Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fyra söndagsbilder.

DSC_2424I söndags började jag morgonen med det här. Yoghurt med granola och banan, kokt ägg och knäckebröd med ost och gurka. Och så kaffe då, bara för att jag ville att det skulle dofta härligt i lägenheten när Felix vaknade = gullig flickvän.DSC_2436Sedan träffade jag dessa två. Fabian och Paulina <3 DSC_2429Så himla fint att träffa Fabian för första gången och att se hur glada de är ihop. Och hur snygg är inte Paulina i sin nya frisyr? IMG_1252På kvällen mötte jag upp det här gänget i Rålis och såg Palo Alto på utebion. Stört jobbig och ångestig film men med grymma skådespelarprestationer. Vi trotsade regnet och satt kvar under Angelicas paraply, sedan cyklade jag hem och somnade bredvid min favoritperson.

Från en sak till en annan: har ni några San Francisco-tips? Vi åker till Kalifornien om två veckor och kommer att hänga i SF i ett par dagar, så jag skulle bli superglad för tips på boende, trevliga områden, matställen och annat vi inte får missa. Och så klart andra fina platser att se i norra Kalifornien!

Translation: My sunday: had a nice breakfast, met up with Fabian and Paulina (they are so cute!!) and saw Palo Alto with some friends at the outdoor cinema. From one thing to another: do you have any San Francisco-tips? We are going there in two weeks.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Fort Bragg Glass Beach – en strand fylld med naturligt slipade glasbitar. Det ligger dock en ca tre timmars bilresa från San Francisco, men jag tror det är en fantastisk syn när man väl är där! Jag tycker i alla fall att det är något magiskt med dessa havsslipade små kristaller, och när jag reser brukar jag ta med några hem och spara som souvenirer – så nu har jag små glasbitar från hela världen samlade i en burk.
  http://www.artinnaturephotography.com/images/large/L-sea-glass-beach-mendecino-coast-20130111_0213.jpg
  Sen är ju också Alcatraz såklart en självklar och spännande turistattraktion man inte får missa. Samt käka en god ”take away-lunch” på Union Square’s trappor, samtidigt som man spenderar tiden med people watching och studerande av kartan för att bestämma vad man ska göra härnäst.
  http://i.huffpost.com/gen/1413552/thumbs/o-SAN-FRANCISCO-UNION-SQUARE-facebook.jpg

  Sofia 2014-08-24 20:35:52
  Svara
 • Aah ska till SF vid jul/nyår för att hälsa på min bror som precis påbörjat ett utbytesår på Berkeley, hade blivit SÅ GLAD om du ville fixa nån sorts liten guide när du varit där! Puss och kram

  Hedvig 2014-08-24 19:04:32
  Svara
 • Nej vad roligt att åka till Kalefornien! Det finns säkert oändligtmycket kul i san fransisco men det jag kommer o tänka på är ett glasställe i SF som heter humphry slocombe. De har helt sjuka glassorter! När jag var där åt jag t.ex. en glass med smak av whiskey och cornflakes, kan låta groteskt men var svingott! Sen var vi på ett annat coolt glasställe som gjorde glass med hjälp av kväve, den var så god och krämig! Kommer dock inte ihåg vad den hette.. Ha det så bra i USA iaf <3

  Alva 2014-08-23 00:12:25
  Svara
 • Antar att det kan vara dyrt med biljetter men san Francisco ballet är typ det bästa kompaniet i världen, så tips tips

  Polly 2014-08-22 14:49:08
  Svara
 • Åh lyllo dig som ska till SF, så mycket kärlek till den stan!
  -Ett tips är faktiskt att åka runt med en dubbeldäckare -fett turistigt men du kommer att se mycket av staden plus att det är kul i alla backar haha!
  – Haight Ashbury -”hippie-område” med coola byggnader/målningar/barer och små vintagebutiker där fynd kan göras i vissa
  – Marin Headlands -utisktplats där Golden Gate och staden syns från sin finaste sida
  – Sausalito, mysigt hamnstråk -ta gärna båten över från SF
  – Redwood Forest, var aldrig där själv men hört att det absolut är värt ett besök
  – Om ni har tillgång till bil ta gärna en dagstripp över bergen och åk längs lite kringlande vägar längs havet ner till Stinson Beach eller annan trevlig by/strand
  – Fisherman’s Warf -turistigt men härligt område, rainforest cafe är knäppt och roligt
  – Se Little Italy och China Town
  – Twin Peaks! Finaste utsikten över stan

  Hoppas du får det underbart! Skicka lite kärlek från mig!

