013 var fyllt av resor och roliga jobbuppdrag. Men det var också ett förbannat tufft år med sorg över att en person i vår närhet är svårt sjuk. Vi har hoppats och tvekat och famlat i mörker och som resultat har vi blivit starkare tillsammans och som individer. Men 2014 kommer vara lika tufft. Därför tänker jag sätta upp några mål för 2014 för att försöka förgylla det här året.

sssfelixIMG_3942

Det är destruktivt med nyårslöften, för de riskerar att aldrig bli genomförda och då kan resultatet bli besvikelse och självförakt. Därför ska vi vara snälla mot oss själva när vi sätter upp mål inför 2014. Vi har tillräckligt med krav på oss, nyårslöftena ska få oss att må bättre, inte sämre. Kom ihåg det.

2014 ska jag:

✎ Teckna och måla mer. Det kommer bli roligare nu eftersom jag har fått en scanner i julklapp!
✎ Fira vår treårsdag på finrestaurang.
✎ Köpa ett duschdraperi.
✎ Avvara ordentligt med tid för att skriva.
✎ Använda symaskinen. Köpa tyg i second hand-affärer och sy några av de plagg som jag har skisser på i huvudet.
✎ Starta en webbshop på exempelvis Etsy där jag kan sälja mina illustrationer.
✎ Äta ännu mer vegetariskt och köpa mer ekologisk mat.
✎ Gosa mycket med min lillasyster.
✎ Radera bilder från datorn. Lägga över datorns innehåll på en extern hårddisk.
✎ Skaffa fler skrivjobb.
✎ Åka utomlands med Felix i vår. Kanske Venedig, Istanbul eller Barcelona.
✎ Fylla 20 och köpa Cava på Systembolaget.
✎ Klippa page.
✎ Fotografera mer analogt.
✎ Åka till London i höst och hälsa på pappa, Jo och Eloise som ska bo där i ett halvår.
✎ Bada mer, ju äldre jag blir desto mindre badar jag på sommaren, trots att det typ är det bästa som finns?!
✎ Gå på min storebrors bröllop i Kalifornien och sedan åka på roadtrip med familjen.
✎ Söka utbildningar. Fortsättningskurs i skrivande eller konstskolor.
✎ Rensa ut garderoben och sälja kläder på bloppis.
✎ Skaffa en ny mailadress.
✎ Bli skicklig på bokföring och fakturering och sådant som rör min enskilda firma.
✎ Rösta rött (troligtvis rosa) i valet.

Notera att jag inte har några mål när det kommer till mat eller träning (förutom det där med vegetarisk mat då, ur miljösynpunkt). Jag äter vad jag är sugen på och om jag tränar (vilket jag förövrigt inte har gjort sedan i somras) så är det för att leva längre, bli av med stress och sova bättre – inte för att förändra något med min kropp. För många tjejer har ”börja träna” som nyårslöfte, och de flesta av dessa gör det enbart för att vi har lärt oss att vi ska se ut på ett visst sätt för att vara okej. Patriarkatets hårda dom.

Har ni några mål eller planer för 2014?

Translation: My goals for 2014. Translate them here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • Att träna för att gå ner i vikt är dock inte alltid fel. Det finns hälsorisker med att vara överviktig (vilket jag själv fått erfara). Och det finns människor som vill träna för att få mer muskler, BLI STARKA. Allt är inte utseende när det kommer till träning, så det är farligt att dra slutsatser utifrån folks nyårslöften (och andra saker) utan att veta bakgrunden. Jag vet att du skrev ”de flesta”, men jag ville ändå belysa det. Att försöka gå ner i vikt om man är överviktig är nog jobbigt i sig. Stöd behövs från omgivningen.

  Ida 2014-01-09 02:06:18
  Svara
 • Jag vet inte, det är så lätt för personer som redan passar in i idealet att säga sådär. Att det är dumt att ha ”att träna mer” som nyårslöfte. Och att det bara är för att passa in i det patriarkala idealet.

