Fredagshåret.

Untitled-1

Nyvaken Floraperson i morse, MEN med sprillans nytt barr. Gabriella på Bangerhead (vi samarbetar) slingade mitt hår suuuupernoga för att det skulle bli så ljust som möjligt men så att jag ändå skulle slippa en jättekraftig utväxt. Tycker att det blev så himla fint.

Jag har tappat så sanslöst mycket hår efter att jag slutade med mina p-piller (inte för att jag vill bli preggo utan för att jag inte vill proppa min kropp med hormoner), därav hårsstråbebisarna som sticker upp från hårbottnen.

Idag ska jag:
1. Promenera in till city.
2. Äta lunch med mormor på Restaurang Voltaire.
3. Se Girls will make you blush på Unga Klara.
4. Ha textsamtal med Antina i Gamla stan.
5. Skriva lite (hoppas mycket).
6. Laga någon god middag.
7. Dricka vin med Bea.
8. Dansa!

Glad fredag <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Hej Flora! Tack för en superbra blogg och grattis till lägenheten! Har just läst alla kommentarer här och kom på att du skulle kunna skriva ett inlägg om p-piller samt andra preventivmedel? Det är ju ändå något som de flesta är intresserade av. Och du kan ju fråga din läsare om deras upplevelser av olika preventivmedel! Bara en idé, men tror verkligen att den skulle gå hem, likt ditt menskopp-inlägg. Det är sånt som man kanske inte pratar om varje dag men som verkligen borde upplysas mer! Kram!

  Ebba 2014-11-10 20:00:24
  Svara
 • Åh, know that tappa hår-feeling. slutade också med p-piller nyligen och tappar så läskigt mycket hår :-(

  Emelie 2014-11-09 22:56:54
  Svara
 • tycker du kondom funkar bra när man är i ett förhållande? det känns inte krångligt eller så? vill också sluta med dessa djävulska hormoner

  tess 2014-11-09 18:08:56 http://tessb.devote.se
  Svara
  • Svar på tesss kommentar.

   det är såklart upp till var och en men jag tycker absolut att det funkar. Det känns som att det är vanligt att snubbar säger typ ”det är inte lika skönt”, men det är inte så jävla skönt att få blodpropp av p-piller eller grova humörsvängningar heller. dags att killarna får ge tillbaka lite tycker jag! framförallt tror jag att det är en vanesak. kram!

   Flora Wiström 2014-11-09 19:40:55
   Svara
 • Hej flora! Är inne på samma grej om att sluta med ppiller (har ätit i kanske sex år och älskar det, har inga biverkninar alls) men är också orolig över hormonerna. Problemet är att jag inte har hittat något som känns som ett lika bra alternativ! Vad har du bytt till? Tycker du att det har funkat eller har du saknat ppillerna? Kram

  Amanda Rosenkvist 2014-11-09 03:50:34
  Svara
 • Alltså gudars så fin du är! Och good for you ang p-pillrena, tar dem inte heller av samma anledning. <3

  Emy 2014-11-08 21:04:44
  Svara
 • Jag är också på gång att sluta med p-piller (min sista p-piller-karta tar slut i veckan) och ska sätta in en hormonspiral istället. Känns halvkul att behöva äta hormoner överhuvud taget men det är väldigt mycket mindre mängd hormoner i hormonspiral än i p-piller och de verkar bara ”där de behövs” (livmodern) istället för att gå ut i hela kroppen. Jag tycker kondom är så himla oskönt och osexigt men det är deppigt att det inte finns något bra alternativ om man vill köra hormonfritt.

  Anna 2014-11-08 20:33:10
  Svara
 • Hej Flora!
  Jag vill inte vara den som är den och med den menar jag jobbig och med pekande finger- men har du gått ner massa i vikt? Får alltid en liten klump när jag ser bilder på dig ibland, att det ser ut som att du blivit så smal. Även det att du skriver mycket om ” den nya nyttiga maten ” triggar mig som under perioder har haft olika störningar när det gäller mat. Du verkar ju vara så klok och hoppas att du mår bra!

  Vera 2014-11-08 18:31:12
  Svara
  • Svar på Veras kommentar.

   Hej Vera! Det stämmer att jag har gått ner i vikt, men jag lovar dig att jag mår bra! Det är en kombination av att jag har börjat röra mer på mig (vilket jag inte skriver om av den anledning som du nämner, att jag skulle kunna trigga någon), slutat med p-piller samt slutat äta kött. Jag har fått en del oroliga frågor av människor i min närhet och har pratat mycket om det med felix och kompisar, så min viktnedgång är inget jag försöker dölja. Personerna i min närhet har koll på mig. På att jag äter ordentligt och på att jag mår bra. Jag hoppas att du kan se alla de recept som jag publicerar som inte är nyttiga i första hand, till exempel pannkakorna eller bullarna i inlägget ovan. Älskar ju sådan mat också!

   Tack för omtanken. Jag mår bra!

