Filmer för oktoberkvällarna.

13955913506 dazed-and-confused
Dazed and Confused (1993).
Vi får följa ett gäng ungdomar under en dag, den 28 maj 1976 då de går ut skolan. En himla massa intriger, tjäärlek, kamratuppfostran, droger och skitfina utsvängda jeans. 
Begin-Again (1) Keira Knightley and Mark Ruffalo in "Begin Again"Begin Again (2014).
Dan blir kickad från sitt jobb på ett skivbolag och är förtvivlad. Gretta har blivit bedragen av sin pojkvän (som blivit megakändis över en natt), och skriver musik för sitt eget nöjes skull. När Dans och Grettas vägar korsas bestämmer de sig för att göra en skiva ihop. En kompott av musik och New York. Tyckte så himla mycket om den här filmen.Chef_Movie__3_ chef1Chef (2014).
Okej, den här filmen  består utav 99% män och är inte ens i närheten av att uppfylla Bechdeltestet. Med det sagt, se den här filmen om du gillar mat och om du gillar pappa-son-relationer. Carl Casper är kock men har fått usla recensioner på grund av att hans restaurangchef bestämmer allt i köket. Carl bestämmer sig för att köpa en food truck och övertyga recensenten – och resten av USA – att han kan laga mat. Vi får följa med på Carls och hans sons matresa genom USA. Ps. bulla upp med en massa snacks om du ser den här filmen, du kommer att bli hungrig. ds.schindler-s-list-original schindlers_list_18Schindler’s List (1993).
Andra världskriget. Oscar Schindler är medlem i det nazipariet men låter judar jobba i hans fabrik under relativt goda förutsättningar. Han blir gradvis mer engagerad i att hjälpa dem när han ser hur de blir förföljda av nazisterna. En otroligt stark film som alla borde se.SCREENCAPS_STUCK_IN_LOVE_KISSTHEMGOODBYE_NET0819Stuck_In_Love_2012_1080p_BluRay_SCREENCAPS_KISSTHEMGOODBYE_NET_0696Stuck in Love (2012)
Filmen följer en hyllad författare Bill, hans exfru Erica och deras två barn, Sam och Rusty under loppet av ett år. Sam har precis fått sin debutroman utgiven, men vägrar att prata med sin mamma då mamman varit otrogen mot pappan. Hon är en cyniker och avfärdar allt som har med kärlek att göra, tills Louis kommer. Rusty är också en skrivande person men lägger det mesta av sin tankekraft på att tråna efter Kate. Bill har inte kunnat skriva något sedan Erica lämnade honom och tillbringar kvällarna med att spionera på henne och hennes nya man. Jag tyckte att den här filmen var så himla mysig eftersom den kretsar kring kärlek och kring litteratur, vilket är de två bästa sakerna i världen.spring-breakers-alien-and-the-girls springbreakers14Spring Breakers (2012).
Fyra collegetjejer rånar en restaurang så att de kan åka på spring break i Florida. Väl där blir de fasttagna av polisen eftersom att de är drogpåverkade. Alien, som är en drog- och vapenhandlare, betalar deras borg och efter det står de i skuld till honom. En sjukt jobbig film som har blivit kallad både feministisk och rätt och slätt sexistisk.  Den kretsar mycket kring droger, vapen och sex men handlar också om unga tjejer som längtar bort.The-One-I-Love-3The One I Love Stills Wallpapers

The One I Love (2014).
Sophie och Ethan har det knaggligt i sitt äktenskap och går till en parterapeut. Han rekommenderar att de ska åka till en hus på landet ”som får alla par att komma närmare varandra igen”. Men när paret kommer till huset märker de snart att något är konstigt: i uthuset bor det två exakta kopior av dem själva, men mer kärleksfulla, attraktiva och gladare. En skruvad film som är så himla bra.
The-Art-of-Getting-By-DI the-art-of-getting-byThe Art of Getting By (2011).
Såhär står det på Wikipedia: ”George är en vanlig tonåring som inte finner någon mening i att göra någonting, varken hemma eller i skolan. För att kunna klara sista året på High School så måste han göra varenda uppgift han missat under senaste året. I hemmet märker George snart att saker och ting inte är som det ska, han ser sin pappa i delar av stan som han inte ska befinna sig i och hans mamma är konstant bekymrad. Mitt i allt träffar George en flicka vid namn Sally som studerar på samma skola och han faller för henne; men har stora problem att uttrycka sina känslor.” En ganska gullig film helt enkelt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Tack för alla dina filmtips! Såg Stuck in Love ikväll och den var himla fin :’)

