Melanzane alla parmigiana.

När jag var på Västkusten med pappa och Jo frågade jag ”vill ni ha betalt i pengar eller i matlagning?”. De svarade matlagning, hurra! Jag fick helt fria händer och planerade alla måltider för de dagar jag skulle vara där, så himla kul grej tycker jag. Nu kunde jag passa på att köpa ingredienser jag annars skulle stå över av snålhetsskäl och dessutom lägga en massa tid på matlagning som jag annars skulle lagt på andra saker (läs: titta på serier och scrolla igenom instagram).

Jag gjorde melanzane alla parmigiana, en italiensk rätt som jag velat testa länge.

Ingredienser:
4 auberginer
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1/5 rödlök
1 burk keso (eller 2 mozzarellaostar)
färsk basilika
olivolja
2 dl parmesanost
citronsaft
balsamvinäger
1 nypa socker
salt och peppar

IMG_8717Börja med att skära upp auberginen och salta på den. Låt sedan skivorna svettas i minst 15 minuter. Torka sedan bort vattnet som auberginerna har stött ifrån sig och lägg dem på en plåt. Salta, peppra och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills skivorna är mjuka och har fått fin färg. Vänd på skivorna halvvägs in i ugnsrostningen. Såhär ska de se ut när de är klara!

Under tiden gör du en tomatsås. Jag gjorde min på vitlök, rödlök, krossade tomater, färsk basilika, en skvätt balsamvinäger, en skvätt citronsaft, en nypa socker samt salt och peppar. Låt puttra på spisen så länge som möjligt.
IMG_8719
Bred ut ett lager tomatsås i en ugnsfast form, lägg sedan ett lager aubergineskivor ovanpå såsen.IMG_8715Och riven parmesan.IMG_8721Färsk basilika kan en ju inte få för mycket av.IMG_8722I originalreceptet används mozzarella, men det glömde jag bort att köpa. Keso funkade utmärkt det också, förutom att gratängen liksom inte blir lika fast och klibbig som den antagligen skulle bli med mozzarellan.
IMG_8716Varva helt enkelt tomatsås, aubergineskivor, parmesanost, basilika och keso. Avsluta med tomatsås på toppen och rikligt med parmesanost.DSC_8954In i ugnen i ca 20 minuter, sedan är det klart! Så sanslöst gott hörni. Jag lovar.

Translation: A week ago, I made Melanzane alla parmigiana. It was soooo good. Translate the recepie here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • SÅ mkt bra vegetarisk matinspo här på senaste! HEJA FLORA!

  sara 2014-06-24 17:36:53 http://wilderness.webblogg.se
  Svara
 • Lagade detta igår, med mozzarella!
  Blev helt fantastiskt!!!!

  ellen 2014-06-24 11:09:55
  Svara
 • Bra deal du gjorde med matbetalningen! Den här rätten skulle mycket väl kunna bota min auberginefobi… Eventuellt kan även dina fina matbilder spela in! Du får allt att se gott ut ju. Men, jag undrar hur varm ugnen ska vara?

  Zara 2014-06-23 16:43:05
  Svara
 • låter magiskt!

  lovisa 2014-06-21 17:49:06 http://polichinelle.se
  Svara
 • Låter gott.

  Johan 2014-06-21 08:16:54 http://nattstad.se/soulful
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!