Varför många av er röstar på Feministiskt initiativ.

Tack för ert engagemang! Här kommer era svar på frågan ”Varför kommer du att rösta på Feministiskt initiativ i EU-/riksdagsvalet?”:

collage2 ♀ Jag kommer att rösta på F! i EU-valet eftersom jag anser att det skickar ett otroligt tydligt budskap till resten av Europa och hela världen. Kombinationen av F! och Soroya Post skulle helt enkelt vara en otroligt välkomnad pungspark på gubbarna i Bryssel, vi skulle en gång för alla kunna säga att vi i Sverige inte på några villkor accepterar den vidriga utveckling som vi kan se i Europa idag. En annan sak som jag också tycker ä viktig att komma ihåg när det kommer till EU är ju att de beslut som fattas där inte bara rör Sverige, de rör hela EU, argumentet ”Men vadå det är ju redan jämställt!!” funkar alltså inte. Det är så otroligt många människor i Europa som behöver F!, så enkelt är det bara.

♀ För att de är det enda ideologiska partiet i Sverige just nu. Ett parti som inte bara pratar om skattepengar hit och dit, utan vad som faktiskt ska och måste hända i Sverige. De tar kampen mot antirasism och är ensamma om det. Deras feministiska kamp är på riktigt och inte bara ett sätt att fiska röster.

♀ Feministiskt initiativ är det enda partiet som har en ideologi som verkligen grundar sig i att alla människor ÄR lika mycket värda. Och det handlar inte bara om att alla ska ha samma förutsättningar utan det handlar om att utfallet även ska bli rättvist. Den här bilden illustrerar det så bra. Alla människor ska inte få samma, alla människor ska få vad de behöver.

♀ Dessutom blir de inröstade med förväntningen att ställa SD mot väggen och kommer därför att göra det på det sättet som behövs.

collage1

♀ För att vi idag har ett parti i riksdagen som hotar den demokrati som jag är uppvuxen i och gör skillnad på människor beroende på hudfärg, och vill trampa på istället för att hjälpa de som tigger på gatorna. Vi behöver F! för vi behöver någon i maktens rum som ständigt säger emot detta och står upp människors rättigheter.

♀ Om jag hade haft åldern inne hade jag röstat på feministiskt intiativ för att det är helt sjukt att det är 2014 och fortfarande så stor skillnad mellan män och kvinnor. För att rasistiska och nazistiska partier sprider sig och det känns som F! ställer sig tydligast emot dem.

♀ I riksdagsvalet röstar jag på F! för att det enligt mig är det enda vettiga alternativet. Inget annat parti förstår att vi måste bygga Sverige med en intersektionell analys, vi måste inse att frågor om klass, kön, funktionalitet, sexualitet och etnicitet hör ihop och vi måste se till det i ALLA FRÅGOR oavsett vad det rör. Det ska inte finnas någonting som heter ”kvinnofrågor” eller ”hbtq-frågor” osv den analysen skall finnas vad det än handlar.

♀ Dessutom behövs det ett vettigt och modigt parti som kan stå upp mot Sverigedemokraterna!

collage3

♀ Eftersom den feministiska dimensionen i politiken sätts som särintresse eller något som endast Gudrun drivit under sin tid som V-ledare. Eftersom jag kommer tjäna 20 procent mindre i lön endast på grund av min fitta samt eftersom jag aldrig tidigare upplevt sån stor glädje och lättnad bland unga tjejer när vi med F!:s hjälp förstår att det inte är oss det är fel på, utan patriarkatet. F! är lika mycket en folkrörelse som parti för mig, och det är om möjligt än viktigare.

♀ Jag kommer att rösta på F! för att jag är trött på att leva i ett samhälle där jag värderas mindre än mina medmänniskor endast pga mitt kön och min sexuella läggning. För att jag är trött på att knappt några andra partier har tagit ställning på riktigt eller pratar om dessa frågor och för att det just nu finns flera partier i riksdagen som är direkt emot allting som är jag, och som är rasister. Jag är trött på det, och jag vill ha in feminister (och kanske framförallt Gudrun) i riksdagen. Jag tycker att det är dags nu.

♀ Jag vill ha smarta och vassa kvinnor i riksdagen så att nya lagar etc äntligen kan gå till kvinnors fördel i stället för nackdel. Dom behövs, punkt.

♀ Det behövs ett parti som F! för att en förändring ska ske, för att feministiska tankar ska få ta plats ordentligt i politiken, och för att den feministiska revolutionen ska komma på riktigt. Och angående taktikröstning och att då inte välja F!: jag kommer att rösta med hela hjärtat när jag väljer dem, men jag ser också all anledning att faktiskt taktikrösta på F!, att som feminist rent taktiskt lägga sin röst där även om man i en annan situation kanske skulle ha röstat på något annat, för att säkra upp att den feministiska dimensionen når in i politiken.

♀ För att sätta press på de andra partierna. Ser de att F! får många röster kommer de förstå att jämställdhetsfrågor fortfarande är livsviktiga 2014.

Translation: Comments about why some of you will vote for Feministiskt initiativ, the feminist party in Sweden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jättebra inlägg!
  PS. Keep up the good work, du är grym

  Therese 2014-05-17 20:17:12
  Svara
 • RYS. det kommer ju hända i år. vet det.

  Vicky 2014-05-16 23:41:20 http://vickys.se/
  Svara
 • Jätteinspirerande å bra!! En liten sak att ha i åtanke bara är att fitta inte är lika med kvinna, fittbärare kan ha mansprivilegier och kukbärare kan missgynnas i egenskap av att vara kvinna! Som du säger, support your sisters, not just your cis-ters. ;)
  Tack för en jättefin blogg iallafall! :)

  Kajsa 2014-05-16 18:56:36
  Svara
 • Hoppas hoppas de kommer in!
  Min röst kommer dock gå till Miljöpartiet, eftersom de faktiskt tar klimatet på allvar på ett sätt inget annat parti gör, samtidigt som de är det mest feministiska partiet i riksdagen.

  Matilda 2014-05-16 18:53:15
  Svara
 • Så jäkla bra svar! Nu skickar vi in feministerna i både EU och i riksdagen!

  Hanna 2014-05-16 12:55:03 http://fotoavhanna.blogspot.com
  Svara
 • Så himla bra!! håller med om varenda en av dessa anledningar!

  Mirjam 2014-05-16 09:11:01 http://mirjamsinternetdagbok.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!