  Karin 2014-08-22 09:58:21
  Svara
 • San Fran är supermysigt! Inte alls lika ”storstadigt” som tex LA, men ändå så himla mycket att se. Men mina bästa Cali-tips är ändå Yosemite national park, fantastisk natur som bara gör att man står och gapar. Sen om du får möjlighet, åk ner längs highway 1. Låter kanske superklyschigt, men Big Sur är seriöst något av det vackraste jag sett, helt otroligt.
  MEN om du får möjlighet borde du verkligen åka ner till Santa Barbara (tror det tar typ 5 h om man kör längs highway 1??). Jag pluggade ett år i Santa Barbara och det är verkligen den mysigaste staden jag vet, man kan dessutom få de bästa fish tacosen och margaritasen på Sandbar längs State Street. Nackdel med SB så här års är att det kryllar av svenskar. SB är en studentstad och har många internationella studenter och där av många svenskar. Men trots det är det helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi. Staden kallas inte för Amerikanska Rivieran utan anledning. Puss Puss.

  Emilia 2014-08-21 22:10:33
  Svara
 • älskar frukost-bilder *-*

  Daisy 2014-08-21 21:31:44 http://skogsmoln.blogspot.com
  Svara
 • hej!! jag var i sf för tre veckor sedan. kom ihåg: bra/otäcka ställen handlar inte om stadsdelar utan det här skiftar mellan VARJE block i princip. gick ensam tjej mitt på dagen på market st vilket är deras motsvarighet till låt säga… biblioteksgatan? stora huvudkontor, lyxbutiker och så. blev approached flera gånger, killgäng som tog på mig och sådant. usa = klassklyftor = du kommer se sjukt mycket misär på gatorna, droger etc. mycket mycket annorlunda från stockholm.

  men mina tips: häng i north beach mest hela tiden. det var mitt bästa område, ligger i slutet av chinatown. det är deras little italy, det finns massvis av gelato, italienska restauranger och litterära landmärken. tips är att gå till beat museum om du är intresserad av beat generation typ. gubben som har museet är historiens gulligaste. gå vilse i north beach, gå upp för backar och ni kommer ha världens finaste vyer därifrån. sätt dig i washington square park och läs eller beblanda dig med locals. city lights bookstore också. annars finns ju haight st (ligger i haight-ashbury) där dom flesta sorterade second hand-butikerna ligger, området är rätt hippie typ. höga 20åringar överallt där.

  tenderloin är ett område som dom flesta undviker helt och hållet, så gör det du också. hoppas det var till någon häjlp, san francisco är en upplevelse. kram

  v 2014-08-21 21:21:09
  Svara
 • Men kära nån Paulina är så fin i håret. Jisses.

  Emma 2014-08-21 19:39:09
  Svara
 • åhh san fransisco!!! Är så sugen på att åka dit så vill jättegärna höra vad du tyckte när du kommer hem :)

  maja 2014-08-21 15:05:43
  Svara
 • Gå på bio i the Castro dom har världens bästa sing-a-long´s föreställningar. Se deras program här http://www.castrotheatre.com
  Sen har SF så sjukt många veganrestauranger som är värda att besökas. Googla så finns massor av tips. Sen vill jag rekommendera North beach och Pacific Heights som strosområden. Jag älskar älskar älskar SF och hoppas du kommer göra det också!! Njut av resan!

  Fridha 2014-08-21 14:24:01
  Svara
 • Stinson beach och ännu längre norrut. Kusten norr om sf är bland det vackraste jag sett. Många ursöta B&B och salt fudge shops, små byar där man kan få sig en apple meringue pie, högt gräs på kullarna som rör sig i vinden… Sen har macy’s i sf ett helt hus med bara badkläder. Inte kattskit det heller.

  Louise 2014-08-21 13:16:04
  Svara
 • San fransisco är fantastiskt! Var där ensam för ett par år sedan ( det blev så) men det gick ingen nöd på mig. Mitt största tips är att du har en karta så du kan promenera mellan områden. Det är en väldigt promenadvänlig stad och det är enligt mig bästa sättet att upptäcka på. Lonely planet har en bra guide med mycket tips. Själv tycker jag att China town var häftigt så fort man gick bort från den kommersiella gatan. Andra tips är alcatraz, moderna konstmuseet, Te på japanese tee garden, lite coola bokaffärer jag ej minns namnet på men stod i lp. Ha en fantastisk resa!

