London, smoothie och dadelbollar.

DSC_8163

DSC_8165

Som kalendern skvallrar om så åker jag och Felix till London i kväll! Vi ska hänga med min pappa, Jo och min lillasyster Eloise, men också hälsa på Jaana som har flyttat dit. Det fanns liksom inte på kartan att vänta till jul med att träffa Eloise, nu när hon har lärt sig gå och allt. Jag har varit i London tre gånger förut, men det var flera år sedan så om ni har tips på museum/matställen/områden/shopping/vintage etc så skriv gärna en kommentar.

Jag fick en ordentlig mixer i födelsedagspresent så här är två mixervänliga recept: Smoothien är gjort på ett äpple, havremjölk, frysta hallon, gojibär och en skvätt citron. Dadelbollarna är gjorda på urkärnade dadlar, hackade paranötter, mandlar, jordnötter och saltade pistagenötter, torkade aprikoser, gojibär, kokosflingor, chiafrön, linfrön, skalade hampafrön, kakao och jordnötssmör. Dadlarna binder alltså ingredienserna utmärkt, och sedan är det bara att ösa i med de nötter och frön du har hemma och mixa tills konsistensen är bra. Men kakao och jordnötssmör är nästan obligatoriskt. Megagott, både som efterrätt och som mellissnacks.

Translation: Off to London! Is there anything that we can’t miss?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Hej! Undrar bara snabbt om det var torkade gojibär som du la i och mixade? jag har nämligen aldrig sätt färska:) super gott recept på dadelbollarna också!!

  Ida 2016-01-04 14:05:28
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Ja, torkade! Ibland brukar jag låta dem förvälla i lite vatten så att de blir mjukare och lättare att mixa. Kram!

   Flora Wiström 2016-01-04 17:29:58
   Svara
 • Alltså dadelbollar..hur gott som helst!!

  Slängde ihop några just nu och ska mumsa till kaffet :)

  http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/sunda-bollar.html

  Linda Assarsson 2015-06-23 15:11:47 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
 • I just got back from London! You can’t miss the bourough market close to the globe theater and the market in Portobello Road on Saturdays! I also advise you to visit the Courtauld Gallery, which is an art gallery near the Somerset House! If you have time you should go to the theater! It’s a little expensive but well worth it! Tuesday night I went to see Charlie and the Chocolate Factory, fabulous! I hope to be helpful! Enjoy your journey! :)

  Giulia 2014-10-18 13:10:41
  Svara
 • Kom precis hem ifrån ett par dagar i London! Dishoom i Shoreditch, Rawduck på Richmond Rd vid London Fields och Market Café vid Broadway Market är våra fetaste tips. Annars är det bara att gå, så långt och mycket som möjligt bara för att insupa Londons atmosfär och spana efter hus du vill bo i.

  Sol 2014-10-18 11:40:02
  Svara
 • ASK ITALIAN !

  God, prisvärd, fräsch italiensk mat. Finns lite överallt i London, bland annat vid Primark på Oxford street. Vi behövde aldrig boka bord.

  Elle 2014-10-17 18:42:15
  Svara
 • Lyst på thai? Opp en av sidegatene på notting hill ligger en pub som heter Winston Churchill. Utsiden er full av blomster. Gå inn og gjennom puben og du står i en liten thai restaurant som selger store og billige porsjoner.

  Lyst på indisk mat? Ta toget fra Paddington til Southall. Dette er lille India i London. En tur langs Broadway der og du finner tusen indiske restauranter å velge mellom og butikker med sarier og indisk musikk og filmer.

  Henriette 2014-10-17 16:19:29
  Svara
 • en ordentligt mixer!! vad är det för någon?? den jag har för tillfället är allt annat än ordentlig eftersom allting bara fastnar längs kanterna så att bladen inte får tag i det :(

  emilia 2014-10-17 12:34:17
  Svara
 • Vet att du är vegetarian men om du skulle göra ETT undantag, så gå och ät världens godaste hamburgare. Gör det. Gör det så att du vet hur god den är. Helst med karamelliserad lök och avokado på. Finns på Harrod’s Terrace (restaurangen högst upp) och ligger väl på en så där 20 pund. Men du kommer inte att ångra dig. Lovar.

  Ebba 2014-10-17 10:29:03
  Svara
 • Detta är på ett helt annat ämne, men har du sett Lena Dunhams lilla Q&A-serie?? Så bra!!

