Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Katarina kyrka.

IMG_7844floraIMG_7656 IMG_7686 IMG_7787 Foto av Hanna och efterbearbetning av mig.

Hej kompisar. Hur hemsk var inte The Wolf of Wallstreet? Så otroligt sexistisk, och jag köper inte argumentet ”men det är ju satir” eller ”men det utspelar sig ju på 80-talet”. Känns som att så många använder dessa argument som ursäkt för att få skildra kvinnor på ett fruktansvärt objektifierande sätt. Eller vad tycker ni? Diskutera gärna i kommentarsfältet.

Translation: Photography by Hanna. What did you think of The Wolf of Wallstreet? I think it was terribly degrading and sexist. I don’t buy the argument ”it’s satire” or ”but it takes place in the 80’s”. It’s still so dehumanised.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • Fast filmen skildrar ju faktiskt det riktiga svinet Jordan beltfords liv så hur hade de kunnat skildra något sexistiskt UTAN att göra det sexistiskt? Filmen baserat ju på boken och hur Jordans liv var, vad det kretsade kring; pengar, knark och prostituerade. Sen är det aldrig någon romantiserande skildring av det eftersom det visade i sista halvan hur allt gick åt helvete; förlorade jobb, fru och barn exempelvis. Så nä, jag håller inte riktigt med :) tyckte filmen var bra och välgjord, vissa scener var lite too much men jag tror att de var nödvändiga för berättelsen om hans liv och vad som gjorde honom till det svin han faktiskt var.

  Olivia 2014-01-31 22:40:42 http://Olivialey.blogg.se
  Svara
 • På tal om objektifierande så bör du se Don Jon, mådde riktigt dåligt när den va slut.

  Hanna 2014-01-30 08:23:11
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   http://www.youtube.com/watch?v=PyVepk8ym4w här pratar för övrigt Gordon-Lewitt om det själv (såg videon efter mitt svar). Men det är såklart alltid en svår gräns det där, hur man skildrar sexism/rasism/objektifiering osv utan att VARA sexistisk och rasistisk. Lägger mycket ansvar på tittarens tolkningsförmåga liksom.

   Amalia 2014-02-11 20:02:30
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hmm, jag själv tyckte Don Jon nästan var tvärtom mot objektifiering? Som jag tolkar den kritiserar den porr och den skeva bild av sex det ger (främst) män men jag tyckte också det var intressant att den visade hur en kvinna kunde vara sexist (inte optimalt uttryckt av mig här, men tänker på hur hans flickvän t.ex. tyckte det var pinsamt att hennes man städade och hennes stereotypa bild av vad en man ska göra i förhållandet). Hade varit intressant att veta hur du tolkade den!

   Amalia 2014-02-11 19:54:57
   Svara
 • FÖRRESTEN, i biosalongen sitter de en kille framför mig som säger ”jävla hora” i scenen där hon/frun vill lämna Jordan (Leo) efter att han varit ute och festat/tagit droger/legat med prostituerade etc. Jag satt precis och höll i en tom vattenflaska då och var rent automatiskt påväg att slå snubben i huvudet efter den kommentaren men hejdade mig precis. Kände ba vilken jävla skev kvinnosyn han hade och vill ba spyyyy

  iamnotalice 2014-01-27 11:39:46 http://iamnotalice.blogg.se/
  Svara
 • tyckte Leonardo spelade förjävliga bra MEN tyckte också precis som du att den var väldigt sexistisk. När andra satt och skrattade var jag bara mållös. Bra film men det känns som amerikaner överlag behöver lära sig mer om feminism och tänka på detta när de gör filmer. För de är många filmer som utspelar sig i nutid som är lika sexistiska. Tex började titta på Project X igår men var tvungen att sluta efter 10 min då två scener handlat om ”hur mycket de fick doppa/alla fick ligga/FITTA”. Klarade inte mer då. Fast Leo borde få sin Oscar efter denna film för han gjorde rollen väldigt bra, men filmen får minus för allt sexistiskt.

  iamnotalice 2014-01-27 11:33:54 http://iamnotalice.blogg.se/
  Svara
 • Såg filmen idag och jag tyckte att den var så jävla hemsk. Jag mådde illa i princip hela tiden och förstod inte poängen med filmen. Folk skrattade när huvudpersonen låg med prostituerade kvinnor, tog droger och knappt kunde röra på sig men jag förstod inte det roliga. Varför framställdes det på ett komiskt sätt? Har svårt att tänka mig att t.ex. slavhandeln skulle framställas såhär idag, sådana filmer är istället ofta mörka och tragiska. Och visst var det en tragisk film, men det faktum att folk skrattade visar ju att om meningen var att kritisera sexismen så har det budskapet inte nått fram. Nej jag mår verkligen dåligt efter den här filmen.

