Vinterjackor.

Ni bad om tips på vinterjackor, och er önskan är min lag. Generellt sett så gillar jag framförallt vintagejackor, men det är lite bökigt att leta fram på nätet så här kommer några enstaka 50-talskappor (lik min egen) men främst nyproducerade jackor. I allmänhet tycker jag att Etsy är en bra plats att leta vintagekappor på (sök på 50’s swing coat exempelvis), och Asos och Monki brukar ha fina modernare jackor. Även Cos, & other stories, Nasty Gal och Weekday är bra tips. Satsa gärna på en jacka i ull så att den klarar av de kalla Sverigevindarna.

collage2

1. Nasty Gal.
2. Etsy.
3. Asos.

collage1

1. Nasty Gal.
2. VeroModa.
3. Nastygal.

collage3

1. Nastygal.
2. Etsy.
3. Asos.

collage4

1. Nasty Gal.
2. Etsy.
3. Asos.

collage5

1. Monki.
2. Etsy.
3. Asos.

collage6

1. Monki.
2. Asos.
3. Etsy.

collage7

1. Nasty Gal.
2. Carin Wester.
3. Gloverall.

collage8

1. & other stories.
2. & other stories.
3. Cos.  

Translation: Coats for winter. I like Etsy for Vintage coats (type 50’s swing coat) and Monki, Asos and Cos (amongst others) for more modern coats and jackets.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Köpte min på Zara, och den är helt underbar! Utsidan är i ullblandning (typ 80% ull?) och sen är den fodrad. Superskön, jätteröd och perfekt! Kostade dock en del, men planerar att ha den i några år minst, så det är ju värt det.

  Beatrice 2014-10-26 19:42:03 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Jag köpte mig en vintagekappa förra vintern, en loden i rejäl österrikisk kvalitet i 100% lammull med kashmirfiltsfoder (!! <3). Det är ca det bästa jag äger men har totalt förstört mina möjligheter att hitta en annan jacka att variera med eftersom jag insåg att allt, ALLT som finns att köpa nytt idag är 1. i så himla kass kvalitet 2. svinkallt i jämförelse. Nä, vintagekappor är verkligen prylen.

  Antonia 2014-10-23 21:46:57
  Svara
 • Primark har liknande som första bilden, fast fodrad då. I lavendellila, mintgrönt och gammelrosa <3

  Daniella Caspian i London 2014-10-23 10:33:34 http://skymningsljus.webblogg.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!