Fem instagramkonton jag gillar.

collage1

Betonggruvan.
Det här är instagramkontot till butiken/webbutiken Betonggruvan. Josefine som driver denna ypperligt tjusiga butik har en mamma som dessutom råkar driva ett företag ihop med min pappa, så jag har liksom haft koll på henne i flera år. Så jäkla fina grejer säljer hon.

collage2

Whatforbreakfast.
Drömska frukostbilder som får det att kurra i varenda kroppsdel, på ett ungefär.

collage3

Funkofobi.
Ett så himla viktigt instagramkonto som belyser den strukturella diskrimineringen av människor med funktionsvariationer. Kontot har olika gästpostare som berättar om sina egna erfarenheter, samt tar in historier från människor som råkar ut för funkofobi. På hemsidan kan du även skriva på en lista för att ordet funkofobi ska få en plats i SAOL år 2015.

collage4

Cookrepublic.
Sanslöst smarriga recept och vackra fotografier av Sneh som är från Australien.

collage5

Hejhejvardag.
Louise lägger upp illustrationer som till största del handlar om livet som småbarnsförälder men som även innehåller en hel del samhällskritik. Så himla roligt och träffande, trots att jag inte ens har småbarn själv.

Translation: Five instagram galleries I like.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • jätte fina tips som alltid :) Allesammans jag skriver om Fraxium laser på min blogg idag. Jag behandlar mina akneärr som jag har i ansiktet med denna laserbehandling, kika in ifall ni är nyfikna eller också har besvär med akneärr, stora porer eller ojämn hudton :)

  LOVE FROM ELSA

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-10-29 11:40:01 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • tipsar även om dessa konton:

  http://instagram.com/psykofobi – som kontot funkofobi fast om psykisk ohälsa.
  http://instagram.com/edawarenss – konto om ätstörningar, skriven av en med erfarenhet av anorexi.
  http://instagram.com/machokulturen – män problematiserar machokulturen/patriarkatet. yay!

  e 2014-10-29 08:48:01
  Svara
 • Hej! Tänkte bara säga först å främst: vilken fantastiskt blogg du har. Och sen tänkte jag på ordet funktionshindrade. Jag vet personligen att många som har ett funktionshinder eller den mer passande beskrivningen (som Normaldemokraterna framfört) funktionsvariationer (som då innefattar både fysiska och psykiska variationer) tycker funktionshindrade tillskriver dem deras hinder som en del av deras person. Ex) en funktionshindrad person eller en person som har en funktionsvariation. Tänkte bara säga det ifall du vill läsa mer om det eller tänka på tills nästa gång. Vet att det är ett känsligt ämne och en vill inte stampa någon på tårna.
  Ha en bra dag, kram!

  J 2014-10-29 08:39:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!