   Flora Wiström 2014-11-08 23:48:52
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    åh, nu blir jag meganyfiken på vilket sätt du börjat röra på dig mera! förstår din tanke om att inte trigga folk till ätstörningar, men samtidigt känner jag att du om någon skulle kunna skriva om det på ett peppande och positivt sätt? alltså det blir ju konstigt om man ska censurera vissa saker (träning) och skriva mer om andra (typ recept och godsaker) bara för att tillfredsställa? då blir det ju ändå en sned bild av verkligheten tänker jag. oh well, du vet bäst. kram!

    Isabelle 2014-11-09 09:30:46
    Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

     Hm. Ja. Kanske att jag skriver om det någon gång, men jag tror i ärlighetens namn att det ändå kan trigga. Jag tycker inte om att läsa om träning på bloggar av den anledningen. Medan mat alltid ska uppmuntras! Min blogg kan inte vara en exakt kopia av mitt liv, det fungerar inte så.

     Jag springer två eller tre gånger i veckan, 5 km. Eller yogar! :) kram och tack för pepp <3

     Flora Wiström 2014-11-09 13:12:32
     Svara
 • Slutade med p-piller för några månader sen och satte in kopparspiral (just av samma anledning som du). Gjorde så djävulskt ont, men nu mår jag prima och är utan alla dessa onödiga hormoner :) Så spiral är toppen (även om det suger att man ska behöva ha så ont för att slippa hormoner… ).

  Lisa 2014-11-08 17:07:39
  Svara
 • Flora! Var kommer din polotröja ifrån?

  M 2014-11-08 14:16:03
  Svara
 • Snyggt det blev!!! Angående håravfall: det beror förmodligen på hormonförändringarna som du säger, men en av de vanligaste orsakerna är faktiskt järnbrist. Vi kvinnor förlorar mycket järn då vi menstruerar. Som vegetarian blir det ännu svårare att tillgodose behovet. Hem-järnet, som ju bara finns i kött, tas upp av kroppen 5 gånger bättre än det så kallade icke-hemjärnet som finns i t.ex. frukt och grönsaker. Jag hade järnbrist i flera år och tappade kopiösa mängder hår. Kan vara värt att kolla sina värden!

  Mathilda 2014-11-08 09:04:29
  Svara
  • Svar på Mathildas kommentar.

   Jag har inte järnbrist enligt mina värden… men håller med om att järnbrist är ett supervanligt problem. OCH det har samma symptom som en depression, vilket är så galet, för många vet inte om det. <3

   Flora Wiström 2014-11-08 15:42:33
   Svara
 • hmmmm. hormonförändringar …… så himla trist. jag ville också sluta pga vill inte käka hormoner i onödan men blev så gråtdeppig/panikledsen att jag var tvungen att börja igen. orkar ej.

  Vicky 2014-11-08 09:02:24 http://vickys.se/
  Svara
 • Skulle också egentligen tyckte att det vore skönt att slippa p-piller, men började med just yasmin för att min hy skulle bli bättre, vilket jag upplevde att den blev (om än i kombination med annan hudvård). Hur har din hy blivit efter att du slutade, minns att du skrivit om acne & yasmin förut? Vill inte sluta med rädsla för att acnen ska blossa upp…

  hanna 2014-11-07 23:32:37
  Svara
 • Så p-pillerna gjorde att du tappade hår? :/

  Ebba 2014-11-07 20:02:24
  Svara
 • Blir så himla nyfiken på vad det är du skriver på under dagarna… Är det nåt längre eller är det lite olika grejer?? Om du känner för att avslöja så får du hemskt gärna berätta :)

  tilde 2014-11-07 19:43:51
  Svara
 • Jag tappade jättemycket hår när jag var veggo men när jag började äta kött igen så
  slutade jag tappa i stora mängder…
  kolla upp om det kanske är det! :) annars keep up the good work ^^

  Mello 2014-11-07 17:31:47
  Svara
  • Svar på Mellos kommentar.

   Hmm jaa jag slutade äta kött typsamtidigt som jag slutade med mina p-piller. Men jag äter en massa vitaminer så det bör inte vara några konstigheter… Tänker inte börja äta kött igen i alla fall!

   Flora Wiström 2014-11-07 18:37:15
   Svara
 • Mm slutade också med p-piller och började med kondom. reaktionerna var typ ”men gu vad jobbigt för din kille?”……… alltså. Aldrig att någon kommenterade till honom att det var synd om mig när jag käkade piller och mådde piss av det. Men lite gummi på snoppen är tydligen super traumatiskt och måste påpekas. Älskar att använda kondom. Grovt underskattat preventivmedel. En slipper ju kladd och allt!

  emilia 2014-11-07 15:45:28
  Svara
 • Får man fråga vad du/ni använder för preventivmedel istället? Är inte heller superpigg på hormoner.

  molntant 2014-11-07 15:24:02
  Svara
 • Så fin du är i håret! Vart är din polo ifrån? Vill ha exakt en sådan.

  Emilia 2014-11-07 15:13:08 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!