Vattenmelonsallad.

DSC_8533 DSC_8545Jag har tipsat om Nigellas vattenmelonsallad förut, och även häromdagen på Instagram, men här kommer receptet igen. Bara för att detta är världens godaste sallad:

Till ca 5 personer:

en halv vattenmelon
1 paket fetaost
1 burk oliver (gärna med kärnor)
1 rödlök
1 kruka koriander
2 lime
olivolja
salt och peppar

Skär löken i tunna ringar. Pressa lime i en skål och låt löken dra åt sig limesaften under tiden du gör resten av salladen. Skär vattenmelonen i lagom stora bitar, skär fetaosten i små tärningar och grovhacka koriandern. Lägg i en skål och tillsätt oliver. Häll sedan över limesaften och rödlöken, ringla över olivolja och salta och peppra. Klart!

Translation:
Watermelon salad by Nigella. It’s just amazing.

For about 5 people:
half a watermelon
1 package of feta cheese
1 can of black olives
1 red onion
a big bunch of cilantro 
2 limes
olive oil
salt and pepper

Cut the onion into thin rings. Squeeze lime into a bowl and let the onions soak up the lime juice while you are making the rest of the salad. Cut the watermelon into bite sized pieces, cut the feta cheese into small cubes and coarsely chop the cilantro. Put in a bowl and add the olives. Pour over the lime juice and red onions, drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Done!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh så gott det ser ut !! Snälla kan du inte göra ett inlägg med tips att fota matbilder, tycker själv det är såå svårt att få det att se så gott ut som ditt gör, och använder du några filter ? Älskar din blogg !! Kram

  Sanna 2014-06-05 06:58:14 http://Sanna.blogg.se
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Mitt knep är att ha ett objektiv med stor bländare (jag har nikkor 50mm f1.8) så att bakgrunden blir suddig, samt att ta foton i bra ljus! Jag tog dessa precis intill köksfönstret :) TACK snälla!! Kram

   Flora Wiström 2014-06-05 15:04:35
   Svara
 • Måste göra denna! Ser himmelsk ut

  Emma 2014-06-04 18:52:01
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!