Födelsedagen.

Tack för alla gratulationer och pepp! Såhär såg min tjugonde födelsedag ut:DSC_6865Felix väckte mig med sång vid åttatiden. Väl inne i köket hade han dukat med barnkalastema. Alltså <3 DSC_6868Prinsessor och pirater, sugrör, serpentiner och ballonger. Vi åt yoghurt med fikon, DSC_6869och croissanter på burk som han hade bakat ut samma morgon. Jag fick en jättefin muminbok samt årskort på Moderna museet och Fotografiska. Dessutom ska vi gå på Dramaten! Tack snälla fina Felix.DSC_6873Efter frukosten åkte vi ut till Tranholmen för att fira Felix pappa som också fyllde år. 50 till och med. Vi tog båten över till ön, här är lillebror Melker. DSC_6877Vi åt en enorm brunch och lapade sol på terassen. Grattis bästa svärfar Nisse, du är fantastisk! DSC_6953På kvällen hade vi bokat bord på Farang. Jag var spänd.DSC_6893Vi började med att beställa in drinkar, för det ska en göra på sin födelsedag. Felix tog den här flammande historien och jag en sur men jättegod drink. DSC_6902Sedan började maten komma in. Jag beställde den vegetariska (fast faktisk veganska) avsmakningsmenyn och Felix den säsongsanpassade. Det är mellan 6-8 asiatiska rätter som kommer in på löpande band. Inte helt gratis men så fan-tas-tiskt gott.DSC_6906Felix pilgrimsmussla och min wokade okra och långböna med gulbönsdressing, ingefära och asiatiska svampar.DSC_6913Grillad aubergine i grön curry med limeblad, citrongräs och kokosgrädde. Om du blir sugen på att gå till Farang men har svårt för stark mat kan du säga till i förväg. Det hade inte jag gjort, vilket gjorde att jag drack typ hundra glas vatten och käkade en himla massa ris och kokosgrädde för att tona ner hettan i munnen. DSC_6919Sedan fick vi in efterrätterna. Lyssna på det här då:  Citrussallad, blodapelsinkräm och sorbet på sydostasiatiska örter. Ungkokosglass, saltkaramell, kristalliserad choklad och vispad kokos. Mango-mandarinsorbet med vit choklad, mango och tapiokapärlor. DSC_6921Dessutom kom de ut med en liten födelsedagschokladtårta, bara sådär <3  DSC_6939Efteråt var vi såååå mätta och verkligen nöjda med vårt restaurangbesök. Älskar den känslan.  Untitled-1Då promenerade vi till tunnelbanan för att åka till Högdalen.DSC_6979Där skulle vi nämligen gå på Cyklopens ettårsfest!DSC_6959Hängde med dessa toppenpersoner: Vanja, Elias och Myran. DSC_6974DSC_6972Vanja höll på med någon astöntig app tyckte vi (taptalk i stället för snapchat).  DSC_6985Vi dansade!DSC_6988 Idag hade jag och Felix tänkt cykla runt på stan, titta in utställningarna på Fotografiska och äta mysig lunch. I stället vaknade vi vid tvåtiden och nu haglar och spöregnar det som om det vore världens undergång. Nåväl! Det blir till att städa, tvätta, laga god mat och titta på film i stället. Det kan jag också leva med.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • älskar farang!!

  alexandra 2014-09-27 22:35:35 http://alexandramabon.se
  Svara
 • Ser ut som en underbar födelsedag :) Maten ser också jättegott ut!

  Hanne 2014-09-21 23:22:21 http://rougeimaginaire.blogspot.com/
  Svara
 • Hej Flora!! Jag undrade om du inte kan göra ett litet inlägg om bra barer/klubbar osv, du som har så himla bra smak och alltid superbra tips? Det verkar ju inte som om du går ut så mycket men skulle vara kul att höra vad du tycker är bra ställen att hänga på!! <3

  Alexandra 2014-09-21 22:59:09
  Svara
 • Så fint och mysiga bilder!
  Grattis i efterskott! Kram

  AgnesBlixa 2014-09-21 22:08:22 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • hej fina flora. jag skickade ett meddelande på facebook men vet inte riktigt hur det funkar om man inte är vänner. det hamnar väl i en annan mapp typ! men läs det gärna. det skulle vara fint

  alva 2014-09-21 20:54:45
  Svara
 • grattis i efterskott flora!
  din blogg ger mig så mycket styrka och livsglädje, ville bara nämna det.

  felicia 2014-09-21 19:44:40
  Svara
 • hej, flora. jag vill bara påminna dig om att det var tack vare kapitalismen som du och jag kunde köpa våra menskoppar :) viktigt att komma ihåg, faktiskt.

  G 2014-09-21 19:19:58
  Svara
 • oj men så fint då! längtar också tills jag kan fira min tjugoårs dag.

  Daisy 2014-09-21 18:22:30 http://vinylbrus.blogspot.com
  Svara
 • grattis i efterskott fina flora! blir SÅ avis på avsmakningsmenyn, en asiatiskt vegansk?! liksom drömmen.

  lovisa 2014-09-21 18:09:59 http://polichinelle.se
  Svara
 • nä vilken fin födelsedag du fick flora!!! vilken grej med barnkalasfrulle såg ju himla lyxig ut. grattis igen men i efterskott <3

  sara 2014-09-21 17:16:07 http://wilderness.webblogg.se
  Svara
 • I’m reading your blog for a long time, so I wish you happy birthday (a bit late but still) I hope you had a lovely day!

  Roelien 2014-09-21 16:57:21 http://alisartandsewing.blogspot.nl/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!