Pizzalördagen.

DSC_5641Förra lördagen gjorde jag och Felix pizza här hemma. DSC_5646Kanske det godaste som finns. DSC_5652På den ena hade vi päron, chévre, honung och valnötter. DSC_5655Och på den andra hade vi zucchini, serranoskinka, mozzarella, parmesan, ruccola och oliver.

Nu vill jag ha era pizzatips! Vad tycker ni är gott att ha på pizzan? Jag känner för att testa nya, spännande smakkombinationer.

Translation: Felix and I made pizzas the other day, one with pears, chévre, walnuts and honey and one with serrano ham, zucchini, mozzarella, parmesan, argula and olives. What’s on your favourite pizza?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
  • har aldrig haft päron på pizza, men gott låter det, måste testa! annars är en pizza-blandning som jag älskar så mycket är banan, curry och jordnötter! helt fantastiskt gott!!

    karin 2014-04-09 17:06:23 http://www.petitmonde.blogg.se
    Svara
  • Åhå pizza, min favorit! Varje fredag gör jag och min pappa pizza samtidigt som vi dansar till svängig musik. Jag gillar att göra min pizza enkel. Mozarellaost, oliver, fetaost, tomat, och en jätte got dressing. Jag mixar basilika, olivolja, vitlök och cilli, och vips så är dressingen klar!

    Svara
  • Jag gillar att ha creme fraiche istället för tomatsås, sedan ha blandade sorters svamp samt mozarellaost, ringla över mycket tryffelolja och ha på en en massa svartpeppar och flingsalt. Skicka in i ugnen och strö sedan på lite ruccola innan den serveras. mums :)

    lo 2014-04-06 19:05:35
    Svara
  • Mina favvorgrejer att ha på pizza är Napolisalami, kronärtskocka på burk och PESTO! så gott med pesto på pizza! sen gräddost (bästa osten) plus mozzarella! 5 av 5 toasters på det :)))

    Siri 2014-04-06 13:39:35
    Svara
  • Pizza med fetaost, babyspenat, tomat och när den kommit ut har du på bea och avokado!!!!!!!111

    Gry Sol 2014-04-06 10:50:05 http://radarmagazine.se/litensol
    Svara
  • Jobbar i en charkdisk och har testat runt lite och det absolut godaste jag någonsin ätit på pizza är Salami Magnifico Chili (inte för tunt skivad). Kronärtskocka, fårost och lite ruccola på det!

    L 2014-04-05 22:13:06
    Svara
  • Okej karamelliserad lök ÄR DET ABSOLUT BÄSTA. Gud det är så gott. Sedan potatispizza (googla), dvs ingen tomatsås, utan bara potatis som täcker botten och kanske något litet mer på. Pizzan blir så himla spröd och fin då. MMMMM pizza…

    Lisa 2014-04-05 15:56:16
    Svara
  • Brie, färska fikon, någon god nöt oftast valnötter, honung och bladspenat när den kommit ut ur ugnen. Mammas bästa pizza någonsin gjord på rester, dessutom extra god med mammas pizzadeg och när den bakas på grill på sommaren.

    Linn 2014-04-05 11:49:17 http://ragnarssonlinn.blogspot.fr
    Svara
  • Allt gott på samma pizza! Helst ruccola, getost, valnötter, prosciutto, karameliserade lökar, örtsalt och honung. (OBS ringla på honungen när pizzan har typ fem minuter kvar att gräddas, honung bränns supperlätt).

    Amanda 2014-04-05 11:40:53
    Svara
  • cashewnötter och kyckling! :)

    Amanda 2014-04-05 00:55:27
    Svara
  • Mitt tips är en kombination av halloumi och majs!

    frida 2014-04-04 22:19:10 http://www.fridasofi.blogspot.se
    Svara
  • tycker om att känna en smak i taget, minimalistisk mat, mm! så jag brukar göra en pizzabotten på surdeg eller ja bara nåt gott mjöl typ dinkel.
    sen en riktigt god tomatsås som fått puttra lääänge, några h åtminstone. sedan på med god lök, kronärtskocka och paprika. på med franska örter och voilà! en superb veganpizza.

    ellen 2014-04-04 19:56:47
    Svara
  • Hej Flora!

    Tack för en vettig blogg i bloggdjungeln!

    Jag bjöd mina vänner på en fantastiskt god pizza för några veckor sen. FÖRST
    Leilas pizza deg! ALLA jag har lagat pizza till har jag använt detta recept. Alla säger WOW vilken god pizza botten!
    MEN den jag gjorde sist hade

    Butternut pumpa
    Fetaost
    Timjan
    Olivolja
    Flingsalt

    Fantastisk god i sin enkelhet.

