Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

”Att om man sänkte ner tillräckligt många brännmaneter i Norra ishavet skulle hela Svalbard kortslutas.”

Först och främst: TACK för era komplimanger angående håret! Ni är ju för fina! Jag har fortfarande inte vant mig. Konstigt att inte längre behöva oroa sig för att lägga håret i maten. Konstigt att frysa om nacken.

Nu tar vi en titt på en bok jag läste för någon vecka sedan:IMG_5901Anna i min klass tipsade mig om den här boken, Fara Vill av Elin Ruuth. Den kom ut 2010 och finns inte längre att köpa. Vad är det för dumheter? Klart den här boken måste tryckas i fler exemplar! Jag köpte mitt ex på Bokbörsen (det finns sex stycken kvar, skynda!), i värsta fall kan ni provläsa 13 sidor ur boken här. Eller låna på bibblan förstås! IMG_5897Fara Vill är en samling prosalyriska texter med ett och samma jag.
IMG_5898De kan läsas i ett svep eller en och en. Boken har ingen direkt handling utan jag ser det som utdrag ur ett mänskligt liv. IMG_5900Vackra små betraktelser och knepiga reflektioner. IMG_5902Jag märker att jag framförallt gillar de uppslag där jaget är mest framträdande. Andrahandslägenheten i Malmö. Livet i Luleå. Känslan av att vara ung. Vissa sidor läser jag mindre uppmärksamt, boken tappar mig där det blir för abstrakt och svamlande. Andra sidor läser jag om och om igen.IMG_5903Elin Ruuth har en sarkastisk och seriös ton som går hand i hand, det gör att hennes språk hela tiden känns lekfullt och opretentiöst.IMG_5904Gillar ni prosalyrik ska ni absolut läsa den här boken. Så är det bara.

Translation: A Swedish prose-poetry book that I read and liked. Fara Vill by Elin Ruuth.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • e lite full o sådär mottaglig, läser detta, äter bran flakes och mår bra :) tack

  nina 2014-03-01 03:13:07
  Svara
 • å! den läste vi minsann när jag gick på jakan 2011. och då kom elin ruuth på författarbesök också. gulligare person får en leta efter!

  Anna 2014-02-24 19:34:07 http://seventy-fourspecies.blogspot.se
  Svara
 • Hej, den verkar bra och du är fin men varför skriver du inte det självklara som är att man kan låna den på biblioteket?
  förstår ju att det är skönt och trevligt att äga böcker, + det stödjer ju författaren (även om varje bibliotekslån också inbringar pengar till författaren) men tyckte bara att det var konstigt att du inte tog upp det.
  Älskar bibliotek! de är bäst.
  obs! ta inte detta som någon negativ kritik, det var bara ett tips, något jag tänkte på!

  KRAM

  A 2014-02-22 21:54:02
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Alltså jag glömde helt seriöst bort det. Vem är jag? Gud vad märkligt. Ska skriva till det direkt! Fy skäms på mig. Kram och tack på tips!

   Flora Wiström 2014-02-23 00:08:02
   Svara
 • så fint skrivet!

  linnea 2014-02-22 15:23:30 http://estetpaket.blogg.se
  Svara
 • Åh, nostalgi! Den där boken är magiskt bra! Formuleringarna är ju klockrena! Det finns en avsnitt om elektriker också, om hur elektrikern säger att jaget har ”dåliga säkringar” och då tar jaget det som ett personangrepp! Genialiskt! Jag läste Skapande Svenska A vid Umeå universitet och det var i samband med den kursen jag läste boken och sedan köpte jag den också. Känns som ett måste i samlingen!

  Carolina 2014-02-22 13:31:19 http://www.carpia.blogg.se
  Svara
 • boken är helt perfektion.

  Amanda 2014-02-22 13:21:13 http://amandaalices.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!