Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vad ni har på er del 2.

collage5collage7 collage5collage6
Här kommer andra drösen outfitbilder som ni har skickat in.  Ni är så bra hela bunten, älskar vårt systerskap!

Kommentar:
Blir så himla ledsen när du skriver att du är trött på ”vita och spinkiga” tjejer. Jag hade också gärna varit med i detta men känner att jag inte är välkommen. Och detta är inte det första sammanhangen där man som spinkig får skämmas. Som att man är dålig för sammanhället. Alla blickar, alla frågor i kodspråk, och så nu detta: det här med att man vill försöka få fram att spinkigt inte är normalt, att ingen kan se ut så naturligt (ja du har skrivit något liknande innan). Varför ens nämna vit och spinkig i en sådan negativ bemärkelse? Varför inte bara säga att du är trött på att fler kroppsformer lyft fram? UTAN att nämna de vita och spinkiga. Det finns fler som faktiskt kämpar varje dag för att försöka se ut som er ”normalviktiga”, just för att de ofta får höra att ”det är såhär samhället EGENTLIGEN ser ut”. Jag är så trött på det.

Mitt svar:
För det första så skriver jag inte att jag är trött på vita och spinkiga tjejer, utan att jag är trött på att vita och spinkiga tjejer är de enda som blir representerade i modebranschen (i 99% av fallen). För det andra är det SJÄLVKLART att jag vet att vissa är smala naturligt, men alla de andra som inte är det då? Som matas med budskapet att det bara finns ett enda sett att se ut på, och det är att vara just vit och väldigt smal, måste inte de också få bli representerade i åtminstone ett sammanhang? Jag förespråkar en mångfald och därför låter jag alla som skickar in bilder få sin bild publicerad. Även de som är väldigt smala, såklart. För att det är så samhället ser ut; en mångfald.

Anledningen att jag nämner ”vit och spinkig” är för att få fler människor att se hur homogen modebranschen är. Det tål att upprepas.

Ps. Jag är själv vit och rätt spinkig. Ds.

Kommentar:
Bara jag som blir besviken över detta?. Konceptet skulle kunna bli så himla bra – men olyckligtvis är det samma vita och smala kroppar ögat får skåda. Det är inget fel med det, men det är liksom dessa kroppsformen vi är vana att se varje dag…
Varför kan inte normen, den vita smala kroppen, ta sin privilegierade plats i samhället för en stund och låta alla andra vackra individer komma fram?. Nä, till och med i ett koncept där vi äntligen blir lovade att få se olika kroppsformer så är det den vita och smala kroppen som tar plats……………

Mitt svar:
Jag lägger upp alla outfitbilder som skickas och gör alltså inget urval – tyvärr skickade inte särskilt många personer som inte är vita in bilder men jag hoppas att fler ska göra det! Tråkigt att du blev besviken.

Kommentar:
Jag är lite större än ”verkligheten”, är det okej ändå?

Mitt svar:
Skicka en bild till mig så lägger jag upp den i kollaget! Jag publicerar alla bilder som skickas och väljer således inte ut vilka bilder som hamnar på bloggen, men jag uppmanar alla – oavsett kroppsform, kön eller hudfärg – att skicka bilder. Självklart är det okej, det förstår du väl att jag tycker? Kram

Translation: More of your outfit pictures, and some answers to your comments. You guys are the best!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag tycker det här var ett kul och bra initiativ. Jag håller med om att det är viktigt att problematisera hur mycket vissa människor syns och inte, men samtidigt upplever jag att läsare ibland bara kräver för mycket av bloggare. Detta handlade ju om att folk skulle skicka in bilder på deras kläder, då kan ju inte du styra över vilka som skickar in och hur de ser ut?

  Jag tycker det var kul och fint iallafall!

  Maria 2014-03-31 21:46:19
  Svara
 • Jag håller med ”Rasifierad” i dennes kommentar, men vill också tillägga att det finns något väldigt problematiskt och obekvämt med att en vit, smal tjej uppmuntrar marginaliserade grupper att skicka in bilder på sina kroppar. För jag som är rasifierad är vad som bryter normen i det här rummet som din blogg utgör och därför har jag ingen lust alls att skicka in en bild på min outfit. Vi rasifierade blir påtvingade en roll som just rasifierade om vi skickar in bilder och får då förkroppsliga mångfalden i det här rummet. Och det är en så jävla obekväm roll. Tänk dig själv en manlig feministisk bloggare som uppmanar sina kvinnliga läsare att göra något liknande (med goda intentioner), att du skulle vara den som får förkroppsliga mångfald i form av en kvinnlig kropp. Hur skulle du känna?

  cecilia 2014-03-30 23:41:36
  Svara
  • Svar på cecilias kommentar.

   Jag förstår din poäng och respekterar den till hundra procent.
   Mitt syfte med den här grejen var att fler ska känna sig okej i sina kläder, absolut inte tvärt om. Jag vill inte marginalisera någon. En kan ifrågasätta hela initiativet med: ”varför ska vi över huvud taget behöva dömas utifrån vad vi har på oss och hur våra kroppar ser ut?”, men i det här fallet gör jag en gliring till modebranschen, och där handlar det om just detta. Jag vill att folk ska förstå att de är fina som de är, men pushar ingen att skicka in bilder utan det är ett beslut som var och en får ta. Alla som har mailat bilder till mig har skickat med hejarop så uppenbarligen är det många som tycker att det här är ett bra och skönt initiativ. Jag hoppas att jag inte har gjort dig eller någon annan besviken eller arg, men om jag har gjort det så ber jag om ursäkt. Det är intressant att höra andras perspektiv på det hela och jag lär mig mycket av det. Som du förstår är det svårt att vara alla till lags och få med alla perspektiv, men jag jobbar på’t.

   Flora Wiström 2014-03-31 07:56:00
   Svara
 • Jag blev inte heller särskilt imponerad av det här initiativet eller förvånad över resultatet. Jag håller med användarnamnet ”Rasifierad” och tycker hen träffar helt rätt i sin kritik.

  Jag tycker för övrigt att det är jättebra att börja tänka mer intersektionellt. Samtidigt är jag så jävla trött på att vita privilgerade människor ska berömmas och hyllas när de försöker lyfta fram ett mer intersektionellt perspektiv, när rasifierade personer som jämt jobbar med detta och som alltid efterlyser mer intersektionell analys i samhällsdebatten anklagas ofta för att vara bittra och själva göra sig till offer. Det är jag trött på.

  Nisha 2014-03-30 15:50:12
  Svara
  • Svar på Nishas kommentar.

   Jag håller med om det du skriver. Självklart är det asviktigt att hylla de som ständigt kämpar för dessa frågor. Jag har inte bett om att bli hyllad, men det känns märkligt att bli sågad. Kom gärna med konstruktiv kritik och konkreta förslag på vad jag kan göra.

   Flora Wiström 2014-03-30 17:37:58
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Jag menade inte heller så. Utan det var mer en pik till dina läsare. Jag är trött på det fenomenet jag beskrev. Inte att just du skriver (för jag tror inte heller att du gör det för att ”hyllas”). Jag önskade bara att fler kunde se sina privilegier.

    Nisha 2014-03-30 17:59:49
    Svara
 • Jag tycker att detta är en sån himla bra grej i teorin och tycker det är viktigt att du försöker belysa den intersektionella frågan men problemet blir väl detta:
  Har du en blogg där alla bilder som läggs upp är på vita smala kroppar, där du visar din otroligt homogena umgängeskrets och lever en väldigt priviligerad livsstil så kommer det dra till sig en väldigt homogen läsarskara. Därav blir läsarbilderna inte mycket annat än normen men också får se i tidningar/på tv/osv. Jag tror att det är viktigt att leva som man lär också Flora. Sen är det fantastiskt att du försöker bryta ditt mönster men det är iallafall här problematiken ligger.

  Rasifierad 2014-03-30 00:18:32
  Svara
  • Svar på Rasifierads kommentar.

   Jag vet att jag är väldigt privilegierad, och jag vet att det du skriver stämmer. Men vad menar du med ”Jag tror att det är viktigt att leva som man lär också Flora?” Jag förstår faktiskt inte den kommentaren. Utveckla gärna.

   Flora Wiström 2014-03-30 10:52:27
   Svara
 • ett väldigt bra inlägg om just smalhet vs icke-smalhet och att det inte är samma syn på att vara smal eller att vara i någon annan kroppsform! bra läsning!
  http://ladydahmer.nu/jag-ar-stolt-over-att-vara-fet-fortfarande-ar-fortfarande-ett-radikalt-uttalande-medan-jag-ar-stolt-over-att-vara-smal-ar-status-quo/

  sara 2014-03-29 20:56:58
  Svara
 • Superbra initiativ Flora! Och vilka snygga peeps alltså, allihopa. Plus bra klädinspiration!

  Linnea 2014-03-29 19:31:25
  Svara
 • Tycker detta är superbra Flora! Bra sätt att belysa ett ämne på genom en rolig och inspirerande grej

  Matilda 2014-03-29 19:21:24 http://matildakllman.blogg.se
  Svara
 • tycker detta är ett så bra initiativ av dig, verkligen. jag själv skickar inte in några bilder för jag tycker det finns så många andra som behöver ta plats nu när dom får en sån här suverän chans till det. jag är lika fascinerad som du; tänk vad olika vi är, men också PRECIS lika fina, oavsett hudfärg, kroppsform eller klädstil. det är inte det yttre som definierar vem just DU är, utan man ska kunna se ut som man vill utan att någon dömer från utsidan, tycker jag. så med detta uppmuntrar du bara att ”skicka in bilder varenda en av er, se hur olika vi är men hur liten roll det spelar”. skitbra! alla är inspirerande på sitt unika vis, punkt.

  catarina 2014-03-29 18:16:03 http://creatingtinspire.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker iaf att detta är en superbra ide!! Jättebra intiativ ju!!!

  Emma 2014-03-29 16:25:28
  Svara
 • Jag tänkte iaf skicka in en bild ikv (e mörkhyad) och jag blir så jävla glad att du gör detta!
  Så himla kul, även fast det inte varit så många rasifierade personer som skickat in bilder så har du fortfarande tagit upp detta faktum och du försöker göra något, denna Idée e så bra! Jag som e mörkhyad blir så jävla glad att fler människor tar upp sådana här saker. Mer mångfald säger jag bara, tjock, vit, brun, smal, mullig osvosv…….Thank you Flora

  Kramar Channie

  Channie 2014-03-29 12:38:32
  Svara
 • Flora, du är så bra! Världen behöver fler som är som du!

  Annie 2014-03-29 11:47:38
  Svara
 • Å, men så snygga outfits! :)

  melanie 2014-03-29 11:29:18 http://fames.se/melaniefreij
  Svara
 • Åh, så fint detta är!
  I sommar ska jag klä mig i kjol och inte skämmas över mina lår.

  Sarah 2014-03-29 11:18:06
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!