Guide: Fotoautomat på festen.

collage8 collage20

Det var många av er som undrade hur vi hade gjort vårt photoa booth, så här kommer en liten guide.

DSC_9375

Det du behöver är en digitalkamera med självutlösare och ett kamerastativ. Rigga upp kameran på en plats du gillar och se till att kameran pekar i rätt vinkel. Vi valde badrummet, dels för att vi bor litet och inte har så många platser att välja på, dels för att det är skönt att kunna stänga dörren om sig och dels för att det är lite knäppt, och knäppt är ju bra.

Vi hade även burit in en klädställning där vi hängt upp utklädningskläder, hattar och rekvisita. Det är ju nästan obligatoriskt. En ytterligare idé är att pimpa bakgrunden, men det gjorde inte vi.

DSC_9510

Det som är bra med kameran vi använde är att skärmen går att fällas fram, så att den som ska ta en bild ser sig själv. Det blir ju mycket lättare att få bra bilder då (men det funkar säkert bra utan också). Jag ställde in kameran på självutlösare och att den skulle klicka av fyra bilder efter varandra. Allt för att det skulle kännas mer som en riktigt fotoautomat.

Angående fokusering så kan den här kameran fokusera automatiskt i självutlösarläge (det kan inte min Nikon D700, till exempel). Om din kamera inte kan göra det så kan du ta några testfoton på någon person och sedan låsa fokusen på personens ansikte (genom att ställa kameran på manuell fokus). Då kanske vissa bilder blir lite oskarpa, men det är inte hela världen.

DSC_9377

På väggen satte vi upp en bruksanvisning, så att det skulle gå lätt och snabbt för alla att ta sina bilder.

Skärmavbild 2014-11-19 kl. 11.03.44

270 bilder togs under kvällen. Jag importerade alla till Lightroom och valde sedan ut de bästa där (fyra och fyra, det ska ju vara bildserier). Sedan redigerade jag dem. Vissa i färg, vissa i svartvitt. Det går att kopiera en redigering (⌘+C) och klistra in den på en annan bild (⌘+V), vilket påskyndar processen och gör att bilderna i en bildserie ser likadana ut. I Photoshop går det att spara redigeringar i actions för att snabbt få samma redigering på fler bilder.

collage19

Sedan gick jag in på Pixlr.com. Där gör jag för övrigt alla kollage till bloggen, exempelvis när jag lägger upp Instagrambilder eller Pinterestbilder. Det går mycket snabbare att bara dra in bilderna i en mall än att lägga en massa tid på att pussla med dem i photoshop tycker jag.

collage16

Se till så att alla bilder får samma mått, spara dem i hög upplösning och sedan är det klart! Vill du ha fysiska kopior på bilderna kan du ju skicka iväg dem till framkallning.

Några frågor på det?

Translation: How Felix and I made the photo booth on our party. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Vet att jag är långt tillbaka men har ändå en liten fråga. Hur lång tid var det emellan varje bild? Ser ju tex ut som om de hann byta hattar och så vidare. Sjukt kul idé! Kram

  Petra 2015-06-25 17:30:40
  Svara
 • ASSÅ DETTA VAR JU LÄTT DET BÄSTA JAG NÅGONSIN SETT. utan att överdriva. ni/du har så himla många och fina idéer, du inspirerar så himla bra Flora! tack för att du finns, typ. haha kärlek <3

  elinor klintner 2014-12-23 01:02:31 http://nouw.com/elinorklintner
  Svara
 • ah så fint!!

  Daisy 2014-11-20 20:38:54 http://vinylbrus.blogspot.com
  Svara
 • Åh så bra idé!! Hade ni blixt när ni tog bilderna? De ser så fräckt upplysta ut :)

  Sigrid 2014-11-20 17:49:18
  Svara
 • Hoppas att du mår bättre!!
  Blev så inspirerad av din fotoautomat, så måste verkligen testa detta!

  Ha en fin dag :)

  jenny 2014-11-20 11:20:37
  Svara
 • Åh, ni kreativa själar! Fantastisk idé!

  Och du, skickar även en extra tanke för din/er förlust. Den för ”tidiga” döden när det inte är åldern som står som anledning är så jävla, jävla orättvis och liksom ännu mer ologisk. Skönt att ni har varandra, det är väl det enda medlet för att på nåt vis orka andas vidare. Kram!

  Sara, där foto & ord ryms 2014-11-19 23:28:31 http://saraholmberg.blogg.se
  Svara
 • Hej! Vore jättefint om du eller ni läsare kunde svara på min enkät till C-uppsats om Instagram (den är anonym). Håller på och försöker skramla ihop svar. Tack <3
  https://docs.google.com/forms/d/1VCyfMy4_6FznWXbvl_SLpAkW3uYEOcS4aBLoF-Knneg/viewform

  Malin 2014-11-19 23:13:14
  Svara
 • Så himla rolig idé, tack för guiden! Måste ha fest nu bara för att få ha ett eget fotobås! :D

  Stina - Tillvaron.se 2014-11-19 17:03:14 http://tillvaron.se/stina
  Svara
 • WOW vilken bra idé flora, luuuv it. hoppas alexandra snor den till sin nyårsfest! :D (alex if u r reading dis take notes hehe ily <3)

  chrissy 2014-11-19 15:36:10 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • Så himla kul idé! Tack för guiden! :D

  Victoria 2014-11-19 15:31:21 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!