  Ja, det kanske det är, för de flesta. Men du passar ju redan in i det? Det gör mig så frustrerad att så många tjejer slänger ur sig sådana där saker. Det gör mig också ledsen, för hur många gånger ni än säger att det är patriarkatets fel att vi vill se ut på ett visst sätt så gör ni det redan och jag och andra tjocka tjejer får bara ännu mer ångest och panik över både det faktum att vi både är slavar under patriarkatets ideal. Men också att vi inte kan vara lika ”starka” som er redan smala tjejer och skita i det.

  Jag vet inte om du förstår vad jag menar, det blev lite rörigt. Hursomhelst så tycker jag att du är fantastisk och jag hoppas lite av min poäng med det här babblet gick fram.

  Frida 2014-01-09 00:50:33
  Svara
 • Jag skriver mål som ger utveckling och som får mig att må bättre. Dvs, mindre stress, måsten, plikter. Mer liv, lust, avkoppling.

  Elise 2014-01-08 23:35:01 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Det är bra med snälla nyårslöften/mål. Själv lovar jag bara sånt som kommer att få mig att växa som person och må bra. Inget kroppshets och perfektionism.

  kaneli 2014-01-08 18:16:19 http://www.spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Mina mål är att vara snäll mot mig själv, bara göra saker om jag själv vill det och så vidare. Förra året var jag så hård mot mig själv och gjorde saker som jag inte ville göra bara för att göra andra glada. Det ska jag ändra på Jag planerar också att måla mycket mer, för det gör mig så glad. Jag blev så pepp på det här året nu!

  Flora 2014-01-08 17:22:59
  Svara
 • Har länge varit väldigt osäker och haft svårt att ta första steget med killar, och tänker alltid att jag ska bättra mig. 2014 inleddes kanonbra då jag tog initiativet att hångla med en kille på tolvslaget, inte helt fel att han var söt också! Så målet för detta år är främst att jag ska göra det jag känner för och våga satsa mer och tänka mindre. Feminismen är det bästa som hänt mig!

  Jorunn 2014-01-08 17:02:14 http://www.evahenrika.blogg.se
  Svara
 • Mitt viktigaste nyårslöfte är att vara snällare mot mig själv. Sen tänkte jag att jag ska se till att hångla mer också!

  Hedvig 2014-01-08 11:29:28
  Svara
 • Du är så himla himla bra.

  Nastasja 2014-01-08 01:07:01 http://foreignfoureyes.blogg.se
  Svara
 • Mitt mål är att göra en riktigt finkulturell sak varje månad. Gå på balett, opera eller teater. Så himla bra grej! :D

  Antonia 2014-01-08 00:18:19
  Svara
 • Hey, I thought I’d ask you since you are so talented in painting: I’m starting a course on painting with akvarell and thought if you had some tips concerning paintbrushes or the akvarell paints etc. Would appreciate a lot! X

  m. 2014-01-07 23:25:47
  Svara
 • Jag rekommenderar Istanbul så sjukt mycket!!! Det är verkligen min favoritstad. På kvällen sitter alla och dricker te ute såsom vi i sverige dricker öl, så himla mysigt och annorlunda i jämförelse. Finns jättefina cafeer och platser och mysiga katter överallt som alla tar hand om och lämnar ut mat till trots att de inte ägs av någon. Alltså åk dit!!

  Alexandra 2014-01-07 22:51:51
  Svara
 • Vilka peppiga mål du har! Jag ska cykla mer 2014 än jag gjorde 2013, det är mitt enda löfte. Och använda cykelhjälm.

  Klara 2014-01-07 22:41:49
  Svara
 • Å FLORA DU ÄR SÅ BRA, MITT PEPP BLIR MAXIMALT! HATA, HATA PATRIARKATET!!!

