Sisterhood of the World Bloggers Award.

DSC_7216

DSC_7253

Jag blev nominerad av Jessica från Bookbirds att svara på tio frågor och sedan nominera tio bloggare att svara på tio andra frågor. Tack snälla Jessica!

1. Vilken bok läser du just nu?
Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm, med bokklubben. Jag försökte mig på den för två år sedan men stannade efter 50 sidor, och nu har jag läst en sisådär 150 sidor och tycker fortfarande att det går ganska trögt. Men språket är ju ljuvligt.

2. Vilka tre böcker tror du att du kommer läsa härnäst?
Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, Vill ha dig så illa av Gunnar Ardelius och Beckomberga: ode till min familj av Sara Stridsberg.

3. Varifrån hittar du böcker du ska/vill läsa? 
På olika bloggar (t.ex. Bokhora, Bookbirds, Niotillfem, Evelinamaria), förslag från kompisar och då och då får jag även boktips genom kommentarsfältet.

4. Vilka är de författare som du läser allt utav?
Då svarar jag Amanda Svensson och Jonas Hassen Khemiri. Älskar allt de skriver. Skulle även vilja lägga till Sara Stridsberg, men har inte läst Medealand eller Beckomberga av henne än, så det gills ju inte.

5. Hur går dina tankar när du ska ge bort boktips/böcker?
Jag utgår förstås från den som ska få tipset. Är hen en van läsare? Vad gillar hen att läsa annars? Brukar hen och jag gilla samma böcker? Vad har hen för intressen? När Sarah skulle låna böcker av mig för ett tag sen var Just Kids av Patti Smith ett självklart val, eftersom den handlar om att hänge sig till konsten – vilket Sarah också gör. Hon älskade den boken, vilket jag visste att hon skulle göra. Om jag tipsar om böcker på bloggen så utgår jag från vad jag själv tycker om, och hoppas att ni också ska gilla det.

6. Hur ser din handstil ut?
IMG

Här är en inscannad bild från en sida i mitt anteckningsblock från i våras. Skrivtips från mina gamla klasskompisar till vänster och Metroplanering till höger. Jag skriver alltid med en tunn svart tuschpenna.

7. Vilka är dina favorit-tv-serier-topp 5 ut?
Orange is the new black, Girls, Please like me, Broad city och Downton Abbey (på delad plats med My mad fat diary och New girl).

8. Vilken musik lyssnar du på när du är ledsen?
Jag lyssnar sällan på musik när jag är ledsen, i stället ringer jag min mamma och gnyr i telefonen. Men pianisten Gonzales är helt fantastisk.

9. Vilken är din sorgligaste film?
Oj, jag vet inte. Men sist jag grät till en film så var det till The fault in our stars. 

10. Vilka adjektiv skulle du använda för att beskriva dig själv?
Var tvungen att googla ”adjektiv” nu. Så pinsamt, men så är det. Med det sagt: Driven, realistisk, allvarlig, passionerad, kreativ och positiv, kanske?

Jag nominerar:
Sara, My, Sandra, Lovisa, MariellJulia, Linn, Emmy, Frida, Jennifer och alla andra som vill att svara på frågorna nedan:

1. Vem är din främsta förebild och varför?
2. Vilken tv-serie skulle du vilja vara med i och vem skulle du i sådana fall vara (alltså som en riktig person, inte som en skådis)?
3. När är du som mest kreativ?
4. En favoritfilm, en favoritbok och en favoritlåt?
5. Hur ser din handstil ut?
6. Hur tror du att ditt liv ser ut om fem år?
7. Vilka bloggar följer du dagligen?
8. Beskriv vad feminism är för dig med tre ord.
9. Vilken låt skulle vara soundtracket till filmen om ditt liv?
10. Vilket är ditt största guilty pleasure?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • vad kul! Det här ska jag verkligen göra!

  Linn 2014-11-17 23:23:39 http://radarmagazine.se/linnwiberg
  Svara
 • Vilken rolig utmaning! Nu har jag svarat, det var inte helt enkelt men jag gjorde mitt bästa. Här finns mina svar: http://prick.blogg.se/2014/november/10-svar-och-10-fragor.html

  Julia 2014-11-16 21:47:07 http://prick.blogg.se
  Svara
 • vilken tvättäkta fin handstil! personlig liksom (men det är väl det handstilar är) tack för nomineringar, ska absolut göra listan! puss.

  lovisa 2014-11-14 19:37:29 http://polichinelle.se
  Svara
 • Hej Flora!
  Vad fint du svarar. Och frågar. Du är så himla mysig, vet du det.
  Tackar så mycket för nomineringen (jag räknar mig till ”alla andra som vill svara på frågorna nedan). Vore kul ifall du ville kika in och läsa mina svar. Länkar i alla fall: http://stinafinas.devote.se/blogs/29426503/floras-fraagor.htm
  Kram <3

  Stina 2014-11-13 22:23:09 http://www.stinafinas.devote.se
  Svara
 • åh, älskar dessa utmaningsfrågor som skickas runt.

  dani in london. 2014-11-13 20:24:44 http://www.skymningsljus.webblogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!