Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nio filmtips.

5Frozen-Screencaps-frozen-36035920-1279-531Frozen
Ska ni se film med småsyskonen, se den här filmen. Eller se den ändå. Elsa har förödande krafter som gör att hennes omgivning fryser till is, och flyr för att inte skada sin syster Anna. Anna beger sig på en resa för att hämta tillbaka henne med Kristoff, renen Sven och snögubben Olaf som hjälp. Jag ÄLSKAR Anna. Hon känns så mänsklig: rolig, smart och stark (att jag över huvud taget behöver skriva detta tyder på ett sjukt Disneyideal). Den första Disneyprinsessan som jag kan identifiera mig med.216440-12-YEARS-A-SLAVE-movie-review-steve-mcqueen-film-nyff201312yearsAslave_screenshot-750x40012 Years a Slave
Kanske den starkaste och mest plågsamma film jag sett på länge, baserat på en sann historia. Solomon Northup är en välbärgad, fri man med musiktalang, fru och två barn. Hans liv tar abrupt vändning när han blir tillfångatagen och såld som slav.896_4Paris je t'aime Sylvain Chomet mimesParis je’taime
En film med 18 olika kärlekshistorier, gjorda av 22 olika regissörer, som utspelar sig i Paris. En fin mix av olika estetiska uttryck och livsöden, och Parismiljöer kan en ju inte få för mycket av.9377_2Blue-Jasmine-screenshot Blue Jasmine
Jasmine har levt ett liv i lyx, men när hennes man åker fast som ekonomisk brottsling blir hon luspank och förtvivlad. Hon lever i förnekelse och söker hjälp hos sin syster, som är hennes raka motsats.  Den här filmen är så sanslöst jobbig, på ett bra sätt, och Cate Blanchett spelar fantastiskt.Secret-Life-of-Walter-Mitty-1024x576the-secret-life-of-walter-mitty-teaser-trailer-skateboardingThe Secret Life of Walter Mitty
Walter lever ett liv i anonymitet på tidningen Life, där han framkallar fotografier. Hans jobb hotas när tidningen ska bli digital och när ett viktigt negativ försvinner tvingas han ut på en resa för att hitta tillbaka till det. Klyschig och rätt löjlig, men underhållande med sanslöst fina miljöer och ett surrealistiskt händelseförlopp.About-Time-Universal-Upi-Media-Film-Still-August-2013-2241359 cfbb53cf-982a-4b01-a6bb-47ec71cde503.imgAbout Time
Heteronormativt gulligull av samma filmskapare som har gjort Love Actually och Notting Hill. När Tim är 21 får han reda på att han kan resa i tiden, och han använder sin superkraft för att hitta kärleken i sitt liv. Ändå en jäkligt mysig film._D3S2167.NEFfilm-philomena-e1385664855549Philomena
En film baserad på en verklig händelse. Som tonåring födde Philomena ett barn i det strikt religiösa Irland. I tre års tid fick hon träffa sin son en timme om dagen, resten av tiden arbetade hon oavlönat på ett kloster. Sedan köptes sonen av ett amerikansk par. Filmen handlar om hur journalisten Martin reser till USA med Philomena för att hitta sonen. Så otroligt gripande.Shutter-Island-screencap-shutter-island-16650893-900-383 shutter-island-teddy-daniels-boatShutter Island
En kvinna har begått ett mord och sedan rymt från mentalsjukhuset på Shutter Island. Kriminalkommisarie Teddy Daniels skickas dit för att hitta henne. Det visar sig att sjukhuset bär på mörka hemligheter. En sjukt jäkla vrickad film som inte på långa vägar klarar Bechdeltestet. Dock megaspännande.
m00201_med_08m00201_med_10 Ratatouille
En Pixarfavorit. Remy har ett mycket utvecklat doftsinne och älskar matlagning, men livet som råtta begränsar honom. När han kommer till Paris träffar han Linguini som börjat jobba på en trestjärnig restaurang. Det visar sig att Linguini har usla matkunskaper och för att han ska få behålla sitt jobb börjar han och Remy samarbeta. Se den här filmen och jag garanterar att du kommer bli varm i magen, hungrig och Parissugen.