  Louise 2015-03-01 00:00:37 http://www.halvlogisk.blogg.se
  Svara
 • Åh Shindlers list <3

  Hanna 2014-10-06 15:00:41 http://www.stjarnklarts.blogg.se
  Svara
 • Å, for en fin liste! The Art of Getting By er så fin, men boken med same navn som filmen er basert på er enda bedre!

  Anne 2014-10-05 21:04:16
  Svara
 • Alltså andra från vänster på första bilden, sjukt lik Petra Mede!!

  Emily 2014-10-05 20:01:41
  Svara
 • Första bilden, tjejen till vänster.. Väldigt lik dig!!

  Mel 2014-10-05 14:15:03
  Svara
 • fantastiskt med film! men tråkigt att det lätt blir en väldigt ”vitlista” så måste tipsa om Beast of the southern wild och The help som båda klarat becahdel testet och är helt fantastiska filmer. ha en fin dag!

  idil 2014-10-05 13:06:33
  Svara
  • Svar på idils kommentar.

   Jaa förlåt för det :( Tycker jättemycket om de filmer du har nämnt så JA, tips tips!!

   Flora Wiström 2014-10-05 17:05:51
   Svara
 • Kan anbefale Gone girl som går på kino nå (hvertfall her i Norge)! Den var veldig spesiell.

  Ylva 2014-10-05 09:01:48
  Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Tack för tipset! Är lite sugen på att läsa boken också. Har du gjort det? :)

   Flora Wiström 2014-10-05 09:49:52
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Nei, men fikk veldig lyst til å lese den etter at jeg så filmen! Det var bare så utrolig interessant og tankene har vandra så mye i etterkant om hvordan mennesker tenker og hva vi er i stand til å gjøre…

    Ylva 2014-10-05 15:41:04
    Svara
 • Åh tack för tipsen! :)

  AgnesBlixa 2014-10-04 21:30:37 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Åh måste verkligen se Schindler’s List nununu

  Sandra 2014-10-04 20:44:46 http://sandrajm.blogg.se
  Svara
 • Tack för bra tips!! :) Har du sett ”Instructions not included”? Om inte så kan jag verkligen rekommendera den! Jag var tveksam i början av filmen men den var verkligen så sevärd! :)

  Anna 2014-10-04 20:28:27
  Svara
 • såå fina tips. jag har sett några utav dom och det är så roligt att vi har samma smak!

  LOVE FROM BARCELONA
  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-10-04 13:53:28 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Är så himla nyfiken, vart hittar du alla filmer du ser? Jag känner bara igen 2 stycken, den ena såg vi i skolan och den andra för att den varit så omtalad i femi-sammanhang. Men som sagt, vart hittar du alla filmer!?

  Beatrice 2014-10-04 11:39:11 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
  • Svar på Beatrices kommentar.

   Jag går in på imdb och skriver in en film jag gillar (t.ex. the perks of being a wallflower), då kommer det upp förslag på liknande filmer :) Ibland kollar jag i DN och ibland kollar jag mest nerladdade filmer och ibland går jag in på SF.se, för ofta finns filmerna redan utgivna från USA trots att de går på bio här. :)

   Flora Wiström 2014-10-04 11:48:37
   Svara
 • Jag brukar aldrig vilja se på filmer men jag vill se ALLA ovan.

  Frida 2014-10-04 11:21:48 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • :D :D har ett alla utom ”stuck in love” & ”the art of getting by”. älskar lättsamma indie-filmer som är ca 95 minuter långa! tack! http://instagram.com/edawareness

  elise 2014-10-04 10:45:13 http://instagram.com/edawareness
  Svara
 • åh, ska hitta tiden att se på varenda en.

  caspian 2014-10-04 10:42:32 http://skymningsljus.webblogg.se/
  Svara
 • <3 Måste även tipsa om bästa Life after Beth med underbara Aubrey Plaza. Puss och tack för att du förgyller min vardag.

  Emy 2014-10-04 09:38:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!