Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Om min blogg.

När ni fick önska bloggrubriker var det några som ville läsa mina tankar kring min blogg.

collage1Jag har haft min blogg sedan mars 2007 (sjuårsjubileum i år!), då var jag tolv år och gick i sjuan, hade Kenza som främsta bloggförebild och publicerade melankoliska låttexter blandat med små pubertala texter om olycklig kärlek. collage2Något år senare började experimentera med mina kläder. Jag kombinerade mina outfits genom att rota igenom mammas och pappas  garderober, utklädningslådan och mina egna kläder. Fick ris för det i skolan men ros för det på bloggen. collage32008 köpte jag min första systemkamera, en Nikon d40x, och sedan tog det fart. Idag är ni ca 40.000 besökare i veckan och ca 250.000 sidvisningar i månaden! Jag har bloggat på blogg.se, spotlife.se, devote.se och nu påmetromode.se.collage4Bloggen har följt med när jag fick min första pojkvän, när jag började gymnasiet, när jag gick på min första hemmafest och när jag blev tillsammans med min nuvarande pojkvän. När klippte av mig håret och färgade det brunt, när jag har haft ångest över min akne, när det har varit bråkigt i min familj och när jag har fått en lillasyster. Uppgångar och nedgångar i mina tonår.

Någon undrade hur min blogg kunde bli stor. Jag har inget bra svar på det, men jag antar att det är mycket tack vare att jag började så tidigt. Att jag uppdaterar ofta kan också vara en anledning, men jag tror framförallt att det är för att jag släpper er nära inpå mig. Jag skriver om det som gör ont och det som gör kul, låter er träffa min familj och mina vänner. Ni får se vart jag fikar och vart jag går i skolan. Ni får följa med mig i min personliga och karriärmässiga utveckling.  Såhär tror jag att det kan sammanfattas: Att följa en blogg är som att följa en tv-serie. Du vill se vad som ska hända härnäst.

Vad är det bästa med att blogga?
– Att lära känna så fina människor. Hanna, Emmy och Hanna har jag lärt känna via bloggen, till exempel.
– Att bloggen gör mig modigare. Allt från att våga klä mig som jag vill till att våga tro på mitt skrivande.
– Att hela tiden utvecklas kreativt. Både att komma på idéer om vad jag kan blogga om men även att hela tiden träna på att skriva, fotografera, illustrera och andra saker som jag regelbundet publicerar på bloggen.
– Att bloggen blir som ett CV. Människor kan hitta hit och se att jag frilansar som skribent och illustratör, och det kan i sin tur leda till jobbuppdrag. Att jag får en slant för att blogga hos metro motiverar förstås ännu mer.
– Att jag kan se tillbaka på vad jag har gjort de senaste åren och på så vis få lättare att minnas mitt liv.
– Att det är förbannat skönt att skriva av sig ibland, och att jag får er respons och bekräftelse när jag gör det.
– Att föra en dialog med er genom kommentarerna. Fasen vad jag gillar er.
– Att bloggen är opinionsbildande. Att jag har möjlighet att uppmuntra och påverka mina läsare inom exempelvis feminismen.

Vad är det sämsta med att blogga?
– Att jag ständigt är lite stressad över att jag borde skriva bättre eller fler blogginlägg och att prestationsångesten på så vis ökar. Det är lätt att jämföra sig med andra bloggare.
– Att mitt bekräftelsebehov blir större. Jag tror att det är likadant för alla: komplimanger blir en drog.
– Att arbetstiden är oregelbunden. När Felix kommer hem från jobbet och vill mysa med mig kan jag säga ”vänta jag måste blogga.”
– Att bloggande inte tas på allvar, trots att det är ett yrke som allt fler har. Många kan slänga ut sig dömande kommentarer och tycka att ens blogg är löjlig.
– Att så många vet så mycket om mig. Jätteläskigt när jag väl börjar tänka på det (men också kul ju).
– Att få elaka kommentarer. Okej, jag är väldigt skonad från det, men ibland slår det till.

Jag är så oerhört glad att jag började blogga och att ni fortfarande hänger med. Jag känner mig så otroligt sentimental när jag kollar igenom mitt gamla arkiv (ni hittar det här) och tacksam för att jag har uppdaterat min himla blogg nästan varje dag de senaste åren. Om ni har några andra frågor angående mitt bloggande så får ni gärna ställa dem här i kommentarsfältet! Puss så länge.

Translation: About my blog. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Du verkar vara en så otroligt stark person, Flora, och jag tycker att du är väldigt inspirerande

  Clara 2014-02-22 09:53:00
  Svara
 • åh, du är en av favoritbloggarna! så mycket yngre än mig men redan så himla klok! du är inspirerande, helt klart, för många.

  elise 2014-02-16 00:39:18 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Vad himla fint hår du hade på bilden längst ner till höger i det andra kollaget. Kan du inte lägga upp en till bild så jag kan ta med den till min frisör och säga att det är så som jag vill ha det? Det är verkligen nyansen som jag har googlat och googlat efter utan resultat. Superfint!

