Butternutsoppa, bokklubb och frukost.

DSC_8695

I söndags frågade vi Rasmus om han ville komma på middag. Det ville han! Jag ugnsrostade butternutpumpa och morötter, fräste purjolök och vitlök och blandade sedan alltsammans med vatten, buljongpulver och vitt vin. Jag mixade soppan tills den nästan var helt slät och tillsatte torkad koriander, curry, spiskummin, salt och peppar. Pumpafröna rostade jag i en torr stekpanna med lite salt. SÅ gott. Älskar verkligen butternutpumpa.

DSC_8697

Igår hade vi bokklubbsträff hemma hos Alexandra.

DSC_8705

Vi har läst Sommaren utan män av Siri Hustvedt. Den fick ett medelbetyg på 3,2 av 5 möjliga. Jag tycker att det bästa med boken var de olika generationsskildringarna, samt Hustvedts fantastiska språk och förmåga att gestalta sina karaktärer och deras handlingar. Hunden Chanel tyckte också att den var bra men inte helt fantastisk.

DSC_8711

Och ibland lite seg. Gäsp gäsp.

DSC_8714

Så himla roligt att prata om karaktärer och dramaturgi och språk med så många olika personer. Och roligt att dricka rödvin på en måndag också. Jag måste passa på att tipsa om Vad jag älskade av Siri Hustvedt. Typ en av mina bästa läsupplevelser någonsin (den kommer igång ordentligt efter typ halva boken, men det är värt det).

DSC_8719

I morse åt jag och Felix frukost tillsammans i vanlig ordning. Jag brukar alltid ha en klick jordnötssmör i yoghurten. Det får bli dagens frulletips!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • ”Vad jag älskade” är verkligen en helt fantastisk bok. Läste den förra hösten och fortfarande när jag ser den i bokhyllan känner jag känslorna jag hade när jag läste den. Åkte mycket tunnelbana och spårvagn då, och brukade passa på att läsa när det gick, men med den där boken spelade det ingen roll hur mycket folk det var – jag var helt fast och hörde eller såg inget runt omkring mig. Fantastisk!! Ska snart läsa ”Sommaren utan män” snart!

  Anna 2014-10-29 19:37:23
  Svara
 • så fina bilder, och vad det ser mysigt ut!

  Lotta 2014-10-28 22:09:11 http://lottalindgren.com
  Svara
 • Jag älskar när du lägger upp bilder och berättar om vad ni ätit. Bra inspiration! Jag gjorde butternut squash and sweet potato soppa här för ett par veckor sedan och det var jättegott! Råkade göra alldeles för mycket och fick äta soppa i en vecka dock haha. Jag skulle jättegärna vilja vara med i en bokklubb, en av mina favoritgrejer på kursen i kreativt skrivande i våras var just att få prata om hur boken var skriven, dissekera och få höra andras tankar om texterna vi läste och skrev. Så fin grej! <3

  Victoria 2014-10-28 21:00:52 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara
 • åh, saknar bokklubb! även om vi bara hann läsa tre böcker. för övrigt var jag och lånade sommaren utan män igår! ser fram emot läsningen, men ”min pappa ann-christine” fick bli första boken att slå upp från kassen. angående mixningen så har jag också en plastmixer, tänker att det är lugnt sålänge en inte rör runt i bottnen på kastrullen? eller? så segt att vänta på att den ska svalna för att använda stormixern ju.

  lovisa 2014-10-28 19:58:52 http://polichinelle
  Svara
 • fasen vad kul med bokklubb. typisk grej jag verkligen skulle behöva för att hålla igång läsandet *depraverad digital person*. kan även tipsa om mandel- eller cashewsmör, så jäkla jäkla gott! mandel är lite saltare och fastare och cashew väldigt sött och lös i konsistensen (iallafall de jag testat). möömmmma

  Vicky 2014-10-28 19:48:31 http://vickys.se/
  Svara
 • blir så inspirerad av din matlagning, tycker du är så duktig på att laga varierande mat :D

  LOVE FROM BARCELONA

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-10-28 17:36:03 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Älskar att ha bokklubb! Är glad för min och kul att se att du också har en. Hoppas btw inte att du mixar soppan i grytan, iaf inte om du använder en metall-mixer! Grytan mår inte alls bra av det.

  Beatrice 2014-10-28 15:12:41 http://herbariumet.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!