  Lisa 2014-01-26 22:58:11
  Svara
 • THANK YOU! I really hated that movie. I mean, what’s it about, really? Sex, drugs, power, money? I was totally disgusted by the degrading role the women played in there. And the arguement that everyone wants to be rich and wants to have a beautiful, stunningly pretty woman.. and all these ‘silly’ people who are poor (or at least not as rich as the wallstreetguys) do only have stupid and ugly wives, I’m sorry (no, I’m not), but that doesn’t convince me AT ALL. Or that the only GOAL or PURPOSE in life is to become rich and to be able to order a stripper.. what’s that shit? Well, I don’t buy it. And the arguements you listed.. I dont buy them too. I just had to write that out of my soul, that’s why you’ll probably don’t understand my weird sentences here. But that just needed to be said. Greetings from Germany!

  Svea 2014-01-26 20:12:55
  Svara
 • Har inte velat gå och se den iom sexismen som jag vet att förekommer. Är av den åsikt att en film kan vara hur sexistisk som helst bara den sexismen ifrågasätts/uppmärksammas. Annars blir det bara en film som uttrycker kvinnohat

  ¯\_(ツ)_/¯ 2014-01-25 09:29:43
  Svara
 • Hej Flora!
  Var har du köpt din jätte fina jacka?
  <3

  Ida 2014-01-24 23:58:24
  Svara
 • Jag ser på Belinda Olssons SVT serie ”fittstim-min kamp”och pustar ut samtidigt som jag tackar Belinda Olsson för att hon vågar stå upp mot den rabiat feminism rörelsen som drar genom Sverige i dagarna, en rörelse som har spårat och ut och tyvärr skulle jag idag inte kalla mig feminist idag pga. detta.
  Jag vill inte bli förknippad med den extrema ”hej jag rakar mig inte under armarna” image/rörelse som unga tjejer idag hoppar på. Jag blir fucking förbannad när jag läser argument på diverse feminist bloggar och trådar på flashback forum där feminister tjatar om små problem som kroppsbehåring, vare sig man ska sitta eller stå upp när man går på toaletten, hur kränkta de blir utan en unisex toalett osv, många gånger klankar de ner på män och de talar om ett patriarkat som att alla män avsiktligt förtrycker kvinnor i vardagen.

  Förlåt att jag säger detta högt nu men jag skulle inte kalla mig själv feminist.
  Jag är för jämställdhet men inte vill jag påstå att jag stöttar en rörelse som klankar ner på hur män och påstår att de mobbar kvinnor på arbetsmarknaden samtidigt som de kallar män för mansgrisar och gubbjävlar?

  Feministrörelsen i nutida Sverige har ingen självrespekt.

  Visst om du vill bada utan bikini topp på det lokala badhuset, men kom inte och säg att folk stirrar pga. förtryck av kvinnlig könstillhörighet.

  Att slänga bh:n eller bikinitoppen är provocerande som fan, sure, men vad är det man egentligen vill säga med den handlingen?

  Belinda Olssons din programserie kommer helt rätt i tiden och tack än en gång för att du ifrågasätter feministrörelsen.

  MVH Anna-Karin 20 år, feminist, nja?

  Anna-Karin 2014-01-24 19:46:22
  Svara
 • och ja förresten här har jag skrivit lite om mina tankar angående fittstim- min kamp av belinda olsson.

  Jag ser på Belinda Olssons SVT serie ”Fittstim-min kamp” och pustar ut samtidigt som jag tackar Belinda Olsson för att hon vågar stå upp mot den rabiat feminism rörelsen som drar genom Sverige i dagarna, en rörelse som har spårat och ut och tyvärr skulle jag idag inte kalla mig feminist idag pga. detta.
  Jag vill inte bli förknippad med den extrema ”hej jag rakar mig inte under armarna” image/rörelse som unga tjejer idag hoppar på. Jag blir fucking förbannad när jag läser argument på diverse feminist bloggar och trådar på flashback forum där feminister tjatar om små problem som kroppsbehåring, vare sig man ska sitta eller stå upp när man går på toaletten, hur kränkta de blir utan en unisex toalett osv, många gånger klankar de ner på män och de talar om ett patriarkat som att alla män avsiktligt förtrycker kvinnor i vardagen.

