1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1,5 dl mjöl (jag tog grahamsmjöl och vetemjöl)
2 ägg
örter (jag tog oregano)
salt och svartpeppar
Jag har länge varit sugen på att göra pizza med blomkål som bas. Det var en ganska meckig men rolig process där jag mixade ett blomkålshuvud (jag har bara en stavmixer så det tog typ ett halvt sekel) tills det blir en grynig massa, sedan lade jag massan i en ren kökshandduk och kramade ur så mycket vatten jag bara kunde. Därefter blandade jag blomkålen med äggen, mjölet, örter, salt och peppar. Sedan var det bara att trycka ut blomkålsdegen på en plåt (min deg räckte till två pizzor) och förgrädda i ugnen på 225 °C i 35 minuter.
Sedan toppade jag pizzan med tomatsÃ¥s, mozzarella, marinerade kronärtskockshjärtan och pinjenötter pÃ¥ rekommendation frÃ¥n Lisa. Tyvärr hade jag gjort för lite tomatsÃ¥s sÃ¥ resultatet blev inte riktigt sÃ¥ smakrikt som jag hade hoppats pÃ¥. Nästa gÃ¥ng ska jag ugnsrosta grönsaker (som jag gjorde här) och lägga pÃ¥ dem, samt ett stort lass med karamelliserad lök. Det var kul att prova blomkÃ¥lspizza. Det smakar inte som vanlig pizzadeg, men det är inte heller meningen. BlomkÃ¥lspizza och vanlig pizza är helt enkelt tvÃ¥ olika rätter och den ena ska inte utesluta den andra. Ãr du glutenintolerant är detta för övrigt en utmärkt rätt, dÃ¥ kan du bara byta ut grahamsmjölet mot mandel- eller bovetemjöl.
Translation: The other day, I made cauliflower crust pizza. Next time I’ll do it with some other toppings that taste more, however, this crust is really fun to make and delicious too.Â