18 frågor och svar.

Frågor till Felix:DSC_6518

Vad tycker du om floras bloggande?
Det är kul. Speciellt när jag tittar på gamla saker vi har gjort. Då är det väldigt tacksamt att Flora har dokumenterat allt. Men ibland så är det lite tjatigt när jag bara vill hänga och hon mååååste skriva ett inlägg.

Vad för musik lyssnar du på? (svår fråga kanske) Men typ vilka olika band/artister tycker du om mycket?
Just nu lyssnar jag på Brad Mehldau eller Chilly Gonzales. Här är några listor!

Ren och rå
Golv och gåtor
Järn och gin
Kallbad och kunskap
Häst och hummer

Vad gör du allra helst på din fritid?
Träffar kompisar, gör spellistor på Spotify, går på museum och gör utflykter.

Felix, vad studerar du till/vilken utbildning går du? alt. vad arbetar du med?
Just nu jobbar jag på Bukowskis Market, som är ett auktionsverk.

Vad är ditt drömjobb?
Har flera. Men tror att det är en kombination av saker jag gillar. Musik, konst och skriva tex.

Felix! Vad var det som gjorde att du föll för Flora?
Många saker. Men främst leendet och något oförklarligt som bara händer när man är kär.

Frågor till Flora:DSC_6795

När du skriver, vad är det för texter du skriver oftast? Är det dikter, noveller? Och varför?
Jag skriver mestadels skönlitterär prosa, men det är inget som jag är redo att dela med mig av än. Ibland dikter. Ofta någonstans i mellanläget, alltså typ prosalyrik. Varför? Jag vet inte.  Jag skriver sådant som jag själv gillar att läsa, det som kommer lätt och det som inte strävar emot. Det ska ju vara kul att skriva, så då skriver jag helt enkelt det jag tycker om.

Ett klädesplagg du aldrig skulle ta på dig?
En t-shirt med ett hakkors på. Eller Sverigedemokraternas logga. = inte så fräscht.

Flora, när du skriver noveller med fria tyglar. Vilken genre blir det lättast då?
Alltså jag har typ skrivit fem noveller i mitt liv. Men jag skriver aldrig fantasy eller crime eller sci-fi eller thriller eller något sådant, utan liksom ”vanlig” prosa. Ofta riktad till unga vuxna.

Jobbar du fortfarande i Saluhallen eller tjänar du ”bara” dina pengar genom bloggen/frilansjobb?
Nepp, bara det sistnämnda. Sade upp mig från tebutiken i augusti 2013.

Vad är ditt bästa tips till någon som älskar att vara kreativ, att rita, måla, skriva osv och dessutom vet att en har potential, men som väljer att inte göra dessa saker för att rädslan att misslyckas väger för tungt? När man ständigt hindras av tanken ”det blir ändå inge bra” fast man samtidigt är fullt medveten om att övning ger färdighet?
Jag har sådana där allt-jag-gör-suger-tankar jätteofta, men jag har aktivt börjat jobba med att säga emot de tankarna. För något jag kan tycka jättemycket om ena dagen kan jag avsky andra dagen, och då försöker jag minnas varför jag tyckte om det jag har gjort. Och liksom stöttas av det, tänka ”egentligen tycker jag ju att det här är bra, jag är bara grinig idag”. Jag tror också att det är viktigt att inte koppla på det yttre ögat medan du skapar, utan bara tänka att det du skapar skapar du för dig själv. Och som du säger, övning GER färdighet. Det är bara att fortsätta. Och fortsätta. Och fortsätta. Och försöka att inte jämföra sig med andra, utan bara med sig själv.

Pratar du franska? I så fall, hur mycket kan/förstår du?
Jag kan typ 10 ord och förstår kanske 50.

Frågor till båda två:DSC_6602

Vart kysstes ni för första gången?
På Rebeccas balkong när hon hade en liten hemmafest. Här kan ni läsa hur vi träffades: del 1, del 2, del 3.

