Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Don’t you love New York in the fall? It makes me want to buy school supplies. I would send you a bouquet of newly sharpened pencils if I knew your name and address.

Bildkällor.
Rubrikscitat av Nora Ephron.

Vi frös i våra lakan natt, för första gången på flera månader. Så nu blir det till att ta fram duntäckena igen. Är inte det ett hösttecken så vet jag inte vad.

Jag känner mig inte så deppig inför den nya årstiden. Inte än. Jag tror att jag väldigt lätt köper den romantiserade bilden av  hösten som en tid då allt som gäller är stickade tröjor, te och promenader i skogen. Trots att jag vet att ångesten smyger sig på förr eller senare. Men okej, nu fokuserar vi på det peppiga.

Här är min lista på saker jag ska göra i höst:

☂  Sitta på bibliotek och caféer och skriva varje vardag (eller åtminstone försöka skriva).
☂  Plocka svamp.
☂  Fylla 20 och gå till systembolaget och köpa Prosecco.
☂  Anmäla mig till en kurs i Adobe Illustrator.
☂  Börja följa en ny tv-serie med Felix.
☂  Åka hem till mamma och bada badkar.
☂  Flytta i november </3 (Om någon har bostadstips är jag evigt tacksam).
☂  Åka till London och gosa med min lillasyster.
☂  Måla akvarell. Och visa er hur jag brukar göra – steg för steg.
☂  Hälsa på My i Lund. Längtar efter att kunna hålla om henne.
☂  Palla äpplen och göra äppelmos hemma hos Felix föräldrar.
☂  Bjuda hem kompisar på linsgryta.
☂  Promenera tills kinderna blir kalla och röda.
☂  Gå på museum och handla kylskåpsmagneter eller anteckningsböcker i museishoppen.
☂  Ta långa sovmorgnar om helgerna och äta lyxfrukostar i sängen.
☂  Göra en girland av höstlöv att hänga upp i lägenheten.
☂  Äta sockerkringlor med farmor.
☂  Låna böcker på biblioteket.
☂  Laga vegetarisk lasagne med butternutpumpa.
☂  Fixa min portfolio.
☂  Köpa ett nytt kameraobjektiv.
☂  Tända en miljard ljus i lägenheten.
☂  Göra utflykter utanför stan.
☂  Åka till Hälsingland alldeles ensam för att promenera i skogen och skriva.
☂  Dricka rödvin och få vintänder.

Vad ska ni göra i höst?

Translation: Things I’ll do this fall, amongst other things: Take a class in Adobe Illustrator. Go to London to see my little sister. Make apple sauce out of Felix’s parents apples. Visit my grandmother. Celebrate my birthday. Make a garland out of autumn leaves. Drink red wine. What are your plans? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Jag ska flytta hemifrån och ihop med min kille! Längtar så otroligt mycket. Tack för det här inlägget, hösten är ju så himla mysig och den här hösten tänker jag njuta av varenda ledig sekund och bara mysa i vår nya lägenhet!

  anna 2014-08-25 19:29:04
  Svara
 • Efter ett åt utomlands och en fantastisk semester nu i aug, ska jag ge mig in i universitetsvärlden. Spännande, roligt men också läskigt är det. Älskar hösten och dess nystarter.

  Emma 2014-08-24 21:49:45 http://emmabrandmyr.devote.se
  Svara
 • Jag ska arbetsträna. Jag ska träna. Jag ska bli utredd av psykolog. Jag ska titta på filmer. Jag ska laga mat. Ta promenader. Dricka kaffe. Simma. Vara med mina syskonbarn. Fira min farmor. Börja se fram emot att studera klart. Spara till en Kay Boysen apa till min syster som fått barn. Tugga nikotintuggummin. Dricka kolsyrat vatten. Sluta älta och grubbla (vem försöker jag lura?) Skratta. scrapbooka. Läsa bloggar-din bl a.

  linnea 2014-08-24 17:42:24
  Svara
 • Åhh så fint och inspirerande inlägg! <3 Din höst kommer nog bli underbar!

  AgnesBlixa 2014-08-23 16:24:35 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Jag ska:
  * göra äpplemos
  * hitta mig en ny crusch för alla i min skola har slutat </3
  * dansadansadansa i mörkrött lättstift
  * kolla på Twin Peaks

  Alma 2014-08-22 23:28:23
  Svara
 • Ska läsa på juristlinjen! Skaffa nya kompisar och dedikera mig till studier. Hålla min humanistspirit uppe med museibesök, skrivareftermiddagar och klassiker a’la Joyce, Hemingway, Pound och Elliot. Och testa alla dina vegorecept!