  Karin 2014-02-14 23:05:04
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Kolla igenom dessa inlägg så kanske du kan hitta en bra bild:
   http://floras.devote.se/blogs/19942477/when-you-were-young.htm#WriteComment
   http://floras.devote.se/blogs/19942500/sommaraumlng.htm#WriteComment
   http://floras.devote.se/blogs/19942482/snowwwwww.htm#WriteComment
   http://floras.devote.se/blogs/19942468/easter-beaster.htm#WriteComment

   Flora Wiström 2014-02-16 13:10:53
   Svara
 • Hej Flora! Jag har läst din blogg i några år och jag tycker att du är en så bra förebild! Jag tipsar ofta mina elever om din blogg för du känns som en vettig person att inspireras av! Fortsätt att skriva och vara kreativ! Stort lycka till! Kram!/Carolina

  Carolina 2014-02-12 18:32:11 http://www.carpia.blogg.se
  Svara
 • Åh vad jag känner igen mig i din text om att klä sig på högstadiet! jag har precis varit med om exakt samma sak.
  måste bara säga tack Flora, för att du är en så fantastisk förebild :) din krönika om att våga satsa på sin konst fick mig att tro på mig själv så pass mycket att jag valde musik på gymnsiet. lugnt mitt bästa val!
  du har också fått mig att bli mer säker på min feminism och det är jag väldigt glad över!

  Anja 2014-02-12 12:08:57 http://www.anjahorner.blogg.se
  Svara
 • Jag har bara hängt med i ett par år, så det var himla fint att se det här! :)

  Therese 2014-02-12 10:10:31
  Svara
 • både du och din blogg är helt fantastiskt underbara! jag älskar att läsa din blogg, just för att du låter alla dina läsare lära känna dig. det är mycket starkt att släppa så många människor så nära inpå!

  karin 2014-02-12 07:55:54 http://tetorp.blogg.se
  Svara
 • Flora, du behöver inte ha prestationsångest. Jag vet hur lätt det är att säga, och hur svårt det är att släppa den, men tro mig – jag har aldrig någonsin blivit besviken när jag klickat in här. Inte ens när det stått tomt längre än vanligt. För det här känns som en liten oas i cyberrymden, en sfär fri från snedvridna normer och ideal, utom när de lyfts fram i ljuset och diskuteras. Vilket ju också är så himla viktigt. Jag är äldre än dig, men jag har läst din blogg länge, till och från. Den har varit med mig i med- och motgångar och hjälpt mig att släppa ångesten över att inte passa in i alla (mer eller mindre sjuka) ideal och samhällsstrukturer. Du är så bra, ha inte prestationsångest!

  sophie 2014-02-11 22:50:36
  Svara
 • Din blogg är perfekt, världens bästa inspirations källa! Kram och puss

  Agnes 2014-02-11 22:40:29 http://glitterkrig.devote.se
  Svara
 • Jag har följt din blogg och utveckling sedan du gick i nian (herre vad knäppt det låter egentligen) och vad jag alltid gillar allra mest med din blogg är att du alltid känns så naturlig, jordnära och ärlig.

  Agnes 2014-02-11 22:23:10
  Svara
 • Du er så himla flink til å skrive, derfor leser så mange bloggen din. Jeg sparer alltid din til sist når jeg leser blogger, for den er best!

  Caroline 2014-02-11 21:07:22
  Svara
 • Jag älskar din blogg så himla mycket för man blir så taggad på allt och jag blir alltid så glad när du uppdaterat haha. Din blogg är en av de bästa jag vet! :)

  Emma 2014-02-11 20:18:58
  Svara
 • Läste igenom lite av ditt gamla arkiv – kul läsning! Känner igen mig! :)

  claire 2014-02-11 19:48:39
  Svara
 • Din blogg är grym! Har bara följt den i ca 1 vecka, efter att ha lyssnat på dina och Elin Östmans poddar från i somras. Dem var så himla bra och inspirerande. Gillar din spirit och stil som bara den! Du är en fantastiskt cool tjej och förebild. Jag är ett par år äldre än dig, och tror att du är en mycket bra förebild för alla småtjejer, nästa generation, som följer bloggar. Otroligt kul att ha upptäckt dig :)

  Sofia 2014-02-11 19:41:02
  Svara
 • Åh din blogg är typ det bästa i cyberrymden! Blir alltid glad och peppad på livet när jag tittar in här.

  Bonnie 2014-02-11 19:36:12 http://bonnieelinandrea.blogg.se
  Svara
 • Kul att läsa! Och alltid lika härligt att titta på bilder från sin egen och andras tonårstid.

  Vida 2014-02-11 19:23:18
  Svara
 • Fina! Ha inte prestationsångest, din blogg är ju en av de finaste bland alla där ute! En liten lycka i vardagen att läsa ska du veta!

  yrsa 2014-02-11 18:31:25 http://yrsalindblad.blogspot.com
  Svara
 • Haha, brukar sitta och läsa igenom ditt gamla bloggarkiv då jag har tråkigt. Önskar att jag vore en lika häftig sextonåring som du var. Älskar din blogg! -www.jorunnlavonius.forme.se

  Jorunn Lavonius 2014-02-11 18:21:45
  Svara
 • Det er virkelig imponerende hvordan du har holdt det gående så lenge! Elsker å følge med i hverdagen din, du skriver så utrolig fint! (og på en svensk jeg forstår, yey!)

  Lena 2014-02-11 18:20:50
  Svara
 • Åh så stark du är Flora!

  Nike 2014-02-11 18:03:06 http://konstgjort.devote.se
  Svara
 • Din blogg är den finaste som finns. Jättemysig!

  agnes 2014-02-11 17:58:35 http://detonera.blogspot.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!