Translation: Nine movies I’ve watched lately.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Flora, du bara måste se Blå är den varmaste färgen. Min absoluta favoritfilm och jag tror att du hade gillat den. Himla fin.

  MALIN 2014-03-08 23:26:28
  Svara
 • gillade verkligen frozen! älskade snögubben olaf :D

  elise 2014-02-26 18:01:51 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Har du sett ”Modig”? :) Den gillade jag jättemycket. Inte den vanliga disneyprinsessan, utan denna tjejen känns mycket tuffare och inte så typisk ”tjejig”. Också är det massor med mamma-dotter-kärlek så man snyftar på slutet av filmen :)

  Martina 2014-02-25 21:17:32
  Svara
 • Ang. disneyprinsessor att identifiera sig med; glöm inte Tangled/Trassel!! Skitrolig äventyrslysten tjej med föräldrakomplex som absolut inte drömmer om att hitta någon drömprins utan bara vill se världen. Identifierar mig till tusen.

  Ronja 2014-02-25 16:07:54
  Svara
 • Hahahaa vilken rolig och najs formulering: ”livet som råtta begränsar honom”. Så känner vi nog alla ibland…

  Agnes 2014-02-25 15:27:24
  Svara
 • Hej hej! Har precis hittat till din blogg och tycker den är jättemysig och du verkar vara en så himla bra och klok människa!
  KRAM

  Linnea 2014-02-25 14:07:51
  Svara
 • Hej fina Flora! Jag undrar var du hittar alla fantastiska filmbilder? Kul att ha som bakgrundsbild på datorn och så ju!

  Bella 2014-02-25 11:54:05
  Svara
 • Loe: självklart! Feminist är en när en tror på alla människor lika värde, vilket du redan gör. Det finns ingen lagbok som säger att en inte får tro på mer än feminismen. Du kan vara feminist om du är kristen, muslim, buddist eller vilken annan religionstillhörighet som helst, så länge du anser att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

  Systerliga kramar

  j 2014-02-25 10:23:30
  Svara
 • Hej Flora!
  Jag har en liten fråga till dig. Du verkar ju en himla smart och vettig person som kan det här med feminism, så jag tänkte att du kanske har svaret? Frågan kan verka lite dum, men jag har aldrig fått ett riktigt svar. Det är nämligen så att jag undrar hur feminismen ser på oss kristna? Alltså, inte idioterna som förbjuder homosexuella att gifta sig, utan oss andra. Vi som tror på allas lika värde och ”kärleken från Gud”. Hur ser feministerna på det? Kan jag vara feminist trots att jag tror på Gud?
  Många kramar! /Loe

  Loe 2014-02-25 10:07:42 http://missloe.devote.se
  Svara
 • Om du inte läst The Secret Life of Walter Mitty av Thurbers, gör det! Har inte vågat se filmen pga rädd att förstöra… Älskar föresten tipsen på recept, filmer, hemsidor osv :)

  Inka 2014-02-25 09:55:19
  Svara
 • Tack för tipsen! Ska definitivt kolla upp dem jag inte sett ur listan. Jag har inte sett Frozen ännu, men har peppat den sedan jag först hörde talas om att den skulle komma. Jag har nyligen läst ett blogginlägg om den och dess originalhistoria, The Snow Queen. Här är länken: (http://thefeministfangirl.tumblr.com/post/54520561695/reasons-why-im-not-supporting-disneys-frozen) Jag kommer definitivt se den ändå, men det kan vara intressant att veta hur mycket Disney har ändrat berättelsen.

  Nina 2014-02-25 09:52:59
  Svara
 • Frost är en favorit även här… Härlig film… Tack även för de andra tipsen! Perfekt varva sport med film nu på lovet…

  AktivaDagar 2014-02-25 08:18:54 http://aktivadagar.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!