  Carolina 2014-08-21 12:44:02
  Svara
 • Kolla in HanaPees sf-guide. Hon var ju där i typ en månad! Puss

  Fanny 2014-08-21 12:14:32
  Svara
 • Åh, San Francisco <3
  + med SF: Det finns på riktigt inga fula hus. ALLA är pastelliga och gulliga. Skulle kunna rekommendera någon att åka dit enbart för arkitekturen.
  – med SF: Det blåser. Överallt och hela tiden. Som fan.
  MEN, tips. Välj valfri gata. Gå på den. Titta på husen och förundras.
  Lite mer specifika tips: Bästa områdena är utan tvekan The Mission och The Heights. I Mission är Valencia St och tvärgator till den nice, en blandning av second hand-butiker, söta bokhandlar, prylbutiker och mysiga matställen (Radio Habana Social Club är minsta, knäppaste men gulligaste och trevligaste restaurangen). Parallellgatan Mission St är lite luffigare, men har en del coola barer. Kolla El Rio! Billig bar med supermysig bakgård!
  I The Heights kan hela hippie-viben kännas lite fånigt påspädd i turistsyfte, men det är ändå en mysig stadsdel, med ännu fler helt orimligt fina hus och söta butiker. Ligger dessutom nära enormt stora och fina Golden Gate Park där en definitivt borde passa på att picknicka och lyssna på Janis Joplin hur skränig iphone-högtalare!
  Fisherman's Wharf är om möjligt ännu mer blåsigt än resten av staden, och så klart sjukt turistigt. Största behållningen är att titta på sjölejonen en liten stund, OCH, viktigaste, om en ändå är där, gå till Rocky Mountain Chocolate Factory och testa ett av deras caramel apples!!! Deras Oreo apple är serri bland det godaste jag vet. Någonsin. Be att få det uppskuret och ät ute i solen och blåsten :)
  Trevlig resa! Kram

  Tina 2014-08-21 11:12:42
  Svara
 • Lyx att få åka till San Francisco, lätt en av de bästa städerna!
  Häng i Dolores Park och drick öl (eller vatten, eller lemonad), speciellt på helger blir det som ett stort festivalhäng. Risk för att de fortfarande håller på och bygga om där, men det är nice ändå. Promenera i områden som ex Mission, (speciellt om ni viker av från hipstergatan Valencia St. och går ner på 25th, leta lite så kommer ni hitta otroligt fina mexikanska kvarter med häftiga murals) och Haight/Ashbury (där hippierörelsen startade, finns mycket bra second hand osv.). Även Fillmore St är härlig men lite mer uppstyrt. de Young-museet i Golden Gate Park har oftast bra utställningar och alltid en fantastisk utsikt. Brenda’s på Polk St. serverar jättebra soulfood/New Orleansbrunch och Grubstake längre upp på samma gata har amerikansk/portugisisk mat och dessutom öppet till 03-04. Undvik området Tenderloin om ni kan (speciellt runt 6th/Market), det kan vara ganska oskönt. Hoppas ni får en trevlig resa!

  Linnéa 2014-08-21 10:54:05 http://ettusendagar.blogspot.se
  Svara
 • Hej Flora!

  När du är i SF får du absolut inte miss Pier 39 och Fisherman’s wharf! Piren, vattnet, restaurangerna, godisbutikerna och hela atmosfären är fantastisk! Sen skadar det inte heller att du kan ta dig ut till Alcatraz bara någon pir bort!
  Trevlig resa!
  Kramar

  Tilda 2014-08-21 10:11:20
  Svara
 • Haha alltså drömde inatt att jag var bjuden på fest hem till dig och att vi hängde en hel kväll. Det var i alla fall jättetrevligt :)

  mimmi 2014-08-21 09:54:41
  Svara
 • Åh, vad gosiga bilder Floris!!! Puss från P&F

  Paulina & Fabian 2014-08-21 08:51:54
  Svara
 • jag tror att det är där vickys.se bor, hon borde ha en guide med sina bästa tips!

  caspian 2014-08-21 08:30:51 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!