  Sofia 2014-10-17 01:24:50
  Svara
 • Hej Flora! Jag ska till Prag om en vecka och undrar om du har några tipsitipstips. Eller kanske nåt nice blogginlägg sen tidigare om d

  anja 2014-10-16 23:46:15 http://[email protected]
  Svara
 • ojojoj, vart ska en börja med London-tips? först och främst måste ni ju strosa runt på Brick Lane och dess alla second hand-affärer. ett stort måste! och så finns det så himla många bra vegrestauranger i London! som Lea säger: InSpiral Lounge i Camden, en helt FANTASTISK och mysig raw food-restaurang. sedan MÅSTE ni testa Hummus Bros på 88 Wardour Street i Soho (typ mittemellan t-banestationerna Oxford Circus och Tottenham Court Rd). deras hummus toppings-rätter är bland de godaste jag ätit, helt seriöst. sedan är Shoreditch och Islington fullproppad med schyssta pubar! om ni ska promenera i Notting Hill (som ju är supermysigt) så kan jag rekommendera det lilla matstället The Grainshop på 269A Portobello Road. deras buffé är grym!

  Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2014-10-16 22:48:53 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • asså, tror ni skulle gilla området Shoreditch. hipstertätt o fullt med najsa restauranger! när jag var där för ett par veckor sen testade vi bla Breakfast Club o Bills för frulle, Pizza East, Dishoom (indiskt), Hoi Polloi (som ligger inne i Ace hotel) för middagar, drack drinkar på old shoreditch station o på Penkul & Banks. enjoy!

  Maria 2014-10-16 22:15:49
  Svara
 • Precis hemflyttad till Sverige efter två år i London! Ni måste gå till V&A museum, de har så himla mycket bra utställningar. Deras shop är även helt makalös och rätt så snäll mot plånboken. frukost måste intas på the breakfast club som finns på några olika ställen i London. Var beredda på kö men det är så himla värt det då det är fantastiskt gott och ascoolt ställe. Det lilla varuhuset Liberty är enda anledningen som till varför jag någonsin tar mig till Oxford circus. de har så mycket vackert att titta på, byggnaden i sig själv är fantastisk, deras pappersavdelning är dröm och så är även deras godisavdelning. Sen att inspireras av alla dyrgripar i detta mode/inrednings-Mekka är helt underbart. Favoritpark är st James park utan tvekan, alltid så vackert och fotovänligt. Och om ni ska äta riktigt god mat på gastropub som tänker på närodlat och ekologiskt osv så ska ni gå till någon av de 4 restaurangerna som tillhör the cubitt house (bäst enligt mig är the orange som ligger på the orange square mellan Victoria och sloane square där min pojkvän jobbade som manager i flera år). I närheten ligger även satchel gallery som alltid har spännande moderna utställningar, riktig favvo som många turister inte har någon aning om! Runt om sloane square är det otroligt fint (men rätt så lyxigt) och i närheten finnes även the conran shop ,Londons absolut bästa och coolaste inredningsbutik (som tyvärr har ordentliga priser men är väldigt kul att kika in). Matsäck inhandlas i Harrods fantastiska matavdelning! Ska ni på långtur och det är fantastiskt väder så skulle jag åka upp till hampstead Heath och njuta av Londons bästa skyline. Otroligt mysigt är det där också! Skulle skippa notting hill och camden market, verkligen inte så kul. Om något ska ni ta er upp till brick lane och spitafields market som är mycket mysigare områden. Extra kram till Felix! Ha det så kul!

  Clara 2014-10-16 21:38:59
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Menade såklart Saatchi Gallery, autocorrect!

   Kom också att tänka på Angel/Islington, där är det otroligt mysigt. Särskilt att gå längs kanalen!

   Clara 2014-10-17 06:37:38
   Svara
 • Dra til Camden! Der finner du et par secondhand butikker oppover gata, samt Camden lock market. Der ligger også en utrolig god vegetar/veganrestaurant med et fantastisk lokale. InSpiral Lounge heter restauranten. Utrolig god mat, raw called og raw ice. De selger også forskjellige raw snacks som kale chips, goji bær osv.

  Lea 2014-10-16 21:01:14 http://somniare.blogg.no
  Svara
 • Tate art museum! Otroligt fina konstverk och skulpturer. Dessutom är det fritt inträde, rent och bra ljus där inne.
  Kram!

