Jag fick en asfin kommentar från en bloggläsare vid namn Alicia för några dagar sedan:
Hej! Först och främst måste jag säga att jag tycker både du och din blogg är Sà bra. Jag har följt den under en ganska lång tid nu och blir alltid lika inspirerad på alla sätt och vis varje gång jag läser. På tal om vegansk mat så kände jag min skyldighet att tipsa om dessa otroligt goda chokladkakorna. Jag själv är inte vegan, men skulle gärna vilja börja äta mer vegetariskt/veganskt regelbundet flera gånger i veckan (speciellt med tanke på dessa bilderna). Tack för all inspiration och pepp!
Hej och tack snälla för dina peppande ord! <3 <3 <3 Jag bakade kakorna häromdagen och tyckte så mycket om dem. Bönorna ger inte ifrån sig någon smak men skapar ju den perfekta mjuka konsistensen. Så nu delar vi med oss av receptet till alla andra, eller hur? Här kommer det, brutalt stulet från Ica:
Ingredienser (till ca 12 kakor):
2 msk linfrön eller chiafrön
3/4 dl lönnsirap (eller flytande honung om du inte är vegan)
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 dl kokta svarta bönor (= en pappersförpackning)
2 msk kokosolja
3/4 dl kakao
1/2 tsk kajennpeppar
3/4 dl hackad mörk choklad (70 %)
1/2 dl torkade tranbär
1/2 tsk flingsalt
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda chiafrön eller linfrön, lönnsirap eller honung och vaniljpulver i en skål. Låt stå.
3. Mixa bönorna med kokosolja, kakao och kajennpeppar med mixerstav. Rör ner chiablandningen.
4. Tillsätt den hackade chokladen (inte för finhackad, en vill kunna känna crunchet mellan tänderna) och tranbären. Rör till en jämn smet.
5. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över flingsaltet.
6. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
7. Förvara kakorna övertäckta i kyl.
Kakorna är lite kladdiga när du tar ut dem från ugnen, men dra över bakplåtspappret på ett galler och låt kakorna svalna där en stund, då stelnar de. Drick ett stort glas havremjölk till.
Translation: Vegan chocolate chip cookies with black beans from Ica. Translate the (very tasty) recipe here.