Första Londondagen.

Gudars vad glad jag är över den här bloggen. Att jag kommer hem från en resa och hittar så många fina och kloka kommentarer. Att ni blir fler och fler som läser. Att ni är så himla peppande. Tack för det. Tack så himla mycket. Det är med ett jäkligt varmt hjärta som jag nu tänker dela med mig av vår första Londondag. Så här såg den ut:

DSC_8167

Vi kom till London på torsdagskvällen och vaknade upp i Jos hus på fredagen. De hade gjort en födelsedagstårta till mig eftersom att jag fyllde 20 i september! <3

Nu tänker ni: Vad gjorde de i London? Vem är Jo? Jag fattar ingenting? Men då ska jag förklara: Min pappa är ihop med en engelsk kvinna som heter Jo (uttalas Joe, kort för Joanna). Just nu bor de i London där hon jobbar och där han är pappaledig med deras dotter Eloise. Därför åkte jag och Felix och hälsade på.

DSC_8173

Efter frukost tog vi tunnelbanan till S:t Pauls. Gick förbi katedralen som är apfin.

DSC_8176

Över bron.

DSC_8177

Med Felix, pappa och Eloise i vagnen.

DSC_8185

Vi skulle nämligen till Tate Modern, men eftersom att magarna kurrade så åkte vi raka vägen upp till restaurangen. Felix beställde en Mondrianöl.

DSC_8188

<3

DSC_8195

Cuteness overload.

DSC_8210

Efter maten gick vi ner till turbinhallen. Eloise lärde sig gå för någon månad sedan så hon är helt sjövild, så här passade det ju mycket bra att springa runt som en dåre.

DSC_8214

Lillasyster och pojkvän. Mmm vilken fin syn.

DSC_8216

Sedan tittade vi på konsten.

DSC_8218

Robert Mapplethorpes fotografi av Patti Smith.

DSC_8229

Konstkille.

DSC_8230 DSC_8231

Louise Bourgeois.

DSC_8237

Sedan vinkade vi hejdå till pappa och Eloise och tog tunnelbanan till Liverpool Street för att promenera runt på Brick Lane.

DSC_8249

Gick förbi den här killen. Nej vänta ett tag, det kan lika gärna vara en tjej, eller något annat för den delen! Ungefär så resonerar jag varje gång någon kallar en sagofigur eller ett djur för ”han” (vilket händer nio av tio gånger, lovar). Ett ganska tydligt tecken på att vi lever i ett patriarkat där mannen är normen. Har ni också tänkt på det?

DSC_8250

Det blev mörkt snabbt och vi började bli hungriga (och griniga), så vi gick till Story Deli på Bethnal Green Road 123. Dit måste ni faktiskt gå om ni gillar pizza och är i London. Restaurangen var liten och låg gömd, och det var alldeles lugnt trots att det var ganska mycket folk där inne. Pizzabottnarna är frasiga och alla ingredienser är ekologiska (och goda!).

Untitled-1

Gullig pojkvän som lät mig fota trots att vi båda var griniga och sura. När vi ätit upp (och surat klart) mötte vi upp Jaana för att dricka öl. Hon bor i London och pluggar konst på Central Saint Martins nu för tiden.

DSC_8265

Vi satte oss på The Loveshake och fick sällskap av Ebba, Aida och Filip.

DSC_8266

Drack öl och hade så himla trevligt, dansade en stund på Ace Hotel och åkte sedan hem till Jaana och Filip för att slagga på deras bäddsoffa, med ett pit stop på en nattöppen kiosk där jag åt den äckligaste vegoburgaren i mitt liv (friterat mjöl typ). Och det var den första Londondagen!

Translation: My dad, his girlfriend and their daughter lives in London, so on Thursday, Felix and I went there. We visited Tate modern and had dinner at Story Deli (soooo good pizzas), drank some beers with Jaana, Filip, Ebba and Aida, went dancing on Ace Hotel and fell asleep on Filip’s and Jaana’s sofa bed. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • åh va mysigt! flyttade precis tillbaka till sverige efter att ha bott och jobbat i london i några månader, nu ångrar jag nästan vad jag lämnat haha… vad gillade du brick lane? ni måste dra till camden och besöka deras food market som är helt stört bra (om ni bor i hacknet vilket det såg ut som på din instagram så tar ni bara overgrounden, ca 4 stopp bort) :-)

  Pauline 2014-10-23 00:23:18
  Svara
 • JA! tänker alltid på det där. sagofigurer, djur, chafförer, läkare, sophämtare, journalist, advokat… överallt är mannen en språknorm! okej, förutom förskollärare och sjuksköterskor då kanske.

  lovisa 2014-10-22 21:35:32 http://polichinelle
  Svara
 • Alltså jaa alla sagofigurer (huvudpersoner) är killar och i alla alla alla barnsånger. På förskolan där jag jobbade fick jag psykbryt och tog upp det med mina kollegor så vi ändrade i alla barnsånger, sjöng t.ex ”den är inte farlig” i björnen sover och lånade så mycket böcker vi bara kunde från bokbussen som inte var könade eller könsstereotypa.

  emilia 2014-10-22 21:25:45 http://themountainsound.blogspot.se
  Svara
 • Kloka du!
  Du tar sådana härliga kort, de är alltid så stämningsfulla och trevligt retuchade, du är verkligen duktig!!

  Linnea 2014-10-22 19:56:48
  Svara
 • Alltså blir helt mindfucked om jag ska hålla på och tänka att det lika gärna kunde varit en hon varje gång jag säger han! HAHA, rätt sjukt egentligen att det automatiskt ofta blir att jag använder ”han”..

  jessica sofie 2014-10-22 15:36:53 http://jessicasofiemichelle.blo.gg/
  Svara
 • ”Gick förbi den här killen. Nej vänta ett tag, det kan lika gärna vara en tjej!” Eller någon av ett helt annat kön, exempelvis icke-binär…

  Jon 2014-10-22 12:28:06 http://www.photoandfantasy.blogspot.se
  Svara
 • Känner så igen mig i hela grejen med alltid tänka att djur och okönade karaktärer är män/killar/pojkar, har på sistone aktivt försökt att bli bättre på att tänka hon och hen i stället, men det är svårt att bryta något som är så invant. Så himla sjukt, och ja, det blir så tydligt att vi lever i ett patriarkat..

  jennifer 2014-10-22 11:45:58 http://jenniferstroud.blogg.se
  Svara
 • var mysigt ni har det, pratade med en kille om Harry Potter och han ” han skriver så bra” o jag bara ” det är en hon” han:jo har aldrig tänkt på det, bara antog det”. Asså wtf?

  Haha kram

  Anna 2014-10-22 11:10:20 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • söta ekorrar är hon för mig, medans typ äckliga duvor är han :(

  Daniella Caspian i London 2014-10-22 11:02:47 http://skymningsljus.webblogg.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!