Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Torsdagseftermiddag i Paris.

DSC_5468På torsdagseftermiddagen gick vi till Buttes Chaumont. Agnes kallade den ”Paris finaste park” så det kände vi att vi inte kunde missa.DSC_5469Och den var verkligen helt sagolik. DSC_5470Broar och grottor och vattenfall, liksom.ffSommarvärme!DSC_5462Vi slog oss ned i gräset, åt franska bakverk och fick florsocker överallt.
DSC_5466 Det var för varmt i strumpbyxor så jag tog av mig dem. Denna ljuva känsla alltså! Jag somnade till och med i gräset medan Felix satt och läste. Hemma i Stockholm snöade det. DSC_5471Vi tog det väldigt lugnt eftersom jag hade åkt på en halsinfektion.DSC_5473Så vi strosade sakta, sakta runt i parken.  DSC_5480”Man vet att det är vår när Flora fotar blommor” sa Felix när han såg att jag förevigade buskarna. DSC_5483Efter ett par timmar bestämde vi oss för att det var dags för en kopp te någonstans. DSC_5487Passerade det här citrusgänget.IMG_6562Vi gick till La Favorite på rue Rivoli, beställde en kopp te och en cola som kostade 5,70 € styck! Vi bara gapade när vi såg kvittot. Men min hals blev tacksam för den varma drycken i alla fall.IMG_6535Sedan gick vi till Chez Janou där jag hade bokat bord. Vi satt utanför och väntade på att klockan skulle bli sju. DSC_5495Min dejt. DSC_5499Som åt snigelpasta! DSC_5503Jag själv åt det här som inte ens var gott. Eller jo, pilgrimsmusslorna var goda men ”risotton” var bara fullkornsris och grädde. Åt inte ens upp hela.  DSC_5505Men då hade jag desto större plats för dessert. Vi tittade på menyn och ba ”det räcker inte med en, vi måste ha två” och beställde chokladmousse och citronmarängpaj. En liten stund senare kom servitören ut med en stor skål under armen och lassade på slev efter slev med chokladmousse. ”The chef will be very angry if you don’t eat it all”, sa han. Så jäkla gott men det består ju mest utav grädde så vi blev mätta superfort. Vi klarade det nääästan! DSC_5512Och den här kändes bara himla överflödig. Mitt råd är: beställ anka på Chez Janou. Och chokladmousse till efterrätt, men då kan ni vara två eller tre eller till och med fyra som delar på den.IMG_6532Här är en sjuklingflora i det tjusiga badrummet.

Nu ringde Bea och sa att det vankas häng i Kronobergsparken! Adjö!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh vad himla fint ni verkar ha haft det på er resa!
  Älskar Paris och vill bara åka dit nu nu nu när jag kollar på dina bilder.

  Hanna 2014-03-30 15:33:58 http://www.stjarnklarts.blogg.se
  Svara
 • men nej vad synd att maten var sisådär på chez janou, jag åt entrecôte och den var himmelsk :( men det beror kanske på säsong och sådär.

  julia 2014-03-30 14:04:01
  Svara
 • Men åh vad mysigt det ser ut! Paris, bara ben och franska bakelser. Kära hjärtanes vilken lyx.
  Kram på dig Flora! Du är mega bra. Bara så att du vet.

  Frida 2014-03-28 23:12:39 http://barafridas.blogg.se
  Svara
 • vad rooligt att du visade bilder från parken. jag ska bo precis intill den så då ska jag absolut gå dit :))

  barcelona love // http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-03-28 17:03:10 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Paris är sjukt dyrt…

  Hanne 2014-03-28 16:58:35 http://rougeimaginaire.blogspot.com/
  Svara
 • men åh mysig dag! men vad synd att din mat inte var god, sådant är verkligen en besvikelse.. men vad tyckte felix om SNIGEL?? bilden när han sitter utanför chez janou känns som en bild ur en novell (om det make-ar sense?) började direkt tänka ut en historia när jag såg den, liksom varför han sitter där, väntar han på någon eller har någon just gått, etcetera. <3

  fanny darling 2014-03-28 14:34:40 http://fannydarling.devote.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!