  Förlåt att jag säger detta högt nu men jag skulle inte kalla mig själv feminist.
  Jag är för jämställdhet men inte vill jag påstå att jag stöttar en rörelse som klankar ner på hur män och påstår att de mobbar kvinnor på arbetsmarknaden samtidigt som de kallar män för mansgrisar och gubbjävlar?

  Feministrörelsen i nutida Sverige har ingen självrespekt.

  Visst om du vill bada utan bikini topp på det lokala badhuset, men kom inte och säg att folk stirrar pga. förtryck av kvinnlig könstillhörighet.

  Att slänga bh:n eller bikinitoppen är provocerande som fan, sure, men vad är det man egentligen vill säga med den handlingen?

  Belinda Olssons din programserie kommer helt rätt i tiden och tack än en gång för att du ifrågasätter feministrörelsen.

  MVH Anna-Karin 20 år, feminist, nja?

  Anna-Karin 2014-01-24 19:33:00
  Svara
 • otroligt bra film. vad tråkigt att många av er inte kan luta er tillbaka och njuta av detta mästerverk till film, så som jag njöt. skrattade högt under många delar av filmen ( speciellt scenen när leo är så jävla stenad att han ålar sig ut till sportbilen )
  jag förstår inte att vissa kan bli så provocerade…

  Anna-Karin 2014-01-24 19:24:52
  Svara
 • Funderat mycket på det här. Går första ring och har en väldigt konservativ och gammal svensk lärare. Det enda vi läser och de enda filmer vi ser är av manliga författare/regissörer. Dessutom med manliga huvudroller (t.ex. ”En världsomsegling under havet”, ”Balladen om Ebbe Skammelsson” och ”Rafvin flygör” eller hur fan det stavas). Om det någonsin nämns en kvinna framställs hon bara som en ung, vacker mö, helt utan agerande eller personlighet.

  Då känner jag att – ja, samhället skildrades såhär på 1800-talet när det här är skrivet.
  Men när jag som sextonårig brud endast får läsa om män som gör stordåd, och kvinnor som inte har någon som helst betydelse känner JAG att jag också är inget värt eftersom jag uppenbarligen identifierar mig mer med kvinnor än män.

  Har han som lärare ett ansvar för detta?
  Eller ska jag bara ta det för vad det är, alltså ren historia.
  Eller ska vi sluta trampa i samma ställe för att förhoppningsvis skapa ett mer jämnställt samhälle?
  Skitkluven.

  Melina 2014-01-24 18:12:18
  Svara
 • inte sett den än. vill se pga gillar leo di caprio… men kan tänka mig att den är helt vidrigt patriarktisk.

  elise 2014-01-24 17:07:07 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Jo visst, en djupt obehaglig film. Men samtidigt en intressant inblick i en värld så långt ifrån min egen.
  Den hade kanske kunnat göras mörkare, för att den inte ska vara lika lätt att förväxla med en komedi, men jag tycker verkligen inte att den skulle ha förvanskats.
  Det är en skildring av en extremsexistisk värld, och jag tycker på sätt och vis att det är bra att sådant här kommer fram i ljuset.
  Att sudda ut och förvränga delar av historien för att undvika patriarkala influenser är inte bara oroande utan också väldigt respektlöst mot de kvinnor som genomled förtrycket.
  Vi behöver visa världen som den var och fortfarande är på sina ställen, för att ge folk perspektiv.

  Jag är nog ganska splittrad angående filmen, men tycker att graden av sexism, drogromantisering etc. är helt korrekt om den avspeglar nivån som var på Wall Street.

  Idas Eskapader 2014-01-23 15:21:21 http://idaseskapader.se
  Svara
 • Jag har inte sett filmen, så jag kan väl inte säga så mycket egentligen. Men med tanke på vad du säger(vilket är hemskt förstås), så kan man se det som att det absolut inte är okej fast det borde finnas i åtanke att det finns mycket som kan förbättras för jämställdheten. Fast ja, jag har inte sett filmen än, borde återkomma.

  Josefin 2014-01-23 15:11:57
  Svara
 • hejsan flora! :) jag undrar vad du och Felix äter för mat till vardags? Du lägger ju upp inlägg när ni äter något speciellt och göttigt, men vad blir det en trött tisdag? Kram

  ellen 2014-01-23 13:27:37
  Svara
  • Svar på ellens kommentar.

