Kalifornien: Truckee.

Det har tagit emot att redigera de sista bilderna från USA. Inte för att det inte är kul – för det är det verkligen – utan för att jag inte vill säga hejdå till den här resan. Det har varit så fint att få lägga upp alla bilder här på bloggen och liksom återuppleva det hela, men nu är vi framme i den näst sista dagen av vår Kalifornienvisit.

DSC_6710

Vi vaknade upp i Surprise Valley, sade hejdå till Danas pappa och hans fru, och började sedan åka söderut igen. Passerade hur många får som helst, som ni kan se.

DSC_6718

På vägen stannade vi till hos en keramiker som hade gjort den här fina väggen.

DSC_6719

Mormor var shoppingsugen,

DSC_6726

och medan de andra gick runt och tittade på keramiken så övningskörde jag för första gången! SÅ ROLIGT. Ganska mäktigt att göra det i öknen också, och fint att det var Froste som satt bredvid och peppade mig. Jag hade liksom aldrig suttit bakom en ratt förut så det var en ny upplevelse.

DSC_6770

En himla massa timmar senare (obs det var inte jag som körde) var vi framme i Truckee, som är en liten stad på femton tusen invånare och känns som tagen ur en gammal amerikansk film. Huset på bilden ovan var vårt hotell!

Ganska kul att läsa om stadens namn också: Truckee was named after a Paiute chief. The first Europeans who came to cross the Sierra Nevada encountered his tribe. The friendly Chief rode toward them yelling “Tro-kay!”, which is Paiute for “Everything is all right”. The unaware travelers assumed he was yelling his name.

DSC_6728

Vi utforskade de centrala delarna av staden,

DSC_6731

vilket tog typ en kvart.

röd

DSC_6762

Röd Floraperson. ÅH SOLEN OCH VÄRMEN JAG SAKNAR DIG.
DSC_6738

När det här tåget ven förbi så tjöt och dundrade det över hela staden. Tågrälsen ligger precis jämte centralgatan så det kändes nästan som att vi skulle bli påkörda.

DSC_6745

DSC_6759

DSC_6772

Lite Twin Peaks-feeling, eller hur?

DSC_6775

DSC_6782

DSC_6783

<3

DSC_6785

Vid sjutiden hade vi bestämt träff med den övriga familjen.

DSC_6789

Felix hade nya finskjortan på.

DSC_6791

DSC_6798

Mormor <3 Flora

DSC_6809

Älskar dessa människor så mycket att jag vet inte vad. Vi åt vår sista middag ihop, grät lite (jag fick det här halsbandet och blev så rörd), skålade med hamburgare (Felix) och pratade om allt vi varit med om. Vi envisades om att vi ville sitta utomhus och personalen tittade på oss som om vi vore tokiga.

Translation: We drove from Surprise Valley to Truckee, walked around in the little town (it looks a bit like in Twin Peaks, I would say), and had our last dinner together. Love these people so, so much.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!