Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Utflyktsdagen.

Igår hade jag och Felix en utflyktsdag, närmare bestämt till Millesgården som ligger på Lidingö.DSC_3089De har nämligen en utställning där just nu med verk av enbart kvinnliga konstnärer på 1900-talet. De konstnärer som stått i skymundan på grund av sitt kön. Mod och modernitet – 1900-talets djärva konstnärinnor heter utställningen och den står kvar till och med den 9e februari.DSC_3094Den här tavlan heter 1 maj och skildrar ett demonstrationståg. Vera Nilsson (Felix släkting) har gjort den och jag gillar den jättemycket. DSC_3100Blev inspirerad av den här brodyren. DSC_3108Vackert porträtt av Anna Riwkin. Jag rekommenderar alla att gå och se utställningen!DSC_3109Hur fin som helst.
DSC_3117Jag hade på mig en kimono. Bästa klädesplagget tror jag.
DSC_3120Och så gick vi förstås ut i parken för att titta på Carl Milles skulpturer.  DSC_3119Utsikten är strålande.IMG_5223Vi åkte tillbaka till Kungsholmen och åt lunch på Lilys Burger. Som ni vet är hamburgare min favvo, så jag var meganöjd. IMG_5227Väl hemma kröp vi ihop ovanpå sängen med stelfrusna tår. Somnade och vaknade två timmar senare, pluggade, tittade på P3 guld och sedan på Blue Jasmine. Jag gjorde chokladbollar med dadlar (kärna ur ett gäng dadlar, häll på havregryn, kokosflingor, kakao, salt, en skvätt vatten och eventuellt lite agavesirap. Mixa med mixerstav. Rulla till bollar och ställ in i kylen en liten stund).

Translation: Felix and I went to Millesgården yesterday, to see an exhibition of female artists of the 20th century. Artists who have lived in the shadow because of their gender. So good! Then we had burgers at Lilys Burger and ended our sunday with Blue Jasmine and chocolate balls with dates.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Åh att du var på Lidingö igår! Där bor ju jag hihi.

  Bonnie 2014-01-20 22:42:13 http://bonnieelinandrea.blogg.se
  Svara
 • Flora, vart är dina fina byxor ifrån?

  Filippa 2014-01-20 19:00:41
  Svara
 • Hej, jag vill bara problematisera utställningen Mod och Modernitet. Användningen av ordet ”konstnärinna” är otroligt förlegat och betonar att det är kvinnor. Varför kan inte kvinnor också få vara BARA konstnärer? Istället blir de definerade av sitt kön. Vilket jag personligen anser är att underordna det kvinnliga könet. Att betona genus är problematiskt och speciellt i ett utställningsnamn.

  Ytterligare en aspekt av utställningen är att den är gjord av en man och han har skrivit utställningskatalogen. Borde inte kvinnor få lyfta fram kvinnor? Om fokuset ligger på att lyfta fram kvinnor förstår jag inte varför inte kvinnor får göra det. Blir så kontraproduktivt.Jag tycker det är ASBRA att kvinnliga konstnärer lyfts fram och får ta plats. Men tycker det är så olyckligt det är MÄN som ska bestämma över kvinnor och vilka som ska få ta plats.

  Det här är på inga sätt någon kritik mot dig Flora, jag älskar din blogg och dina fantastiska inlägg om feminism. Jag vill vara lyfta fram utställningens problem då jag själv skrivit en uppsats om just denna utställning ur ett genusperspektiv.

  Anna 2014-01-20 18:20:06
  Svara
 • Det är ju typ omöjligt att mixa dadlar ju.

  Madde Schwedaan 2014-01-20 16:27:10 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Åh vad intressant den utställningen lät! Ska verkligen försöka ta mig dit!

  Lisen 2014-01-20 15:50:37 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • Skulpturerna <3

  alva 2014-01-20 12:50:30 http://otilltalande.devote.se
  Svara
 • Flora! Du som älskar frukost borde prova tonfiskmackor med tomat (om du nu gillar tonfisk då hehe). Så jäkla god kombo!!! Köp hem tonfisk i vatten, finns som konservburk, blanda sedan ihop tonfisken med majonäs (inte för mycket och inte för lite, det ska liksom inte vara torrt men inte heller för smörjigt). Rosta bröd, bre på smör om du tycker om det och sedan på med tonfiskröran. Avsluta med tomatskivor och lite salt! SÅ gott!

  Amanda 2014-01-20 12:28:01
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Älskar tonfiskröra! Men det blir ännu godare om du har hackad rödlök i röran, och dragon! :) Tack för tipset i alla fall!

   Flora Wiström 2014-01-20 12:48:24
   Svara
 • Vilken festlig helg du hade! Varifrån kommer din underbara polotröja?

  rebecca 2014-01-20 12:12:27
  Svara
 • Hej Flora! Jag vet ju att du har ätit på Flippin’ Burgers och undrar nu om du tror att de slänger ut mig och min kompis om vi är under 18 och vill äta där?

  frida 2014-01-20 12:04:31
  Svara
  • Svar på fridas kommentar.

   Ingen aning! Men det tror jag verkligen inte, det är ju en restaurang i första hand, inte en bar. Maila dem och fråga vetja :)

   Flora Wiström 2014-01-20 12:48:57
   Svara
 • Vilken otroligt fin dag Flora. Kokosbollar med dadlar har jag alltid velat prova!

  Sandra Leone 2014-01-20 09:13:13 http://lingers.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind