Okej hörni. För nÃ¥gon vecka sedan gjorde jag pizza här hemma. Eller, pizzadegen köpte jag färdiggjord pÃ¥ grund av lathet (12 kr pÃ¥ willys), och det blir ju tre gÃ¥nger sÃ¥ gott med hemmagjord, men eftersom pÃ¥läggen blev himmelska sÃ¥ gjorde det inte sÃ¥ mycket. SÃ¥här sÃ¥g pizzorna ut innan jag satte in dem i ugnen. Jag började med tomatsÃ¥sen. Det viktigaste är att ha bra tomater, jag köpte Muttis polpa. Först fräste jag vitlök i olivolja, sedan öste jag i de finkrossade tomaterna, tomatpuré, en nypa socker, en liten skvätt balsamvinäger, oregano och – dock inte ett vegetariskt alternativ – ett par finhackade sardeller. Det ger sÃ¥sen en sÃ¥ himla god sälta. Jag lät tomatsÃ¥sen puttra pÃ¥ lÃ¥g värme en bra stund pÃ¥ spisen, och varje gÃ¥ng vätan höll pÃ¥ att kokas bort var det bara att hälla pÃ¥ lite mer vatten.
Jag skar upp aubergine, zucchini och paprika. Aubergineskivorna saltade jag pÃ¥ bÃ¥da sidor och lät dem sedan stÃ¥ i ungefär en halvtimme för att de skulle stöta ifrÃ¥n sig vatten. Sedan torkade jag av vattnet med en ren kökshanduk och lade skivorna med de andra grönsakerna pÃ¥ en oljad plÃ¥t. Jag pepprade och saltade och sedan Ã¥kte de in i ugnen i kanske 20 minuter. Det ÃR värt mötan att ugnsrosta grönsakerna innan du lägger dem pÃ¥ pizzadegen, det gör dem sÃ¥ mycket saftigare och godare.
Under tiden karamelliserade jag en gul lök och en röd lök enligt den här principen.
Sedan är det bara att breda ut tomatsåsen på pizzadegen, lägga på skivor av kvalitativ mozzarella och sedan grönsakerna och den karamelliserade löken. Avsluta med pinjenötter och sätt in i ugnen på 200°C i typ 20 minuter.På den vänstra pizzan har jag pesto, skivade rödbetor (jag köpte färdigkokta), fetaost och pinjenötter.
På den högra är basen olivolja, sedan har jag lagt på tunna skivor av citron (dessa kan du plocka bort efteråt om det blir för starkt, men det ger pizzan jättegod smak), päron, chevre, karamelliserad lök, valnötter och honung. Det blir den perfekta efterrättspizzan.
Translation:Â
Pizza 1: Tomato sauce base, mozzarella, oven roasted vegetables such as zucchini, eggplant and red pepper, caramelized onions and pine nuts.
Pizza 2. Pesto base, beetroots, feta cheese and pine nuts.
Pizza 3. Olive oil base, thin slices of lemon, pear, chevre, caramelized onions, walnuts and honey.
My tips: Let the tomate sauce simmer for a long time and just add more water when needed. Add anchovy if you’d like, it gives the perfect saltiness. Â Oven roast the vegetables before you put them on the pizza dough. That makes them so incredibly juicy and tasty.Â