   En trött tisdag blir det pasta med någon sås gjord på fräst lök, zucchini/champinjoner, krossade tomater och kanske kidneybönor :) kram!

   Flora Wiström 2014-01-23 15:20:53
   Svara
 • Är ocksà feminist och hatar hatar hatar filmer som enbart framställer kvinnor som bihang till män eller som vackra varelser som inte har nàgonting i skallen (t.ex. The great Gatsby som jag inte ens orkade titta klart pà pga ovan nämda anledning). Den stora skillnaden mellan dess 2 diCaprio-filmer är dock hur det hela framställs och hur regissören vill att man som publik ska reagera. I the Great Gatsby skulle man liksom sympatisera med Leo och älska honom och ooooh han är ju sà smart och snygg och blyg, och ooooo vad vackra alla flickor är! Blääää säger jag. I WoW är det ju bara sà uppenbart att det är ett gäng arslen (ursäkta spràket) som man inte ska tycka om (och som ingen i min biosalong verkade tycka om/se upp till/tycka är coola), ett gäng hemska typer som tar droger, behandlar tjejer som skit och även sina kompisar och familj. I och med att det hela alltsà INTE romantiseras och framställs som nàgot man vill eftersträva tycker jag ändà filmen är ok och framför allt är den bra gjord. Faktiskt sà tycker jag inte heller drogerna romantiseras som nàgon ovan skrev. Man fàr bara se allt eländigt drogerna för med sig och hur jäkla äckliga och pantade de blir efter de tagit dem = inte romantisering.

  Kooky 2014-01-23 12:38:46
  Svara
 • Så himla skönt att få veta att det finns fler än jag som tycker att filmen var grymt kvinnoförnedrande. Klarade inte av att se hela, fick så illamående känslor. Nej, fy! Och det värsta är att min pojkvän inte alls kan förstå varför jag reagerade som jag gjorde. Han tycker ju bara att det är en film. Medan jag aldrig kan tycka att nåt är ”bara”, jag reflekterar och analyserar film, som böcker eller musik. Ville bara skriva av mig lite, våra skilda åsikter tär ibland på vårt förhållande. Någon som har nå tips eller befinner sig i samma sits?
  Och tack, för en underbart inspererande blogg på alla sätt och vis! Kärlek till dig <3

  Frida 2014-01-23 12:11:22
  Svara
 • Filmen skildrar ju ett sammanhang som var och är sexistiskt. Om filmen hade haft en stor mängd kvinnor som var starka och självständiga individer så hade den förnekat en historisk sanning. Det känns farligare. Vet inte vad du har för uppfattning om hur det såg ut på Wall Street under den här tiden? Kvinnor hade inte något direkt inflytande överhuvudtaget. Dessutom ser jag verkligen inte filmen som drogromantiserande. Karaktärerna i filmen tog droger och det var och är också väldigt vanligt med ex kokain i den typen av sammanhang. I fall en som åskådare kan tänka lite själv så är det ganska uppenbart hur otroligt destruktivt deras drogberoende var, något som är väldigt tydligt filmen igenom.

  Att kalla Wolf of Wallstreet för sexistisk är som att kalla Django Unchained för rasistisk.

  Däremot tycker jag att betydligt fler filmskapare ska välja att skildra kvinnor som är starka och självständiga, men det tycker jag inte en kan beskylla Wolf of Wallstreet för.

  David 2014-01-23 11:36:11
  Svara
 • Äntligen nån som håller med mig! Ville lämna biografen när jag såg den på grund av synen på kvinnor som objekt och mansdominansen. Jag var så arg efteråt, ingen trevlig filmupplevelse alls!

  Evelina 2014-01-23 10:59:58
  Svara
 • Åh håller med!!!! Såg den ihop med en kille och vi satt i biosalongen och liksom vred på oss för att det var så otroligt olustiga skämt (värst var nästan att hela publiken skrattade när man själv mest mådde illa). Blev så jäkla besviken även fast det kanske var väntat. Skådespeleriet var typ det enda som var bra, men det väger ändå inte upp.