    Paola Capdevila 2014-04-04 19:37:58
    Svara
  • Min favvo är:
    Istället för tomatsås har man pesto. Sen kronärtskocksbottnar, fetaost, ruccola och svamp! Så himla god och enkel!

    Lisa 2014-04-04 19:23:36
    Svara
  • Svingoda pestopizzor
    4 port (Totalt ca 15-20 minuter)

    4-8 platta runda tacobröd (1-2 per person)
    Pesto
    Champinjoner (beräkna ca 1 stor per pizza)
    Tomater
    Röd eller gul lök
    Oliver utan kärnor (spelar ingen roll vilken sort)
    Ruccolasallad
    (Skinka)
    Ost eller Parmesan

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Lägg tacobröden på ett bakplåtspapper på en plåt och lägg på ett tunt lager pesto.
    3. Skiva champinjoner, tomater och lök och lägg på pizzan.
    4. Tillsätt skinka och oliver och lägg på en hel näve ruccolasallad.
    5. Riv osten och lägg på pizzan i önskad mängd (för smakens skull).
    6. Sätt in pizzan i den varma ugnen och ha den inne i 5-10 minuter eller tills osten har smält.

    Marielle 2014-04-04 18:21:34
    Svara
  • MAJS!!!! majs på pizza är fantastiskt

    frida 2014-04-04 18:19:50 http://stummaord.blogg.se
    Svara
  • jag älskar att grilla av paprika, zucchini, rödlök och aubergine i en grillpanna och sedan marinera dem i balsamico, olivolja och dijonsenap, grönsaker kan ligga och marinera medans man förbereder alla andra toppings. (auberginen blir godast om du först skivar den, lägger den i mängder av salt, låter det stå i drygt en halvtimme och sedan sköljer skivorna. låt dem torka av mellan två handdukar direkt efteråt, då blir de extremt krämiga i mitten med en krispig stekyta). Sedan tillsätter jag bara soltorkade tomater, tomatsås, oregano och ost (favoriterna är mozzarella och pecorino).

    En annan favorit är att ha finhackad ansjovis på pizzan (4-6 bitar beroende på sältan), lite skumt kanske, men ansjovisens släta gifter sig så fint med sötman från tomatsåsen. Addera också mozzarella och basilika så får du en klassisk smakkombination.

    Veronika 2014-04-04 18:16:03
    Svara
  • Tonfisk och ananasbitar på! Med gul paprika också. Det är jätte gott! Och såklart med tomatsås och ost och sånt.

    Ella 2014-04-04 18:00:09
    Svara
  • Ruccola!!! Sen har jag faktiskt haft rostad lök någon gång, det var supergott :)

    Matilda 2014-04-04 17:57:34 http://fjarilsknut.blogg.se
    Svara
  • Fikon, parmaskinka, gorgonzola och ruccola :))

    Mia 2014-04-04 17:39:40
    Svara
  • Jag gjorde en pizza som var nästan som din andra, fast utan skinka och med massa pesto och soltorkade tomater istället. Dessutom stekte jag succhinin i massa olivolja och kryddor innan, vrålgott.

    Anna 2014-04-04 17:14:10
    Svara
  • Jag ÄLSKAR att ha philadelphiaost på min pizza. Ba att klicka ut lite här och var över pizzan. Och då ska det absolut serveras med ruccola till.

    Kajsa 2014-04-04 16:47:23
    Svara
  • jag älskar att ha mozzarella, rödlök, champinjoner, paprika (röd OCH gul), halva körsbärstomater och sen när den kommer ut ur ugnen toppa med parmesan, ruccola och god olivolja! alltså<33433

    agnes 2014-04-04 16:46:13
    Svara
  • Sötpotatis! Jag tycker att det är grymt med pizza utan tomatsås, utan att istället pensla botten med rikligt med olivolja (gärna som fått dra med lite vitlök ett tag!) ha på tunt skurna bitar av sötpotatis (eller potatis, aubergine, rödbetor osv), rosmarin eller timjan och någon god men inte för smältig ost, typ feta eller pecorino är grymt!

    hedda 2014-04-04 16:12:15
    Svara
  • Jag la ut mitt senaste experiment för ett par dagar sen med recept! Finns här:
    http://herbariumet.blogg.se/2014/april/vegetarisk-pizza.html

    Beatrice 2014-04-04 15:43:04 http://herbariumet.blogg.se
    Svara
  • Jag kör nästan alltid på en tomatsås med mycket vitlök i. Sen så mozarella och pesto på! Älskar pesto!

    Martina 2014-04-04 15:29:11
    Svara
  • Kombinationen spenat, vitlök, bacon och parmesan är ett vinnande koncept! Pesto istället för tomatsås är också himla gott!

    Klara 2014-04-04 15:19:04
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!