  Sofia B 2014-01-07 22:32:21
  Svara
 • Jag har tänkt försöka mig på det sinnessjuka uppdraget med att endast snusa 6 snusar per dag. Jättesvårt. Och börja använda tandtråd. Åka på en tågluff. Hångla minst en gång varje dag med min pojkvän pga roligaste som finns! Vårda vänskapsrelationer!. Kanske lära mig att spela gitarr. Anledningen att jag ens gick på dejt med min pojkvän första gången var för att han skulle lära mig spela gitarr. Jag lärde mig introt till Hallelujah och sen blev vi mer intresserade av att faktiskt hänga med varandra. MEN 2014 kanske är året!!!

  SARA 2014-01-07 22:30:48 http://neriljuvalivet.blogspot.com
  Svara
 • Jaaa, ha bloppis! Det vore megakul. Bra ”mat-mål” du har förresten. Vego och eko for the win! Det ska jag också köra på. Och ps: Du skulle passa störtbra i page =) Kramar!

  Emma 2014-01-07 21:26:22
  Svara
 • Från augusti till december 2013 reste jag, själv, runt i Syd-ost Asien, utan några egentliga planer, visste liksom inte när jag skulle komma hem. Åkte hem till jul och nyår men i morgon åker jag till Australien, igen utan att veta när jag kommer hem. Pga liten budget är min enda plan att skaffa jobb, måste få in pengar. Men det bästa är att kanske stannar jag i Australien i två veckor, 8 månader, kanske hittar jag något annat land att utforska eller kanske åker jag tillbaka till något ställe som jag tycker extra mycket om.
  Har inte så många mål för 2014, men dom jag har tycker jag väldigt mycket om.
  – Inte planera för mycket, ta det som det kommer och följa hur jag känner och vad för möjligheter som dyker upp.
  – Inte stressa över att jag inte har några fasta planer.
  – Försöka spara in pengar på shopping och onödigheter och hellre ha råd med att göra sociala saker och mer resor.
  – Försöka behålla kontakten med många av dom fantastiska människor jag mött under mina resor.
  – Spara till en ny bra kompakt digitalkamera (ja, lite motsägelsefullt till målet över, jag vet) för att försöka få igång mitt fotointresse igen.
  – Inte stressa över att jag ”borde” börja plugga snart.
  – Dyka så mycket som möjligt.
  – Uppdatera min blogg mer, så att jag har mer dokumentation över denna fantastiska period i mitt liv.
  – Inte bli kär i en australienare.
  – Skicka mer vykort.

  Anna 2014-01-07 21:09:59 http://ohuniverse.blogg.se
  Svara
 • Trädet & flickan-fotot, fantastiskt!
  Mina mål är bl.a. att ta för mig mer och hålla kreativiteten igång dagligen (den har sovit för mycket det senaste) och skicka iväg den där F-skatteansökan till Skatteverket någon himla gång (fyllde i den i augusti…). Hm. Äta & laga mindre taskig mat (ur miljö/livsvillkor-aspekt osv), lära känna Stockholm, glädjas åt livet & vara mindre ledsen. Och. Så. Vidare.

  Sofia 2014-01-07 21:03:42 http://sofiabystrom.blogg.se
  Svara
 • Som jag tolkar det syftar texten till att många tjejer och killar tränar för att de vill bli smala m.m, och känner sig tvingade till detta av rådande ideal. Jag är själv nordisk mästare i tyngdlyftning och tävlar för svenska landslaget och min träning hör till min livsstil, men trots det finns det en liten del av mig som tränar, inte bara för att bli starkare och snabbare, utan smalare då jag har någon sorts tro om att det kommer få människor i min omgivning att tycka om mig mer, trots att jag vet att jag är bra precis som jag är.

  Stina-maria 2014-01-07 20:49:51
  Svara
 • Om du vill gå konstskola, tips Umeå Konstskola! Jag går där och trivs väldigt bra. Dessutom kan jag tänka mig att du skulle trivas i Umeå som stad.

