Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Violencia.

DSC_3308Felix pappa gav mig den här boken i julklapp, och jag tyckte så HIMLA mycket om den. Violencia är en prosalyrisk roman av Lina Hagelbäck. En surrealistisk berättelse om vänskapen mellan Stina och Violencia, psykisk sjukdom och poesi. IMG_0007Violencia och Stina möts på universitet och flyttar ihop, har poesin som gemensam nämnare. Violencia är drastisk i sina handlingar, uppäten av sin vulkansjukdom. Stina vet att det är farligt att vara med Violencia, men dras till hennes oberäknelighet. IMG_0008När Violencia reser iväg blir Stina kvar, men trots frånvaron påverkas Stina fortfarande av Violencia. Ett aldrig sinande bekräftelsebehov. IMG_0006Mina tankar går till Sara Stridsberg och Sanne Näsling när jag läser Violencia. Två bästa vänner i huvudrollen. Dundrande språk. Psykotiska handlingar. Ibland känns språket lite krystat (jag har svårt för metaforer som är alltför abstrakta) men förutom det är den otroligt inspirerande och indragande.DSC_3312Det är nästintill omöjligt att välja ut ett citat eller stycke ur Violencia. Jag vill ju visa er hela boken. Älskar tapeten också, kolla bara.DSC_3284Läs den ni med!

Translation: A book that I really liked: Violencia by Lina Hagelbäck.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry