Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Violencia.

DSC_3308Felix pappa gav mig den här boken i julklapp, och jag tyckte så HIMLA mycket om den. Violencia är en prosalyrisk roman av Lina Hagelbäck. En surrealistisk berättelse om vänskapen mellan Stina och Violencia, psykisk sjukdom och poesi. IMG_0007Violencia och Stina möts på universitet och flyttar ihop, har poesin som gemensam nämnare. Violencia är drastisk i sina handlingar, uppäten av sin vulkansjukdom. Stina vet att det är farligt att vara med Violencia, men dras till hennes oberäknelighet. IMG_0008När Violencia reser iväg blir Stina kvar, men trots frånvaron påverkas Stina fortfarande av Violencia. Ett aldrig sinande bekräftelsebehov. IMG_0006Mina tankar går till Sara Stridsberg och Sanne Näsling när jag läser Violencia. Två bästa vänner i huvudrollen. Dundrande språk. Psykotiska handlingar. Ibland känns språket lite krystat (jag har svårt för metaforer som är alltför abstrakta) men förutom det är den otroligt inspirerande och indragande.DSC_3312Det är nästintill omöjligt att välja ut ett citat eller stycke ur Violencia. Jag vill ju visa er hela boken. Älskar tapeten också, kolla bara.DSC_3284Läs den ni med!

Translation: A book that I really liked: Violencia by Lina Hagelbäck.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!