”Det är en sådan ynnest att ha en egen hejarklack, en allians av smarta, roliga tjejer som hela tiden peppar och inspirerar.”

DSC_5204

När vi tittar ut genom fönstret ser vi att det är kö, trots att dörrarna ännu inte har slagit upp. Minst hundra personer står där och väntar. Vi utbyter high fives inne i Kristinehovs malmgård, rättar till de sista plaggen på galgarna och hör i samma stund de första stegen i trappan. Nu kommer de, bloppiskunderna.

Bloppisen började som ett internetfenomen, och är en hopslagning av orden blogg och loppis, och går alltså ut på att personer säljer kläder på sina bloggar. Nu har det alltså utvecklats till fysiska loppisar, där bloggare i stället bjuder in sina läsare att komma och handla. I detta fall till en bloppis som heter duga, med uppträdanden, goodiebags, tävlingar och fullspäckade klädställningar.

En skulle kunna tro att vi har studsat tillbaka till femtiotalet, med tanke på alla pincurls, knälånga klänningar och rödmålade läppar som både kunder och säljare bär. Att lokalen är inredd med antika möbler gör inte saken sämre. Här hittar många hem. Här är det lättare att hitta kläder som passar än hos de vanliga modekedjorna.

Till mig kommer inte särskilt många femtiotalsreplikor. De flesta av mina kunder har, precis som jag, på sig smutsiga Dr Martens och avskavt nagellack. Och ganska snart önskar jag att jag hade tagit med mig fler kläder, rensat ut en veva till där hemma, för kläderna ryker fort. Hejdå rottingväskan som jag älskat sönder och samman, hejdå den hjärtmönstrade klänningen jag burit sommar efter sommar. Hejdå gamla vänner.

Detta är en av sakerna jag gillar mest med bloppisar, tanken på hur en klänning som jag köpte på second hand hamnar i någon annans ägo när jag säljer den på loppis. Hur vintagekläderna liksom går i arv och älskas av person efter person. Att kläderna fylls av minnen från olika människor.

Men bäst av allt är att jag får träffa er. Ni som kanske skickar iväg en kommentar ibland men som annars är på er sida av datorn medan jag är på min. Ni som nu kommer fram i fysisk form och säger att ni gillar vad jag gör. Som vill ta foton och få illustrationer signerade. Ni som norpar tag i klänningar från min klädställning, trycker dem mot bröstet och ser ut som att ni har vunnit storvinsten på lotto. Aldrig att jag vänjer mig vid detta, aldrig att jag tar det för givet. Det är en sådan ynnest att ha en egen hejarklack, en allians av smarta, roliga tjejer som hela tiden peppar och inspirerar. Om detta inte är systerskap vet jag inte vad systerskap är.

Jag fyndade inte hos någon annan säljare, men det är med glädje jag promenerar hem från bloppisen. Fylld av energi från er. De fåtal plagg jag har kvar lämnar jag hos Myrorna, med förhoppningar om att någon annan ska tycka om dem så mycket som jag har gjort.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Så himla fint skrivet. Underbart att få träffa dig, du är helt sjukt gooo och härlig. Både Felix skjorta och din vita piké används redan flitigt!

  Puss och kram! Hoppas vi ses igen!

  Melina 2014-05-10 11:46:12
  Svara
 • Tack så mycket för en superbra dag! Tycker att det var så kul att träffas, tar gärna en fika någon dag om du har lust!

  Lisen 2014-05-08 00:39:26 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • superfint! gillar när du skriver längre texter.

  J 2014-05-07 15:06:41
  Svara
 • Flora! Jag har för mig att du skrev en sammanfattning om paris efter du varit där men jag har googlat som en tok och gått igenom sida efter sida här och hittar den inte. Har jag helt enkelt fel för mig? KRAM!

  Mathilde 2014-05-07 08:07:42
  Svara
  • Svar på Mathildes kommentar.

   Du har faktiskt fel för dig! Läs i stället inläggen om Paris under kategorin ”resor”. På floras.devote.se kan du söka på paris så kommer det upp ett gäng inlägg från när My och jag var där sommaren 2013. Kram!

   Flora Wiström 2014-05-07 08:21:07
   Svara
 • Åh vad fint! Kram på dig Flora, du är så bra!

  Maria 2014-05-06 22:29:59 http://dreamsof.blogg.se/
  Svara
 • Puss på peppflora!

  Julia 2014-05-06 22:23:00 http://juuuliett.blogg.se
  Svara
 • jag är jätteglad för jackan jag köpte hos dig ska ha på mig den imorn som turjacka när jag har nationella prov i matte:)))

  Ida 2014-05-06 21:36:16
  Svara
 • Hej Flora, jag måste bara säga att inläggen jag läst från dig idag (svaren från dig och Felix, podden som jag lyssnade på och nu det här inlägget) har fått mig att verkligen inse hur smart, klok och snäll. Jag har i och för sig tyckt det sedan jag började följa din blogg (för tre år sedan..?) men jag har verkligen verkligen gillat det jag sett från dig idag! Du var smart och rolig i podden, det var roligt att höra dig i den mediaformen! Puss och pepp/ en ur din hejarklack

  alma 2014-05-06 21:28:26
  Svara
 • Åh önskar så himla mycket att jag kunnat gå!! :(

  Ida 2014-05-06 20:12:16 http://www.lavidadeida.blogg.se
  Svara
 • Fint flora!!!! <3

  Lisa 2014-05-06 19:57:15
  Svara
 • Hej! Fann din blogg först nu efter att en annan av volontärerna tipsade om den i söndags, och jag måste säga att jag typ är KÄR i dig, haha. Inläggen du skrivit om hur du och din pojkvän träffades är ju alldeles ljuvliga :-) Nu har jag resten av arkivet att se fram emot ;) Kram!

  En av volontärerna 2014-05-06 19:17:14
  Svara
 • Åh det var hur kul som helst! Är så glad för rottingväskan.

  Bonnie 2014-05-06 18:13:17 http://bonnieelinandrea.blogg.se
  Svara
 • <3<3<3<3

  Emma 2014-05-06 17:57:09
  Svara
 • jag önskar att jag hade åkt till stockholm trots alla milen.

  danni 2014-05-06 16:09:37 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • fint!

  hejregina 2014-05-06 16:07:24 http://hejregina.elledecoration.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!