Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Gotlandsdrömmen.

DSC_0420Vår sista dag på Gotland, nämligen fredagen, var det ganska dött inne i Almedalen så vi bestämde oss för att ta en lugn förmiddag och äta lunch på Leva Kungslador. Typ världens mysigaste ställe, hit måste ni gå om ni är i närheten av Visby! Växthuset kanske ni känner igen, det är min pappas företag Sweden Green House som har gjort det. Oklart att det är vit färg på taket dock, men det kanske är så en måste göra för att det inte ska bli kokhett inuti.DSC_0390För 179 kr fick vi ta hur mycket vi ville av deras ekologiska buffé. Titta vad gott <3 <3 <3 DSC_0391Det ingick även gazpacho och en liten fruktkick. DSC_0393Sarah. DSC_0401My. DSC_0402Jag. DSC_0405Daniel. DSC_0407Elsa. DSC_0412Felix. DSC_0415Såhär mysigt var det inne i växthuset. DSC_0418Bra plats att hänga på!  DSC_0423Mitt fina lilla gäng. DSC_0428Jag gick in och spanade på efterrättsbuffén. DSC_0430Saffransbullar. DSC_0433Mmmmm.DSC_0432DSC_0413Vi blev bjudna på dödsgoda kardemummabullar. Heaven.  DSC_0434En av mina bästa personer <3DSC_0439Sedan cyklade vi in till Visby för att gå på en konstutställning.DSC_0443DSC_0451Efteråt samlade vi energi vid havet. DSC_0447Och läste.DSC_0449Felix kastade macka förstås.  DSC_0457Önskar ni kunde höra Elsas skratt, det är typ världens bästa. DSC_0461På kvällen köpte vi picknickmat och satte oss i Almedalen. Elsa och My åt det här goda. DSC_0466Matilda och Leo var där, som ju är mina kompisar från Jakobsbergs folkhögskola. Så fint att hänga med dem.DSC_0471Lite öl. DSC_0472Leo och Rakel.DSC_0478Jag och gullismattis. Dunjackan var min bästa vän under resan (och under Bråvallafestivalen). Väger ingenting så den är inte jobbig att bära med sig, dessutom får den plats under regnjackan, är bra att sova i under kalla tältnätter och är SÅ varm. Och SÅ ful.

Efteråt cyklade vi till tältet, sov ett par timmar och vaknade av väckarklockan som ringde kl 02.00. Då cyklade vi till Gotlandsfärjan, och så var den underbara lilla resan över.

Translation: Friday on Gotland. We had an amazing lunch at Leva Kungslador, then we hung out by the sea and had dinner in Almedalen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • åh leva kungslador <3 älskar att man kan be om att få veganbuffé & då sänker de priset trots att det mesta redan är veganskt!!

  Lowe 2014-07-12 02:47:22
  Svara
 • Vilken hårfärg använder du? Alltså vilket märke och vilken culör? Skulle vara jättetacksam för svar, kram!

  Sigrid 2014-07-11 19:10:05
  Svara
 • Hej Flora, jag skulle behöva lite råd från dig. Jag är 21 år gammal och, precis som du, i ett förhållande med en kille sedan en tid tillbaka. Vi är jämngamla och träffades i gymnasiet, har varit tillsammans i tre år och bor ihop (Stockholm) sedan ett drygt år tillbaka. Han är min bästa person i hela världen och jag älskar honom så mycket. För några månader sen var jag ute och reste med min familj, han var inte med och då insåg jag vad som ”stör” mig, nämligen det att så mycket av mitt liv kretsar kring Honom, kring Oss, kring Vårt Förhållande. Och jag insåg under tiden utan honom, när jag var ensam eller umgicks med familj och vänner, hur mycket tid jag hade att lägga på mig själv. Jag blev helt chockad (och lite ledsen) över all tid som jag lägger ner på Honom, på Oss. Inte för att det är inte bra när vi är tillsammans, utan för allt som jag *inte* gör för att jag är med honom. Tiden försvinner – man kan inte både få kakan och äta den–känner jag? Och det är inte som att vi umgås 24/7 eller måste vara tillsammans på varje fest och middag eller så, men jag bara insåg att mina systrar och mina vänner lägger ner mer tid på läsning, studier och egentid än vad jag gör. De dejtar och har sig men de lägger _inte_ ner 30h/vecka på att förvalta ett förhållande. Att så mycket av min tid och tankeverksamhet kretsar kring vårt förhållande stör mig, inte bara för att jag är jag, utan för att jag också är ung kvinna och feminist. Så min fråga till dig är: HUR rättfärdigar man som ung kvinna, feminist med höga ambitioner och anspråk på livet, att lägga ner så mycket tid på En Kille? Alltså ärligt talat?? Och ja, det är kärlek, jag älskar honom över allt och skulle inte vilja vara med någon annan, men ur ett feministiskt perspektivt känns det ”fel”, vilket får mig att tänka på något jag hörde Gudrun Schyman säga. Jag kommer ihåg för ett år sen när jag lyssnade på ett föredrag av Gudrun Scyhman och under frågestunden frågade någon om hon hade några tips på hur man ska hantera intima relationer, hur man inte ska dra det kortaste strået (om du förstår vad jag menar, killar som tar för sig och struntar i tjejen). Gudrun svarade att förhållanden är bra och att det är viktigt att utveckla djupa och långvariga relationer, men att man – med tanke på hur långt vi har kommit i kvinnokampen – bör se upp för att hamna i ”leka mamma-pappa-barn”-fällan när det inte var meningen. Hon menade att det är en kvinnofälla, speciellt när man är ung, att lägga ner tid på en man och ett förhållande på bekostnad av det allra viktigaste – att utveckla sig själv (detta har Simone de Beauvoir också sagt, men det vet du säkert redan). Så jag vet verkligen inte. Jag vill inte göra slut bara sådär och att göra slut för att manifestera ett feministiskt ställningstagande är väl knappast ett skäl att göra slut? Eller??? Kan inte du hjälpa mig Flora? Du som är så klok. Vad tycker du? Alltså flickvän-pojkvän är great men det känns som att jag skulle kunna göra så mycket mer med mig själv än att hela tiden spegla mig i Hans ögon, istället för att se mig omkring…

  Edith 2014-07-11 18:33:49
  Svara
 • Åh! Leva är ett sånt där ställe som jag längtat tillbaka till sedan jag var där för några år sedan… Kärlek vid första ögonkastet…

  AktivaDagar 2014-07-11 17:46:44 http://aktivadagar.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!