  Anja 2014-01-07 20:48:09
  Svara
 • Mitt mål är att gå ner i vikt, alltså äta bättre och träna mycket. Detta har inte med något annat än min sjukgymnast att göra, och min kropp som börjar gå sönder helt totalt – skolios och och dåliga knän. 2014 blir året då jag tar tag i det och får en hel kropp som kan bära mig vart jag än vill.

  Olivia 2014-01-07 20:15:00
  Svara
 • Hej hej! Just want to drop in saying I love it. Speciellt det sista. xoxo

  Nina 2014-01-07 20:12:14
  Svara
 • En plan är att upptäcka världen mer; resa. En önskan är att bli kär i år.

  rosita 2014-01-07 19:40:40 http://www.fewlix.blogg.se
  Svara
 • Jag har tänkt på en sak, du är rätt så lik karaktären Rose (som spelas av Billie Piper) i Doctor Who (säsong 9 & 10). Jag vet inte riktigt hur… men ni har något gemensamt!

  Sol 2014-01-07 19:38:49
  Svara
 • Hej Flora!
  Jag skulle mycket gärna vilja höra hur du ser på miljöfrågan. Ni lever, från vad jag kan se, ganska spartanskt och enkelt till vardags men gör ändå många korta resor under ett år också. Anser du att ni kompenserar för dem, och om ja, anser du att man ens kan kompensera på det sättet?

  Jättfin och bra blogg!!

  Klara 2014-01-07 19:25:50
  Svara
 • Jag har varit i Istanbul, Venedig och Barcelona. Har massa massa tips.

  Linnea 2014-01-07 18:58:12 http://estetpaket.blogg.se
  Svara
 • Åh, gillar allt, men gillar också att du skall klippa page! Nu har jag rakat av mig mitt hår men jag hade page ett tag, trivdes så otroligt bra i det. Jag längtar tills mitt hår blir så långt att det blir en page. Du kommer säkert passa superbra i det!

  Linnea 2014-01-07 18:57:19
  Svara
 • Åhh så himla bra och inspirerande mål Flora! Har flera liknande själv. Pagen tog jag mig dock friheten att klippa 2013 *hihi* kram

  Josefine 2014-01-07 18:48:00 http://josefinenils.wordpress.com
  Svara
 • Asså sista stycket, det träffade mig så hårt, för det är så jag vill att det ska vara men inte är i nuläget. Nu sitter jag och väntar på ett yogapass i alla fall, för att få inre lugn och en god natts sömn, inte för att gå ner i vikt!

  Louise 2014-01-07 18:45:09
  Svara
 • Jag ska försöka röra mig mer under 2014, inte pga (som du nämnde) att jag vill gå ner i vikt eller se ut på ett visst sätt, utan för att det dämpar min ångest. Så enkelt kan det vara, sen sover jag mycket bättre om nätterna också. I och med detta ska jag försöka vara snällare mot mig själv och vårda mig själv (med fokus på det inre), samt följa magkänslan mer. Måste våga lite på den oftare. Förresten, hoppas att du kommer på Unga Feministers årsmöte i Uppsala, isåfall ses vi där! Kram på dig fina Flora!

  Mimmi 2014-01-07 18:11:26
  Svara
 • Du är så otroligt klok Flora och jag blir rent ut sagt på jäkla peppad att LEVA när jag läser detta!

  Frida 2014-01-07 17:07:55
  Svara
 • Fina och bra mål! Jag har också mycket kreativa och lite om mat och nyttighet.

  Maria 2014-01-07 16:55:57 http://dreamsof.blogg.se/
  Svara
 • Jag brukar alltid tänka att nyårslöften ska tillföra något i livet, inte ta bort (som att äta god mat på tal om kroppsrelaterade löften.) Förra året lovade jag till exempel att vara modig vilket var så kul och tusen gånger mer givande! Sökte till exempel utbildning i England, stod upp för mina åsikter och vågade chansa på ett förhållande för att nämna några exempel. I år har jag lovat att komma ihåg att varje dag kan bli ett litet äventyr, så 2014 kommer nog bli ett bra år det med

  Vendela 2014-01-07 16:40:32
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind