Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fredag i Paris, sista dagen.

DSC_5514På fredagen vaknade vi i ett regnigt Paris.DSC_5513Men det var förstås vackert som vanligt i alla fall.  DSC_5518Vi klädde på oss, DSC_5532 DSC_5533Och sjöng lite framför spegeln.IMG_6542Tanken var att vi skulle hitta något nytt, mysigt frukostställe men det slutade med att vi gick till St Regis igen. Den här gången beställde jag myntate och det var SÅ gott. Det serverades i den här gulliga silverkannan, bryggt på färska myntablad. IMG_6561Så jag var nöjd! DSC_5548Sedan gick vi tvärs över gatan till Notre Dame. Där var det förstås otroligt vackert. DSC_5552Nästa ställe att besöka var Shakespeare and Company. DSC_5556Vi tittade på vackra bokomslag, DSC_5557bläddrade bland böcker, DSC_5558gick i den knakande trappan, DSC_5559och tittade i en Wes Anderson-bok. DSC_5561Sedan promenerade vi bort mot Saint Germain. Detta är typ världens finaste passage. DSC_5565Vi kom ut på den här gatan, rue de Buci, och tittade i Taschens bokhandel. Så jäkla mysigt. DSC_5566Vår! Prisa gudarna!DSC_5570DSC_5573Jag var helt slut eftersom jag ju var förkyld och hade en halsinfektion, men vid lunchtid hittade vi en bistro som badade i solsken. Vi beställde varsin croque madame och lutade oss tillbaka. DSC_5582Av en slump råkade vi gå för bi Ladurée och jag släpade med mig Felix in i butiken.DSC_5580Vi köpte varsin macaron. Han: citron, jag: kokos.   DSC_5587Vi bodde alldeles intill rue Mouffetard som delvis är en matmarknad, så vi gick runt bland diskarna och köpte med oss middagen hem. Skaldjur blev det dock inte, DSC_5591men vid grönsaksdisken köpte vi vindruvor. DSC_5597Såhär blev middagen! Vindruvor, baguette, oliver, comté- och brieost, korv samt Orangina till sjuklingflora och bubbel till Felix. Dödsgott i sin enkelhet. Och det var vår sista dag i Paris! Morgonen därpå flög vi hem till Stockholm igen.

Translation: Our last day in Paris. Breakfast at St Regis, a visit to Notre Dame and Shakespeare and Company. A walk in Saint Germain, croque monsieur for lunch and dinner from the foodmarket.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej fina flora! jag hoppas verkligen att du läser denna kommentar. jag och min pappa ska till paris och jag undrar om du kan säga mig vilken den bästa stadsdelen att bo i Paris är?! skulle verkligen uppskatta ett svar, skall nämligen boka hotell idag! stor kram

  matilda 2014-04-09 11:21:51 http://roughwater.blogg.se
  Svara
  • Svar på matildas kommentar.

   Oj det finns så många, men jag skulle nog ta Marais, Belleville, Bastille, Canal st Martin, i det området liksom :) Kolla på karta så fattar du. Kram och ha så kul!!

   Flora Wiström 2014-04-09 15:24:17
   Svara
 • Alltså, dina bilder. Så himla fina.

  jennifer 2014-03-30 21:41:06 http://jenniferstroud.blogg.se
  Svara
 • Hej hej!
  Jag har en fråga, eller bör kanske kalla det undrande, då jag snarare vill höra din åsikt kring detta än få ett svar (finns nog inget ”rätt” svar).

  Tjejer får ofta höra att de ska ”sätta sina gränser”, vi blir varande för diverse saker så som exemeplvis; följ inte med okända män. När en tjej visar sig ha dåligt bollsinne blir det accepterat och man tar föregivet att en tjej inte är lika bra på sport som en kille.

  Men genom att säga allt detta säger man indirekt att; killar har inga gränser alls, alla män kan vara potentiella våldtäktsmän. Alla killar är duktiga inom sport och måste ha gott bollsinne. Detta blir desto jobbigare för den som inte har det.

  Detta är ju icke jämställt åt båda parter eftersom båda får nedvärderande syn på sig på olika vis,
  inte bara för tjejen (feminism)? jaaa… vet inte vad frågan är egentligen… men vad tänker du?

  Elisa 2014-03-30 21:37:07
  Svara
 • alltid lika mysigt i Paris! Vart och hur bodde ni någostans? eller har jag kanske missat någon mening någonstans? :)

  Vega 2014-03-30 19:28:10 http://atvegas.devote.se
  Svara
 • Så fina bilder! Dem på dig och Felix var extra fina. Ni borde fotas mer ihop ;) Typiskt att du gick och var sjuk:(

  Sofia 2014-03-30 16:38:51
  Svara
 • Så herlige bilder!

  June 2014-03-30 13:40:54 http://juneiversen.com
  Svara
 • alltså parisidyll <3<3

  frida 2014-03-30 12:07:32 http://stummaord.blogg.se
  Svara
 • P(a)risa gudarna!

  ada 2014-03-30 11:58:36
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!