  Tilde 2014-08-22 19:46:07
  Svara
 • bästa tv-serien EVER: the office (US). herrrrrregud vad jag skrattade när jag såg den. samt plöjde igenom alla avsnitt orimligt snabbt. tips!

  Cecilia 2014-08-22 19:13:38
  Svara
 • Kan du snälla tipsa om vinterjackor? :)

  Tamara 2014-08-22 17:42:31
  Svara
 • jag romantiserar också hösten. även när det har regnat i tio dagar där jag bor. men ska ha på mig varma goa tröjor varje dag, lyssna på harry potter om och om igen, läsa böcker, dricka alla sorters varma drycker, vara ute i den kalla luften i mysiga skogar, flytta ur en lägenhet och hitta en annan och stötta killen som ska plugga, hitta ett nytt jobb och bara peppa att livet börja ordna upp sig efter en sensommar fylld av ångesten jag är van vid på hösten.

  nastasja 2014-08-22 14:38:47 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Jag ska plugga mitt andra år i Umeå. Men mest av allt ska jag må bra, ta långa höstpromenader, skriva och jag vill börja fota mera. Vad är det för objektiv du ska köpa? Kan du inte göra ett litet ”Komma-igång inlägg” där du skriver vad du använder för objektiv osv?

  Therese 2014-08-22 14:21:43
  Svara
 • Jag ska flytta tillbaka till Skottland, börja på universitetet och hänga med min pojkvän. Hurra!

  Elin 2014-08-22 13:55:00 http://elin139.blogspot.com
  Svara
 • Alltså gud så härligt. Älskar hösten! Måste få bjuda dig på en stor kopp té eller kaffe när du kommer till London, om jag får? <3

  Emy 2014-08-22 12:34:14
  Svara
 • ååh, så fin lista. hösthösthöst, bästa tiden <3

  elise 2014-08-22 12:26:45 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Jag sätter mig på flygplanet och flyttar till Thailand. Det ska jag göra i höst.

  Matilda 2014-08-22 11:57:33 http://matildasblog.se
  Svara
 • Ha hemligheter, börja plugga, åka på en skrivarresa, läsa alla böckerna som står intill sängen, lära mig att göra sylt och saft och sånt, hitta ett litet hus jag kan åka till på lovet och bara sitta i, jobba på teatern, bli av med hennes hud från min, tänka efter före (hur nu det ska gå till), ge ut en bok, städa i min del av ateljén, skaffa ryggsäck, hänga med mig själv oftaoftaofta, ha möten med hemliga klubben på moderna och äta våfflor, leta efter björnar i skogen, hålla avstånd, fixa ett nytt ID.

  Stormen 2014-08-22 11:33:03 http://stormens.wordpress.com
  Svara
 • Jag ska antagligen hoppa av mitt högskoleprogram för att jag helt enkelt inte har klarat av pluggandet, må ännu värre av ångesten och hoppas på ett jobb istället för att få ihop pengar. Men det känns sådär troligt att det kommer lyckas särskilt bra just nu. Är inte alls peppad, men hoppas fortfarande på det bästa.

  Beatrice 2014-08-22 11:22:21 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Jag har höstallergi. Varje höst de senaste fyra åren så har jag blivit superdeppig och tappat livslusten. Tycker visserligen att den kan vara vacker och att romantisera hösten med koftor, te och tända ljus får det att kurra i mig som en liten katt. Men sen ligger jag där i fosterställning och hatar fan allt. Så, i höst åker jag och en av mina vänner bort. Bort till indien och nepal och vita stränder, farliga tuktukfärder och vietnamesiska vårrullar. och det känns så inhelvetiskt bra!!!!!!!

  Lisa 2014-08-22 11:20:32
  Svara
 • Jag ska flytta till Glasgow, plugga och leva livet! Serietips: Outlander

  Johanna 2014-08-22 11:15:25 http://aplexakna.wordpress.com/
  Svara
 • Jag ska läsa andra året på världens bästa utbildning, dricka öl med klasskompisar, laga soppa och baka bröd, dansa som en galning i regnet bara för att, dricka mängder av te, fira två år med pojken i mitt liv och längta till julen.

  Sarah 2014-08-22 10:44:10
  Svara
 • ahhhh, blir helt pirrig og glad i kroppen av disse bildene!!! Virkelig ELSKER høsten.

  Caroline 2014-08-22 10:16:02 http://bowtiemania.wordpress.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!