  Emma 2014-01-23 10:25:53 http://www.somekindofpeace.blogg.se
  Svara
 • En kort bra artikel om just detta av min syster!! Väldigt läsvärd som reder ut varför det inte är satir

  http://www.ergo.nu/film/20140120-%E2%80%9Cthe-wolf-of-wall-street-%C3%A4cklar-mig%E2%80%9D

  Clara 2014-01-23 09:56:14
  Svara
 • Briljant spel men äcklades så mycket .Älkskade Katarina!

  oroshjärta 2014-01-23 08:48:54 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara
 • Det är väl ingen ursäkt att en skildring av Wall street på åttiotalet är kvinnoförnedrande, utan snarare en förklaring. Jag tror att det ser ungefär likadant ut där nu. Det är ett område som är genomsyrat av ett machobeteende och skeva bilder av manlighet där kvinnor blir hänsynslöst utstötta. Däremot kan man ju anse att Hollywood inte lyfter ett finger för att kritisera kvinnosynen i amerikanska filmer utan mer än gärna spär på. Det gör inte bara människor arga utan också omedvetna om det oändliga spektrat av hur en kvinna eller en man är. Det är liksom antingen rik kostymmachokille, eller pinnsmal plutmunstjej. Tröttsamt och frustrerande.

  Anna 2014-01-23 08:39:32
  Svara
 • Som man så fint uttryckte det, ”nej ush, vill inte se en film om vargar”. Fast jag hade faktiskt hellre följt en folk vargar springandes runt i new york i ett par timmar en se denna film igen. Riktigt sexisitisk

  Emma 2014-01-23 08:29:05
  Svara
 • Håller med dig som fan! Såg första halvan med min pojkvän sen gav jag upp, bara så trist att se! Du är toppen Flora!!

  Rebecka lindström 2014-01-23 07:21:44 http://rebeckalindstrom.devote.se
  Svara
 • Såg trailern på biografen när jag skulle se Bilbo förra året, det räckte för mig. Även min pojkvän kände att det inte var ett uns vett i den filmen. Kommer inte att se den.

  Beatrice 2014-01-23 01:43:40 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker personligen att filmen var bra. Men att den var långdragen. Jag skrattade åt hur otroligt töntigt de hade gjort det hela – det är få kvinnor i världen som tycker att det är okej att stå bakom en man som den Leonardo Dicaprio spelar. Det var ett tillfälle i filmen då hans nya älskarinna klev ut från sitt rum, endast iklädd stay-ups och stilettklackar. Vid det tillfället hörde jag ett ”Men fy fan”-suckandes från en kille i biosalen. Otroligt förnedrande mot kvinnor – men herregud vad jag märkte det.

  Det är klart att det inte är okej, speciellt inte eftersom det faktiskt är så att kvinnor behandlas på detta viset, och ses fortfarande på det viset, väldigt ofta. Det fanns ingen stark karaktär som var kvinna, utan de var alla dumma, efterföljande, kvinnor som knullades bakifrån.

  Självklart blev jag upprörd vid flertaliga tillfällen, men jag tycker snarare att man ska uppmärksamma varför det inte ska vara så, än att bli arg på att filmen tillverkats. Visst, man ska inte uppmuntra män att bli så, men ändå.

  På något vis känns det som om jag skriver i cirklar, och jag har nu kommit fram till att jag känner nog att det var en fruktansvärd film. Jag tänkte inte från början att det faktiskt är så att filmerna vi visar skapar de män vi får vid senare tillfällen. Nej, usch och fy och skam, men jag tyckte ändå att filmen var bra!

  (en otroligt icke-sammanhängande kommentar)

  Sigrid 2014-01-22 22:31:38 http://sigridmariaa.blogg.se
  Svara
 • Jag blev fullständigt illamående inne på biografen av den fruktansvärda sexismen, romantiserandet av drogmissbruk, prostitution och så vidare. Men efteråt kan jag inte riktigt reda ut mina tankar kring den. Är det verkligen filmen i sig som är problemet, eller vår tolkning av den? Allt SKIT som utspelas i filmen är en skildring av något som faktiskt hänt. Det är en väldigt seriös film med mycket djup, OM MAN BARA TITTAR EFTER DET vill säga. Martin Scorsese har sagt att han aldrig ämnat att göra en komedi. Ändå skrattar publiken när Jordan Belfort våldtar sin fru och slår henne i magen. Själv vill jag bara kräkas. Men på något sätt vill jag älska filmen för hur fullständigt brutalt den skildrar en sexism och en värld som faktiskt existerar, som behöver lyftas fram och diskuteras. Martin Scorsese ger utrymme för ett större djup under det ytliga som filmen visar, och utrymme för diskussion.
  Ursäkta för rörig kommentar men som ni märker är jag otroligt splittrad kring just den här filmen.

