”Det är dags att ta ett nytt beslut, att även detta terminsslut leta inuti och rannsaka mig själv efter en ledtråd till vad jag ska syssla med framöver. Kanske är det ungdomens förbannelse.”

DSC_5001 DSC_5331Nu blommar häggen, nu spritter syrenen. När regnet täckt gatorna med sitt prickmönster doftar det sommarlov. Inget annat, bara sommarlov. Och snart skriver vi vår sista kortis i klassrummet med kakelugn. Snart äter vi vår sista soppa i herrgårdens matsal (linssoppa med sådana där frysta grönsaker i gissar jag).

Tiden på skrivarlinjen började och tog slut lika fort. Om det inte vore för alla fyllda word-dokument på min dator skulle jag tvivla på att det verkligen hänt. Var det inte bara häromdagen jag träffade klassen för första gången, med förarglig handsvett och nervöst babbel?

Återigen tar en sak slut och något annat måste ta vid. Det är dags att ta ett nytt beslut, att även detta terminsslut leta inuti och rannsaka mig själv efter en ledtråd till vad jag ska syssla med framöver. Kanske är det ungdomens förbannelse. Den ständiga jakten efter något som ska kännas rätt.

”Upp på hästen igen” säger vi till varandra, till vännen som söker scenskolan för andra gången men inte kommer in, till vännen som sliter sitt hår för att få ihop arbetsproverna till den där konstskolan som nästintill är omöjlig att komma in på. Men vi ger inte upp. Det ligger i vår natur att kämpa vidare.

Vad händer för min del i höst? Jag vet inte. När jag har fått antagningsbeskeden kanske jag blir lite klokare. Förhoppningsvis börjar jag på en fortsättningskurs i skrivande, men just nu tänker jag inte på det. Nu vittnar doften av regn mot asfalt att det är dags för sommarlov.

För vi kan väl kalla semestern det, trots att vi nästan är vuxna nu? Om ett par veckor kramar jag mina skrivarklassisar hejdå och byter folkhögskola med sommarsysslor. Jag ska bada i Årstaviken, simma ner under vattenytan och höra det mullrande ljudet från motorbåtarna. Trampa runt i leran på Bråvallafestivalen. Vakna upp i en pöl av regn och öl. Åka till Almedalen och vråla inga rasister på våra gator. Ligga mot en varm klippa och äntligen hinna läsa Utvandrarna. Jag ska ta sommarlov från allt vad krav heter.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Det bästa jag läst på länge! Du borde bli författare. Jag tror du skulle bli väldigt framgångsrik. Nej, förresten – jag är säker på det!

  Sara 2014-05-24 02:13:12
  Svara
 • Sluta aldrig skriva. <3

  j 2014-05-23 16:12:18
  Svara
 • från en som alltid läser, men aldrig kommenterar – herre min skapare vad exakt du fångade känslan i din rubrik. på pricken, började nästan gråta av igenkänning. och ändå så förstår jag ju att cirka hur många som helst skulle känna igen sig.

  Matilda 2014-05-22 07:30:29
  Svara
 • Hej Flora! Först av allt vill jag bara säga helt kort – Du är bäst!
  Sen vill jag som gotlänning och i branschen fråga, har ni bokat boende till almedalsveckan? Det är knökat överallt så gör det direkt om ni inte redan har det (som jag hoppas!)
  In med feministerna! ♀
  KRAM

  Emma 2014-05-21 20:46:47
  Svara
 • så underbart. jag blev också precis klar här borta i san francisco. min första termin på masterlinjen i copy. håller tummarna för att du kommer in på det du vill. och för mig själv för att csn vill fortsätta hjälpa mig nå mina mål fastän jag pluggat upp så många terminer studielån nu.

  Vicky 2014-05-20 22:39:47 http://vickys.se/
  Svara
 • Åh, sommarlov så skönt. Jag har haft lov i snart en vecka, en underbar och skön vecka. Nu börjar det däremot spritta i fingrarna och rycka i benen. Den välkända rastlösheten kommer på besök. Jag kan inte sitta still, jag kan inte koncentrera mig. Jag vandrar runt som en osalig ande i lägenheten och bara känner hur kravlösheten äter upp mig. Jag måste inte längre gå till skolan. Jag måste inte längre skriva uppsatser. Men, vad ska jag göra då då? Att gå från slutspurtspress till att inte göra någonting är något jag inte riktigt klarar av. Trots det är det skönt med sommarlov. Skönt att fortsätta mot hösten och nya mål – vi får se var vi hamnar.
  Stor kram till dig Flora och hoppas att dina sommar- och höstplaner löser sig så bra som bara möjligt!

  rebecca 2014-05-20 22:17:16
  Svara
 • Och vet du vad Flora? I sommar tänker jag banne mig försöka bjuda dig på kompis-dejt där någonstans vid årstaviken!

  Andrea 2014-05-20 21:17:34
  Svara
 • Åhhh. Jag har sommarlov sedan två veckor och gud vad skönt det är, trots att jag är 21 och inte borde ha sommarlov längre. Men att slippa sommarjobba är kung.

  Daniella 2014-05-20 18:47:29
  Svara
 • Fint. Klart vi alla kan kalla det sommarlov.

  Skilla 2014-05-20 17:54:12 http://skilladecklilja.blogg.se
  Svara
 • Det tycker jag att du ska!
  Har du kategorier på din blogg som jag inte kan se via mobilen? Vill BARA kunna frossa sönder i dina matinlägg innan jag åker till affären.

  Julia 2014-05-20 12:51:40
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!