Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Veganska chocolate chip cookies med svarta bönor.

DSC_9301

Jag fick en asfin kommentar från en bloggläsare vid namn Alicia för några dagar sedan:

Hej! Först och främst måste jag säga att jag tycker både du och din blogg är SÅ bra. Jag har följt den under en ganska lång tid nu och blir alltid lika inspirerad på alla sätt och vis varje gång jag läser. På tal om vegansk mat så kände jag min skyldighet att tipsa om dessa otroligt goda chokladkakorna. Jag själv är inte vegan, men skulle gärna vilja börja äta mer vegetariskt/veganskt regelbundet flera gånger i veckan (speciellt med tanke på dessa bilderna). Tack för all inspiration och pepp!

Hej och tack snälla för dina peppande ord! <3 <3 <3 Jag bakade kakorna häromdagen och tyckte så mycket om dem. Bönorna ger inte ifrån sig någon smak men skapar ju den perfekta mjuka konsistensen. Så nu delar vi med oss av receptet till alla andra, eller hur? Här kommer det, brutalt stulet från Ica:

DSC_9301s

Ingredienser (till ca 12 kakor):

2 msk linfrön eller chiafrön
3/4 dl lönnsirap (eller flytande honung om du inte är vegan)
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 dl kokta svarta bönor (= en pappersförpackning)
2 msk kokosolja
3/4 dl kakao
1/2 tsk kajennpeppar
3/4 dl hackad mörk choklad (70 %)
1/2 dl torkade tranbär
1/2 tsk flingsalt

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda chiafrön eller linfrön, lönnsirap eller honung och vaniljpulver i en skål. Låt stå.
3. Mixa bönorna med kokosolja, kakao och kajennpeppar med mixerstav. Rör ner chiablandningen.
4. Tillsätt den hackade chokladen (inte för finhackad, en vill kunna känna crunchet mellan tänderna) och tranbären. Rör till en jämn smet.
5. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över flingsaltet.
6. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
7. Förvara kakorna övertäckta i kyl.

Kakorna är lite kladdiga när du tar ut dem från ugnen, men dra över bakplåtspappret på ett galler och låt kakorna svalna där en stund, då stelnar de. Drick ett stort glas havremjölk till.

Translation: Vegan chocolate chip cookies with black beans from Ica. Translate the (very tasty) recipe here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Mhmhm. Jag och min kära sambo gör många kladdkakor med svarta bönor och det är ju helt fantastiskt! Roligt med ett nytt recept – det ska definitivt prövas nästa gång jag känner för att baka.

    Sofia 2014-11-13 17:16:27 http://fiantastic.tumblr.com
    Svara
  • Åh vilket underbart tips! Jag hade ingen aning om att man kan använda bönor i kakor. Detta måste jag testa. :D

    AgnesBlixa 2014-11-12 20:07:08 http://agnesblixa.devote.se
    Svara
  • åh min mamma bakade dedär, men vi tyckte de blev lite för starka så sen testade vi utan kajennpeppar vilket jag tyckte blev godare. och för att överdriva nyttigheten ytterligare bytte vi ut choklad mot kakaonibs!! blev supergott det med!
    tycker det är så kul att du lägger upp vegorecept och skriver så vettiga grejor. KRAM

    frida 2014-11-12 17:36:27 http://stummaord.blogg.se
    Svara
  • Dör??? Älskar att använda svarta bönor som bas när jag lagar (vegetariska) biffar så detta lät ju helt fantastikt

    Ellinor 2014-11-12 16:30:17 http://frkgjelsnes.blogg.se
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Man
Niklas Berglind