Om alla ändå tänkte som Gudrun.

Här är en toppenintervju med allas vår Gudrun Schyman som publicerades för en månad sedan. Den tycker jag att ni ska läsa! Alltså hon är verkligen min idol.

3bab5be533c4223d04f70da537af24e9Illustration av talangfulla Elin Sandström.

Viktigast i artikeln är det här citatet:

”Det där taktikröstandet tycker jag att feminister borde förstå, det är inte på det sättet man förändrar samhället. Vi får nog rösta för det vi tror på, inte mot. Det sas så 2010 också, då fick vi borglig regering OCH rasister in i riksdagen. Då har man tänkt fel två gånger, nu gäller det att tänka rätt.”

Och hörni. Passa på att lyssna på podcasten Genier där Gudrun blir intervjuad. Wow alltså.

Translation: About an interview with Gudrun Schyman, leader of the Swedish anti-racist and feminist party Feministiskt initiativ. She is the best.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Gudrun! :D Älskar all den feministpepp du sprider! Kärlek.

    Linnea 2014-03-20 20:26:04
    Svara
  • är det inte en ganska obehaglig tanke, att alla skulle ha en och samma åsikt överallt?
    Är det inte bättre med en MÅNGFALD av ideer och tankar?

    micke 2014-03-20 15:45:02
    Svara
  • Så himla sant det där med att taktikrösta! Jag gjorde det i förra valet och tänker aldrig göra det igen. Tack för en jättefin blogg, Flora! Jag upptäckte den för några veckor sen och är helt hooked. Du kommer med så många bra skriv- och boktips <3

    Sara 2014-03-20 15:06:21
    Svara
  • hej! var tog din länk vägen till det som kommer hända den 4:e maj?? hittade inget på varken sandras eller den andras sida

    Linnea A 2014-03-20 13:39:12
    Svara
  • Hej Flora och tack för mycket feministpepp! Du skriver väldigt bra.

    Jag är nyfiken på hur du ser på det faktum att de frågor som lyfts i den svenska feministiska debatten ofta kan rikta in sig mot en viss typ av kvinnor. Jag tänker ofta att det i och med invandring, och globaliseringen i sig, kommer in kvinnor (och män för den delen) från andra bakgrunder och med andra utgångspunkter. Där varken lönesättning, ätstörningar eller hen spelar störst roll. Det är såklart fantastiskt att Sverige trots allt nåt en så bra bit att vi kan diskutera sådana frågor, men samtidigt tror jag risken finns att vi utesluter många från att delta och få upp sina problem och frågor i ljuset. Att intersektionalitets-tänk kanske är viktigare än någonsin. Vad tänker du kring det? :-)

    Klara 2014-03-20 08:51:03
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!