  Kajsa 2014-10-16 20:43:02
  Svara
 • Men åhhh den där smoothien såg helt underbart god ut! recept? :)

  maria 2014-10-16 20:41:00 http://mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • Finns en så jäkla fantastisk mexikansk restaurang i London som jag alltid går till när jag är där. Helst två gånger under vistelsen också. Den heter Café Pacifico, ligger vid Covent Garden lite undangömd i en gränd. Ni MÅSTE gå dit och ta varsin frozen strawberry margarita samt frossa i fajitas (de är det bästa jag vet här i världen). Hoppas ni får det megafint i världens bästa stad! Kram

  Julia 2014-10-16 20:08:22
  Svara
 • East end thrift shop i shoreditch nära brick Lane! Högar och mer högar av kläder med oklara fläckar eller bara riktiga fynd att fylla en påse med för 100kr! Hacket wick – crate brewery för pizza vid kanalen:)

  Fiffi 2014-10-16 19:21:40
  Svara
 • Alltså på söndagar är Brick Lane det enda alternativet, massa roliga/snygga människor att titta på, bra (men dock lite turistiga) marknader lite runt omkring och BÄST AV ALLT en helt enorm matmarknad med mat från hela världen väldigt billigt. Öl älskar jag att dricka på The Owl and Pussycat på Redchurch Street i Shoreditch för de har en jättemysig innegård (med tak och värme om det regnar) och sen har ju danska inredningsmärket HAY just öppnat sin första butik i Storbritannien på varuhuset Selfridges och de har dööfina grejer så det kan en ju alltid kolla in om en råkar vara i centrala London (och där jobbar jag, kom och säg hej!)

  My 2014-10-16 18:39:00
  Svara
 • Åh längtar tills man får se bilderna!
  Brick Lane är som sagt hur mysigt som helst och missa inte Rough Trade som ligger där vid där det finns en massa vinyler osv. Sen så runt om Soho och Covent Garden så finns det mysiga gator, t.ex. Neal Street där det är en stor Dr Martens affär samt andra mysiga affärer, och om man svänger av där så ligger precis Neals Yard som är en jättemysig och färgglad gränd med caféer osv.

  Men ni kommer nog inte ha några problem med att hitta mysiga ställen då du alltid bjuder på det på bloggen! (:

  Emilia 2014-10-16 18:36:37 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • chokladbollar! <33

  Daisy 2014-10-16 18:36:23 http://vinylbrus.blogspot.com
  Svara
 • Ni får verkligen inte missa the breakfast club!!! det är som greasy spoon i stockholm fast 100 gånger bättre (alltså älskar greasy spoon men tbc slår allt) ni måste strosa runt brick lane och käka deras mega billiga street food!! tate modern är ju bara ett måste men även british museeum! Hade det bäst och njuuuut av världens bästa stad :)

  idil 2014-10-16 18:25:53
  Svara
 • Jag och min pojkvän var i London förra veckan, och andra dagen var vi på madame tussauds och sen gick vi runt i tre enorma parker. Jag fastnade verkligen för St james park. Där fanns det oändligt med ekorrar, svanar och andra spännande fåglar. Det var jättefint väder när vi gick omkring den dagen så det kan ha höjt betyget en del, men där tyckte i alla fall jag det var väldigt mysigt. Kram

  Mirjam 2014-10-16 17:13:10
  Svara
 • Bor selv i London og har masse tips på bloggen min (hvis du trykker på kategorien ”London”). God tur! :-)

  Thea 2014-10-16 17:04:02 http://www.labonbonvie.com
  Svara
 • Camden market är bäst!!! och också portobello road!! men kolla så att det är marknad den dagen du åker dit aka googla!! AS GILLAR ROKIT!!! finns på flera ställen i staden och också pop boutique! mycket bra mycket bra! Jag var på british art museum och tate modern och de hade magnifik konst när jag var där. HA det så himla bra nu!! <3

  Isabelle 2014-10-16 16:59:23
  Svara
 • ha det superfint och njut, njut, njut av staden och sällskapet!

  Elin 2014-10-16 16:08:42 http://elinuden.blogg.se
  Svara
 • Byron om du vill äta LIVETS veggieburgare!!!

  sandra 2014-10-16 15:47:35
  Svara
 • Jag kan tipsa om att Brick Lane är stället för second hand/vintage shopping! Marknaden Camden market är spännande att gå och titta i, man kan gå vilse där så stort det är, om ni åker dit så måste ni äta på matmarknaden i Camden, man får massor med mat för lite pengar! Klassiska marknaden på Portobello road är också värt ett besök!

