Skriva.

DSC_8731

Eftersom att jag pluggar skrivande på distans så sitter jag och skriver i stort sett varje dag. Vissa dagar flyter det på bra, andra dagar trular jag med ett och samma stycke i timmar. Vissa dagar varvar jag bara mellan facebook, bloggen och mailen i stället för att skriva ett endaste ord, vilket bara kan beskrivas som ren och skär ångest. Men skrivandet kan även vara euforiskt, förlösande, rent utav terapeutiskt. Högt och lågt om vartannat.

Det som jag tycker är allra svårast med skrivandet är ensamheten. Dels den som uppstår rent bokstavligt: att sitta framför köksbordet, på ett café eller på biblioteket, timme efter timme med bara sitt eget huvud som sällskap (även om det sitter andra människor runt omkring, men de sköter ju sitt). Men också den emotionella ensamheten: att ständigt tampas med sitt eget självförakt och den lilla kritikern som sitter på ens axel och säger dåligt dåligt dåligt! I sådana stunder tycker jag att det är strålande att träffa andra som skriver, i mitt fall är det främst gamla klasskompisar.

Men det kan också vara bra med litteratur eller magasin om skrivarkonsten. Dagens tips (obs. ej sponsrat) är tidningen Skriva. Det är ett mysigt sätt att beblandas med andra skrivande personer, om än inte öga mot öga, samt att få redskap och inspiration för sitt eget skrivande.

Translation: Sometimes writing is so lonely. Therefore, I like the magazine Skriva.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Och just det! Jag hade en annan fråga angående Gone Girl. Vad tyckte du om det ur ett genusperspektiv? Jag såg den häromdagen också och tyckte den var spännande osv men helt fucked ur genusperspektiv då den trivialiserande kvinnomisshandel och alltid så himla tråkigt när en kvinna porträtterar som vacker/ond och inte mänsklig. Stereotypt liksom. Och så hela grejen med att hon fejkat våldtäkt osv har jag och mina F! polare snackat om, att det inte borde porträtteras så i media eftersom det så väldigt väldigt sällan är sant i verkligheten. Hur såg du filmen? Jag har nämligen även hört att det är en feministisk film, vilket jag inte håller med om men vore roligt att höra om du tänkt ngt om detta. Kram igen.

  Alba Mogensen 2014-10-31 03:46:38
  Svara
  • Svar på Alba Mogensens kommentar.

   Jag tänkte inte ens så när jag såg filmen, men dina F!-polare har förstås rätt. Det är verkligen helt sjukt. Samtidigt tycker jag att könsrollerna var ovanligt jämna i den här filmen (i jämförelse med många andra hollywoodfilmer) och kvinnokaraktärerna (iaf de största) fick vara hemska, lömska, smarta och coola och inte bara sexiga. Vilket ändå är bra. Kram!

   Flora Wiström 2014-11-04 08:21:17
   Svara
 • Vad är det nu för kurs du går igen Flora? En folkhögskola på Öland? Kram!

  Alba Mogensen 2014-10-30 23:58:29
  Svara
 • Åh jag älskar också tidningen skriva den är verkligen inspirerande. Kan du inte berätta lite mer om din utbildning. Vad får ni för skriv uppgifter och så? Lycka till med skriv flouet! Kram!

  AgnesBlixa 2014-10-30 22:23:49 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Jag har läst ett nummer av den tidningen ganska nyligen, och var inte riktigt lika såld som jag hade tänkt mig. Jag inbillade mig att lingivstikstudier plus journalistikstudier skulle göra att jag typ åt upp hela och bara spottade ut gemen, men icke. Ska ge den fler chanser! (Hoppas du hittar något kontor att dela med några andra i vår så du får sällskap).

  Frida 2014-10-30 16:49:07 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • åh vilket bra tips! ska absolut kolla upp det här :D

  Victoria 2014-10-30 16:03:05 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!