Om ni någon gång har bråkat och haft konflikter, hur löser ni det då?
Alltså så knäppt att ordet ”om” är med här. Självklart har vi haft konflikter, och det är ju superindividuellt beroende på vad det handlar om så det är jättesvårt att svara på hur vi löser det. Men i allmänhet försöker vi prata mycket om det och helt enkelt bena ut problemet, men också att försöka att inte vara så långsinta. Liksom prata ut och sedan kramas och gå vidare.

Vad var det första ni la märke till hos varandra när ni träffades?
Första gången vi träffades var första dagen på gymnasiet, vi gick ju i samma klass.
Flora: Jag tänkte att Felix hade en väldigt mörk röst.
Felix: Jag tänkte att Flora var söt.

Hur gör ni för att hålla kärleken vid liv? Klyschigt kanske, men ni är en sån inspiration! (Förstår såklart att ni tjafsar och bråkar ibland, men ändå.) Tycker ibland att vardagen känns grå och trist och vi är likgiltiga gentemot varandra. Tips?
Vi säger ganska ofta ”nu är vi snälla mot varandra”. Det kanske låter banalt, men det hjälper så otroligt mycket! Att liksom påminna varandra om att visa kärlek, att välja sina strider och anstränga sig för att vara trevliga. Så att vi inte kommer in i den där vardagslunken då vi inte uppmärksammar varandra. En annan grej vi försöker göra är att hitta på saker, typ gå ut och äta, gå på bio, second hand-shoppa eller ta mysiga promenader. Fysisk närhet är ju bra också : )

Vad tycker du/ni är meningen med livet?
TJÄRLEKEN.

Idag åker jag utomlands och kommer vara ifrån min kille i en vecka. Jag vet att en vecka ifrån varandra låter banalt. Men när man värmt varandras kroppar varje natt i tre månader blir det världens jobbigaste grej. Hur gör man för att inte dö av saknad? Hur gör ni när ni är ifrån varandra? Kram
Vet du hur lyxigt det är att få sakna någon? Bejaka den känslan, rid på den vågen! Men ett allmänt tips är ju att hålla sig sysselsatt, typ passa på att träffa kompisar, ha sleep overs, hänga med familjen, gå på någon rolig fest eller så. 

Translation: Answers to your questions. Translate them here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh det där med att vara ifrån sin kille är så jäkla svår. Ibland går det jättebra, men har man en dålig dag kan jag må jättedåligt av att vara ifrån honom en natt.. Så glad att vi snart flyttar ihop!

  Emm 2014-05-08 16:03:38
  Svara
 • En fråga såhär i efterhand; kan du inte lägga upp bilder på hur ni såg ut på er student och bal? Himla nyfiken och behöver lite inspiration! Taggar förresten asmycket på menskoppsrecensionen!

  Elsa 2014-05-07 15:18:46
  Svara
 • Vilket fint inlägg! Allt kändes så mycket lättare i hjärtat nu

  Sandra Leone 2014-05-06 14:46:06 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Hej! Kolla gärna in min traderaauktion, jag säljer en jättefin STUDENTKLÄNNING superbilligt! http://www.tradera.com/perfekt-studentklanning-vit-klanning-fran-zara-i-strl-m-auktion_301743_207412160

  Svara
 • Bara så du vet: när du väl känner dig redo att visa det du skrivit så kommer jag jubla! Älskade det du skrev om din mamma och om konst, osv. Alla såna inlägg får mig att gråta/skratta/bli varm i hjärtat.

  Stina 2014-05-05 21:45:51 http://www.stinafinas.devote.se
  Svara
 • ”Nu är vi snälla mot varandra” var ju ett sjukt bra tips. Ska försöka göra det, har ingen pojkvän men tänker att det fungerar i alla relationer! :)

  Matilda 2014-05-05 20:48:28 http://fjarilsknut.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!