  Saga 2014-01-22 22:19:22 http://sagajessica.webblogg.se/
  Svara
 • Varifrån är din fina kappa?

  Sara 2014-01-22 22:17:20
  Svara
 • Alltså verkligen. Man har ett ansvar som film-makare att ha en tydlig vision om vilka ögon man berättar en historia genom, deras argument skulle vara valida om sexismen sattes i perspektiv, men eftersom den inte gör det så går det inte att skylla på att man ”endast är budbärare, det var ju sådär :ppPpP”

  eira 2014-01-22 22:08:47
  Svara
 • den var vidrig. verkligen! fattar kanske att man vill göra en film som är baserad på en verklig historia (för det är den väl??) men det känns samtidigt så himla bortkastat. kan inte vara svårt att göra en film där de bara knarkar, super och har sex och dialogen endast består av svordomar. så jävla trött på den sortens filmer som sen alla säger är välgjord! känns inte som det funnits någon vettig tanke bakom, och så himla sexistisk att jag ville gråta inne på biografen

  cecilia 2014-01-22 21:53:13
  Svara
 • Jag har inte sett filmen och kan därför inte uttala mig om den men generellt sätt så tycker jag att argumenten ”den utspelar sig på 80-talet” och ”men det är ju satir” åtminstone delvis fungerar. Filmer försöker ofta vara realistiska och om situationen var sådan på 80-talet så måste den vara det för att filmen i sin kontext ska vara trovärdig.
  Om film kanske man också måste fråga sig vad summan av kardemumman och moralen i filmen ligger. Säger filmen att det är bra att det är på det viset kanske det bör ifrågasättas men av vad jag har förstått av att se trailern för ”Wolf of Wall Street” så verkar det inte gå så bra för Leonardos rollfigur och därför kanske filmen egentligen säger att det är dåligt när kvinnor behandlas på ett väldigt sexistiskt sätt.
  Att man ser filmen innebär inte heller att man behöver sympatisera med den eller som kvinna tro att det är så man ”ska” behandlas eller om det är så man ”ska” behandla en kvinna utan man kan ju precis som i ditt fall bli upprörd över det och därigenom kanske det blir bättre i det verkliga livet. Bara en liten tanke jag har.
  Ytterligare en sak som jag har tänkt om detta är att runt sådant som tillhör konsten (film, teater, litteratur osv) så borde det finnas någon slags frizon. Just eftersom det är ett sådan limiterat format (fyra ramar, en bokpärm eller en scen) så kanske det är viktigt att på vissa sätt förstärka vissa av de ”stereotyper” som existerar för att förmedla en känsla/stämning/tillfälle eller hur en viss karaktär är och genom det kanske en del av vad som idag kallas sexistiskt måste förekomma.
  Fast just ”Wolf of Wall Street” kanske är en riktig skitfilm.
  Tack för en fin blogg. /Rebecca

  Rebecca 2014-01-22 21:50:53
  Svara
 • alltså jag är bara så himla ledsen och upprörd. min enda reaktion när jag kom ut ur biosalongen var bara: FY FAN VAD VIDRIGT. känner att anledningarna till min avsky redan nämnts här i kommentarsfältet men kände ändå att jag behövde få avreagera mig. så himla vidrig film bara. usch

  Olivia 2014-01-22 21:50:48
  Svara
 • Gillade inte alls The Wolf of Wallstreet. Som du säger var den oerhört sexistisk och objektifierande av kvinnor. Dessutom glorifierade den drogmissbruk och förminskade brutala händelsen som ”det var väl ingenting”. Nej usch tyckte den var hemsk, förstår verkligen inte varför den får så mycket uppmärksamhet. Den handlar ju i grund och botten om ett liv som spårar ur. Mycket mycket tragisk film, och inte särskilt underhållande heller. Blä.

  Moa 2014-01-22 21:44:36
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Instämmer, hatar verkligen romantisering av droger. Och hur många människor i filmen fanns det som inte var vita? Typ bara hushållerskan. Nej fyfan.

   Flora Wiström 2014-01-22 21:48:03
   Svara
 • Åh, alltså jag är arg på ”wolf…” innan jag ens har sett den. Såg trailern och blev typ förbannad redan då. Ahh. Ännu mer irriterande är det när den typ bara hyllas överallt också. Så det är skönt att du tar upp det här.

  Förresten, gillar verkligen när du lägger upp bilder på vad du har på dig och så, himla inspirerande! :-) Kram <3

  Ems 2014-01-22 21:30:20
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind