Förra lördagen gjorde jag och Felix pizza här hemma. Kanske det godaste som finns. På den ena hade vi päron, chévre, honung och valnötter. Och på den andra hade vi zucchini, serranoskinka, mozzarella, parmesan, ruccola och oliver.
Nu vill jag ha era pizzatips! Vad tycker ni är gott att ha på pizzan? Jag känner för att testa nya, spännande smakkombinationer.
Translation: Felix and I made pizzas the other day, one with pears, chévre, walnuts and honey and one with serrano ham, zucchini, mozzarella, parmesan, argula and olives. What’s on your favourite pizza?
har aldrig haft päron på pizza, men gott låter det, måste testa! annars är en pizza-blandning som jag älskar så mycket är banan, curry och jordnötter! helt fantastiskt gott!!
Åhå pizza, min favorit! Varje fredag gör jag och min pappa pizza samtidigt som vi dansar till svängig musik. Jag gillar att göra min pizza enkel. Mozarellaost, oliver, fetaost, tomat, och en jätte got dressing. Jag mixar basilika, olivolja, vitlök och cilli, och vips så är dressingen klar!
Jag gillar att ha creme fraiche istället för tomatsås, sedan ha blandade sorters svamp samt mozarellaost, ringla över mycket tryffelolja och ha på en en massa svartpeppar och flingsalt. Skicka in i ugnen och strö sedan på lite ruccola innan den serveras. mums :)
Mina favvorgrejer att ha på pizza är Napolisalami, kronärtskocka på burk och PESTO! så gott med pesto på pizza! sen gräddost (bästa osten) plus mozzarella! 5 av 5 toasters på det :)))
Pizza med fetaost, babyspenat, tomat och när den kommit ut har du på bea och avokado!!!!!!!111
Jobbar i en charkdisk och har testat runt lite och det absolut godaste jag någonsin ätit på pizza är Salami Magnifico Chili (inte för tunt skivad). Kronärtskocka, fårost och lite ruccola på det!
Okej karamelliserad lök ÄR DET ABSOLUT BÄSTA. Gud det är så gott. Sedan potatispizza (googla), dvs ingen tomatsås, utan bara potatis som täcker botten och kanske något litet mer på. Pizzan blir så himla spröd och fin då. MMMMM pizza…
Brie, färska fikon, någon god nöt oftast valnötter, honung och bladspenat när den kommit ut ur ugnen. Mammas bästa pizza någonsin gjord på rester, dessutom extra god med mammas pizzadeg och när den bakas på grill på sommaren.
Allt gott på samma pizza! Helst ruccola, getost, valnötter, prosciutto, karameliserade lökar, örtsalt och honung. (OBS ringla på honungen när pizzan har typ fem minuter kvar att gräddas, honung bränns supperlätt).
cashewnötter och kyckling! :)
Mitt tips är en kombination av halloumi och majs!
tycker om att känna en smak i taget, minimalistisk mat, mm! så jag brukar göra en pizzabotten på surdeg eller ja bara nåt gott mjöl typ dinkel.
sen en riktigt god tomatsås som fått puttra lääänge, några h åtminstone. sedan på med god lök, kronärtskocka och paprika. på med franska örter och voilà! en superb veganpizza.
Hej Flora!
Tack för en vettig blogg i bloggdjungeln!
Jag bjöd mina vänner på en fantastiskt god pizza för några veckor sen. FÖRST
Leilas pizza deg! ALLA jag har lagat pizza till har jag använt detta recept. Alla säger WOW vilken god pizza botten!
MEN den jag gjorde sist hade
Butternut pumpa
Fetaost
Timjan
Olivolja
Flingsalt
Fantastisk god i sin enkelhet.
Min favvo är:
Istället för tomatsås har man pesto. Sen kronärtskocksbottnar, fetaost, ruccola och svamp! Så himla god och enkel!
Svingoda pestopizzor
4 port (Totalt ca 15-20 minuter)
4-8 platta runda tacobröd (1-2 per person)
Pesto
Champinjoner (beräkna ca 1 stor per pizza)
Tomater
Röd eller gul lök
Oliver utan kärnor (spelar ingen roll vilken sort)
Ruccolasallad
(Skinka)
Ost eller Parmesan
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Lägg tacobröden på ett bakplåtspapper på en plåt och lägg på ett tunt lager pesto.
3. Skiva champinjoner, tomater och lök och lägg på pizzan.
4. Tillsätt skinka och oliver och lägg på en hel näve ruccolasallad.
5. Riv osten och lägg på pizzan i önskad mängd (för smakens skull).
6. Sätt in pizzan i den varma ugnen och ha den inne i 5-10 minuter eller tills osten har smält.
MAJS!!!! majs på pizza är fantastiskt
jag älskar att grilla av paprika, zucchini, rödlök och aubergine i en grillpanna och sedan marinera dem i balsamico, olivolja och dijonsenap, grönsaker kan ligga och marinera medans man förbereder alla andra toppings. (auberginen blir godast om du först skivar den, lägger den i mängder av salt, låter det stå i drygt en halvtimme och sedan sköljer skivorna. låt dem torka av mellan två handdukar direkt efteråt, då blir de extremt krämiga i mitten med en krispig stekyta). Sedan tillsätter jag bara soltorkade tomater, tomatsås, oregano och ost (favoriterna är mozzarella och pecorino).
En annan favorit är att ha finhackad ansjovis på pizzan (4-6 bitar beroende på sältan), lite skumt kanske, men ansjovisens släta gifter sig så fint med sötman från tomatsåsen. Addera också mozzarella och basilika så får du en klassisk smakkombination.
Tonfisk och ananasbitar på! Med gul paprika också. Det är jätte gott! Och såklart med tomatsås och ost och sånt.
Ruccola!!! Sen har jag faktiskt haft rostad lök någon gång, det var supergott :)
Fikon, parmaskinka, gorgonzola och ruccola :))
Jag gjorde en pizza som var nästan som din andra, fast utan skinka och med massa pesto och soltorkade tomater istället. Dessutom stekte jag succhinin i massa olivolja och kryddor innan, vrålgott.
Jag ÄLSKAR att ha philadelphiaost på min pizza. Ba att klicka ut lite här och var över pizzan. Och då ska det absolut serveras med ruccola till.
jag älskar att ha mozzarella, rödlök, champinjoner, paprika (röd OCH gul), halva körsbärstomater och sen när den kommer ut ur ugnen toppa med parmesan, ruccola och god olivolja! alltså<33433
Sötpotatis! Jag tycker att det är grymt med pizza utan tomatsås, utan att istället pensla botten med rikligt med olivolja (gärna som fått dra med lite vitlök ett tag!) ha på tunt skurna bitar av sötpotatis (eller potatis, aubergine, rödbetor osv), rosmarin eller timjan och någon god men inte för smältig ost, typ feta eller pecorino är grymt!
Jag la ut mitt senaste experiment för ett par dagar sen med recept! Finns här:
http://herbariumet.blogg.se/2014/april/vegetarisk-pizza.html
Jag kör nästan alltid på en tomatsås med mycket vitlök i. Sen så mozarella och pesto på! Älskar pesto!
Kombinationen spenat, vitlök, bacon och parmesan är ett vinnande koncept! Pesto istället för tomatsås är också himla gott!