Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Blomkålspizza.

DSC_2475

1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1,5 dl mjöl (jag tog grahamsmjöl och vetemjöl)
2 ägg
örter (jag tog oregano)
salt och svartpeppar

Jag har länge varit sugen på att göra pizza med blomkål som bas. Det var en ganska meckig men rolig process där jag mixade ett blomkålshuvud (jag har bara en stavmixer så det tog typ ett halvt sekel) tills det blir en grynig massa, sedan lade jag massan i en ren kökshandduk och kramade ur så mycket vatten jag bara kunde. Därefter blandade jag blomkålen med äggen, mjölet, örter, salt och peppar. Sedan var det bara att trycka ut blomkålsdegen på en plåt (min deg räckte till två pizzor) och förgrädda i ugnen på 225 °C i 35 minuter.DSC_2490
Sedan toppade jag pizzan med tomatsås, mozzarella, marinerade kronärtskockshjärtan och pinjenötter på rekommendation från Lisa. Tyvärr hade jag gjort för lite tomatsås så resultatet blev inte riktigt så smakrikt som jag hade hoppats på. Nästa gång ska jag ugnsrosta grönsaker (som jag gjorde här) och lägga på dem, samt ett stort lass med karamelliserad lök. DSC_2486Det var kul att prova blomkålspizza. Det smakar inte som vanlig pizzadeg, men det är inte heller meningen. Blomkålspizza och vanlig pizza är helt enkelt två olika rätter och den ena ska inte utesluta den andra. Är du glutenintolerant är detta för övrigt en utmärkt rätt, då kan du bara byta ut grahamsmjölet mot mandel- eller bovetemjöl.

Translation: The other day, I made cauliflower crust pizza. Next time I’ll do it with some other toppings that taste more, however, this crust is really fun to make and delicious too. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Awww, so happy you’ve tried my recipe for cauliflower crust pizza. Looks fab! xo -Lisa

  Lisa 2016-08-19 08:48:48 http://thatsfooddarling.blogspot.de
  Svara
 • Hi do you have an English recipe?

  Fleur 2014-11-07 09:23:20
  Svara
 • Hello Flora! :) I also made such a pizza some days ago, but without flour. I guess thats why it turned out very wet… I will try this one right away! Looks super delicious :) I guess I will use chickpea flour. Did you add the sauce and the cheese on top after prebaking the pizza? And how long did you put it in the oven when you added the toppings? :)
  Love from Annika from Germany (who loves your blog an reads it already for many years!)

  Annika 2014-08-25 14:32:47
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Hi Annika! :)
   I added the sauce and cheese after prebaking the pizza dough. I just let the mozzarella melt a little, so I guess maybe 10 minutes :) I am so glad you like my blog! <3 xxx Flora

   Flora Wiström 2014-08-25 16:58:32
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Your blog is awesome!! Your pictures are so beautiful, so happy and beautiful people with their own style and I love how you decorated your apartment and that you cook so many delicious things :) Your blog always made me want to visit sweden and that’s what I will do over sylvester this year :) Super excited to see stockholm!

    Annika 2014-08-27 15:36:11
    Svara
 • Måste testa detta! Har tänkt på det tusen gånger men det blir aldrig av, men NU SÅ !

  Stella 2014-08-23 16:43:02 http://stellicious.blogg.se
  Svara
 • meeen jaa vad kul!! jag är både gluten och laktos, tack <3

  LOVE FROM BCN

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-08-23 16:36:30 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • men ÅH vad himla gott!! får alltid så många fina mattips på din blogg!

  hedvig 2014-08-23 14:23:18 http://hedvighedvig.devote.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!