Två vegetariska matbloggtips.

Sedan mitt sommarlov började har jag haft betydligt mycket mer tid till över. Det har resulterat i timmar och timmar i köket. Jag har promenerat till Fridhemsplan med långa listor i fickorna, gått in i flera olika matbutiker och letat efter de rätta ingredienserna och sedan släpat hem kassarna och satt igång med matlagningen. Det är roligt.

I takt med att mitt matlagningsintresse bara ökar äter jag allt mindre kött. Jag och Felix har inte köpt hem köttprodukter på flera månader och om det finns ett vegetariskt alternativ när jag äter ute så väljer jag nästan alltid det (eller ja, fisk äter jag fortfarande). Det började ur miljösynpunkt men numera känner jag mig nästan aldrig sugen på kött. Det är varken bra för mig, för djuren eller för miljön. Jag har inget behov av att sätta ett förbud, det är inte som ett godisförbud där jag inte får mina 1000 kr om jag äter godis, utan detta är en överenskommelse med mig själv. Jag kan äta kött ibland, men i allra största mån ska jag äta vegetariskt.

Med det sagt, här är två av mina största inspirationskällor när det kommer till vegetarisk och vegansk matlagning:
IMG_1924 IMG_2742
Vegoteket.
Förutom att layouten och fotografierna är sanslöst fina, bjuder Vegoteket på en massa veganska recept. Frukostar, luncher, middagar och efterrätter med lockande smakkombinationer och relativt lättlagade recept. Skärmavbild 2014-06-25 kl. 15.41.51Skärmavbild 2014-06-25 kl. 15.41.23Green Kitchen Stories.
Jag är tokig i den här bloggen som är skriven utav ett dansk-svenskt par. De lägger upp ljuvliga vegetariska och veganska recept och jag tror aldrig att jag har blivit så inspirerad av en matblogg förut. Fotografierna är otroliga, recepten är spännande, vackra och nyttiga och dessutom har de världens gulligaste dotter. Har inget att klaga på alltså.

Translation: Two amazing vegetarian food blogs. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • ÄLSKAR de här två bloggarna, speciellt Vegoteket <3

  Madeleine -FOTO FEMINISM VEGANISM 2014-07-01 23:12:47 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • Har hört flera som rekommenderat dessa två men jag tycker bara att de är svåröverblickade, massa bilder men ingen text…? Har jag missat nån inställning eller är jag bara för konservativ när det gäller bloggformat?

  Passar på att tipsa om den fantastiska vego-bloggen http://www.lovelylife.se/chezwood/ (innehåller fisk dock) och tacka dig Flora för varierat, klokt och inspirerande bloggande!

  Cissi 2014-07-01 13:19:10
  Svara
 • alltså vegoteket i mitt <3a

  sophie 2014-06-28 23:09:04
  Svara
 • Vet ju att du älskar hamburgare, och det gör jag också! Har funderat länge på att sluta äta kött men alltså, HAMBURGARE. Åh. Så undrar: nu när du inte har käkat kött på flera månader, äter du veggoburgare eller hur gör du? Funkar det bra?

  Lisa 2014-06-28 16:26:33
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Dom sagt ser jag inte detta som ett förbud som jag absolut inte får bryta. Är jag sugen på en hamburgare kan jag äta en hamburgare, helt enkelt. Men jag ska försöka välja bort kött i högsta möjliga mån. Felix och jag har inte köpt hem kött på flera månader, däremot har jag ätit det hos kompisar och någon gång på restaurang. Men veggoburgare är ganska gott det med :)

   Flora Wiström 2014-06-29 15:30:31
   Svara
 • åh, vad kul att du börjat äta mer vegetariskt! :D http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2014-06-27 22:59:18 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Åh, vad kul! Älskar också dom två bloggarna. Måste tipsa om http://veggiful.com/ också, superfina och goda recept.

  Lisa S 2014-06-27 22:53:26 http://lisaasandblom.blogg.se
  Svara
 • Tack för tipset! Har suttit och dreglat över allt gott Vegoteket i typ tjugo minuter nu! <3

  Lisa 2014-06-27 17:59:27
  Svara
 • Åh, vilka bra tips! Jag älskar att laga vegetariskt och hade gärna blivit vegetarian på heltid, men tyvärr har jag en sambo som älskar kött. Så nu har vi kompromissat och kommit fram till att äta vegetariskt 2-3 dagar i veckan åtminstone.

  Sarah 2014-06-27 17:39:19
  Svara
 • Kan tipsa om Lilla Matdériven också!

  Paula 2014-06-27 16:06:17 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Åh tack för tipsen!

  Jag försöker äta allt mer vegetariskt men hamnar allt för ofta i ”gamla vanor”, så all inspiration är mer än välkommet.

  Har du varit inne på Våra oköttsliga lustar?
  En annan fantastisk matblogg: http://okottslig.blogspot.se/

  Jennie 2014-06-27 14:42:47
  Svara
 • Hello! Kika in på okottslig.blogspot.com
  Vegetarisk blogg med sjukt fina bilder!

  Sofie 2014-06-27 14:33:14
  Svara
 • Sjekk ut My New Roots og Earthsprout også :)

  Natalie 2014-06-27 14:09:37
  Svara
 • Takk for tips! Vil også tipse deg om norske Veganmisjonen, en blogg med ganske enkle, veganske oppskrifter uten så masse soyaerstatninger og slikt det fort kan bli i veganske oppskrifter. Det er jo heller ikke så bra for dyr og miljø alltid. Og i tillegg fine og fristende bilder!

  Ella 2014-06-27 11:52:04
  Svara
 • asbra du är!! älskar de bloggarna

  frida 2014-06-27 08:51:00 http://stummaord.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!