  Googla Neal’s yard, helt fantastiskt ställe.

  Hoppas ni får det bra i London!

  emily 2014-10-16 15:28:35 http://hejemily.blogg.se
  Svara
 • Är så avis på alla som åker till London hela tiden, önskar så att jag kunde åka jag också. Men tipsar självklart om Naturhistoriska Muséet, om inte för själva utställningarna så för arkitekturen! Tipsar också om att gå upp till deras mineral-utställning längst upp längst in typ, kan tänka mig att där finns stenar med intressanta mönster som kan bli inspiration för dig som tecknar och målar mycket!
  Jag hade gärna skippat British Museum såhär i efterhand, för där var alldeles för mycket folk, men om det skulle vara lite mer tomt är det kanske värt en titt!
  Är det bra väder så leta upp rosenparken i Regents Park också! Tror den heter något i stil med Queen’s Garden och man kommer direkt dit längs vägar kantade med höga häckar, fram till en stor, förgylld grind. När man går in ska man höger. Går garanterat att googla fram en karta över parken också!

  Mat är ju alltid svårt, men SoHo har bra ställen, nära Oxford Street, söder om på kartan liksom, och mellan Oxford Circus- och Tottenham Court Road-stationerna. Bland annat Golden Union om ni vill ha grymt god Fish & Chips! Finns en koreansk också som heter Red Devil som var grymt bra och billig! Dock var det för två år sen, så jag vet inte om den finns kvar, men gör den det finns den i en liten källare just i SoHo och jag kunde se den på kartan när jag googlade den för ett år sen typ.

  Sen gillar jag Camden Markets, men föredrar Stables Market. Finns även en bra 2hand-bokhandel längst in på Camden Lock market! Nästan precis nere vid kanalen ligger den, och där har jag alltid fyndat böcker när jag kikat omkring. Portobello Market kan väl vara lite kul, men det är inte den bästa marknaden som finns. Old Spitalfields Market ligger rätt nära Brick Lane, och är mycket mysigare! Och under tak, vilket kan vara skönt om det regnar. Ligger nära Liverpool Street-tunnelbanan. Brick Lane är ju liksom känt för Vintage, 2hand och graffiti!

  Sen vet jag inte mer, det är roligast att utforska själv tycker jag! Gå gata upp och gata ner och se vad som finns.

  (Kom förresten på ett ställe till! En liten kedja som har två affärer på samma gata i SoHo som heter Magma! Mycket rolig design, och i den ena butiken bara tidningar och böcker med typ design, mode, DIY, foto och sånt där! Typisk hipster-affär, men så himla liten och mysig med högt i tak och hyllor ända till taket! Den andra har mer prylar och så, men är också värd en titt! Magma alltså, på en gata i SoHo.)

  Beatrice 2014-10-16 15:22:38 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Hunterian museum är jätteknäppt men häftigt. Bara glasburkar med kroppsdelar från djur och människor i två våningar. Ligger vid Lincoln Inn Fields, ganska centralt har jag för mig. Och annars är ju Saatchi Gallery nästan ett måste. Ligger på vid Kings Road/Sloane Square. Mysigt område runt omkring också, lite ”posh” dock. :-)

  Lina 2014-10-16 15:12:20 http://lnrhnfldt.blogg.se
  Svara
 • Hej! Flyttade precis hem ifrån london :) blir alltid lika avundsjuk när någon ska åka dit haha! Men tips :) shopping: Carnaby street världens mysigaste, centralt (som i precis bredvid regent street) men inte lika ”hetsigt” som de stora shopping gatorna :) vill man ha mer ”mainstreamshopping” är westfield i stratford ett mega stort varuhus med massa kedjor. Sedan så kan jag tipsa om en marknad som ligger nära liverpool street som heter Spitafields Market. stort fint ställe under tak, omringat av lite mysiga butiker och mathak :)

  Malin 2014-10-16 14:52:05
  Svara
 • min londonguide är den bääääästa http://hannabrager.wordpress.com/2014/03/25/hannas-guide-to-a-bitchin-time-in-london/ ha det megakul!!!

  Svara
 • åh, hoppas du får det fantastiskt här!

  Daniella Caspian i London 2014-10-16 14:43:49 http://skymningsljus.webblogg.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!