Frågor och svar.

Ni har varit frågvisa i kommentarsfältet på sistone (älskar det), så här kommer ett gäng svar i äkta Sandra-anda:

DSC_9343

Jag undrar bara, vad har du för jobb?

Jag förstår att det kan tyckas oklart, men mitt jobb är den här bloggen. Metro har sålt in annonser på bloggen, och jag får en del av annonsintäkterna baserat på antalet sidvisningar. Utöver bloggen så har jag gjort en del frilansuppdrag i form av artiklar och krönikor till Metro, illustrationsuppdrag till några olika företag och då och då gör jag samarbeten och uppdrag genom bloggen. Till exempel när jag hade butikseventet med Monki. Jag pluggar även skrivande på heltid, en distanskurs från Ölands folkhögskola.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Ursäkta om jag förstör ditt lördagshumör här nu men jag tycker att du verkar vara en väldigt smart och rolig person som är medveten om dina val. Hursom, jag läser ofta på din blogg, och många andras i samma kategori, hur ni festar, dricker och osar alkohol varje söndag. Du verkar som sagt var väldigt medveten om vad du äter, att det ska vara ekologiskt, så lite kött som möjligt osv, men alkoholen verkar ingen kunna rubba. Eller? Jag känner ju inte dig, du kanske inte dricker speciellt mycket men jag undrar ändå hur du ställer dig kring det, alltså den romantiserade alkoholen. Sitt i fönstret och rök cigaretter och drick rödvin men den du gillar, åk ut i skärgården och drink prosecco på en klippa, bli full på billig öl och dansa bort natten. Alla dom scenarierna skulle för mig vara lika fina utan alkoholen. Visst är du ung, man kan inte vara perfekt, livet är till för att levas, men när du är så medveten om vad du stoppar i dig annars undrar jag bara hur du tänker kring detta. Förlååååt för lång kommentar, hoppas du kan skriva ett inlägg om detta eller så. Puss<3

Hej! Det har varit en del snack om detta i mitt kommentarsfält på sistone, så nu måste vi reda ut detta en gång för alla. Först och främst: jag dricker typ minst av alla jag känner. Jag går sällan ut och festar, men när jag väl gör det tycker jag att det är kul att dricka. Detta händer kanske två gånger i månaden, max. Utöver det så vardagsdricker jag i princip aldrig. Jag är ju jätteintresserad av matlagning som ni kanske vet, men jag dricker vatten till maten. Alkohol dricker jag om det är någon speciell orsak. Om jag har något att fira eller om jag ska gå ut på kvällen, om jag äter på restaurang eller kanske om jag möter upp någon kompis och tar en AW (okej har typ aldrig hänt, men gillar ändå tanken på det).

Av alla blogginlägg som jag skriver så handlar kanske ett av trettio om något som är fest- eller alkoholrelaterat. Jag tycker att jag är ganska tydlig med att jag gör en jäkla massa saker som inte inkluderar alkohol. Vi i mitt kompisgäng ses ofta utan att dricka en droppe. Sådant är viktigt tycker jag, att inte göra alkoholen till en självklarhet eller till en vana. Jag har en enorm respekt till alkohol och självklart finns det ett problem i att det romantiseras på bloggar, film och litteratur.  Ibland kan förebildsrollen (som jag själv inte har valt, men som jag ändå är glad att jag har) verkligen bli en boja. Det känns så konstigt att jag över huvud taget ska behöva förklara mig. Men såhär: jag tycker att prosecco är stört gott och festligt, men jag dricker det bara vid special occasions. Och det tänker jag fortsätta med, utan att behöva censurera mig själv. Kram!

DSC_9416

Men gud! Hur tusan vågar du tatuera in namn?! Fint men lite läskigt.

Alltså älskar att flera trodde att den var äkta <3 Det är bara en gnuggis.

Untitled-2

Vart är bikinin från? den är helt fantastisk!

Från Monki! De har asfina bikinis och trosor med hög midja. Tipstips!

DSC_9240

Hej Flora! Jag undrar om du gör dina falaflar själv eller köper du egna? :) Kram!

Hej! Jag brukar oftast köpa färdiggjorda av ren lathet (så skönt att ha i frysen och bara steka på), men jag är SÅ sugen på att testa detta recept. Kram!

Neeej!! Död åt alla badkar!! Det är 100% onödigt miljöslöseri! Lägg dig och mys under en filt istället, jag och planeten Jorden tackar dig.

Du har förstås rätt. Jag ska inte överdriva badkarsbadandet i nya lägenheten, promise.

IMG_3110

Var har du fått tag i ljusslingan? :D

Om jag inte minns fel så är den från Granit. Tyvärr är den flera år gammal och jag är osäker på om den finns kvar, men här och här och här finns det andra ljusslingor att köpa.

Hej Flora! Vill börja med att säga att din blogg är fantastisk! Jag undrar bara om anledningen till att du skriver ”en” istället för ”man” är för att det inte är jämställt, eller om det endast är för att du tycker att det låter finare? Ganska onödig fakta men jag är lite intresserad. Kram på dig!

Hej och tack snälla fina du! Jag skriver exempelvis ’en blir tokig’ i stället för ’man blir tokig’ för att ’en’ är ett könsneutralt pronomen. ’En’ blir liksom en motsvarighet till engelskan ’one’ som ju inte heller är könsbestämt. När jag skriver skönlitterära texter använder jag dock ’man’ eftersom att jag tycker att språket flyter lättare med det ordet, men här på bloggen är det ett feministiskt ställningstagande. I allmänhet försöker jag dessutom att undvika att använda ’man’ av den enkla anledningen att det är generaliserande. I de flesta fall funkar ’jag’ eller ’du’ minst lika bra. Exempelvis: ’jag blir tokig på henne’ i stället för ’man blir tokig på henne’ (om någon gör mig tokig så är det ju min åsikt och ingen annans). Kram!

IMG_2370

Är det högt i tak? Bygg ett sängloft! Inte nån ranglig våningssäng utan ett rejält golv typ, jag har två dubbelsängar i ”taket” och golvytan blir mycket större där nere. (angående att inreda en liten lägenhet, i detta fall vår nya.)

Nej, taket är väl normalhögt skulle jag tro. Vi har lagt ner tanken på loftsäng för vi tycker att det tar upp för mycket av luften, när rummet redan är så yttepyttelitet. Det blir liksom som att sängen tar upp halva rummet då. Men hade det varit högre i tak så hade jag inte tvekat, så tack för tips!

Translation: Q & A. Translate it here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • älskar dig <3 <3 <3 du e bäst

  my 2014-11-26 09:30:11 http://myshorna.blogspot.com
  Svara
 • Hejsan! Knepet att få slät, typ ”vispad” konsistens på huommosen är att värma kikärtorna i burken direkt på plattan, alltså ställ burken med en klyka i locket direkt på spisen :)

  Emelie 2014-11-25 10:44:50
  Svara
 • Hej!

  Jag blir nyfiken på hur jag går tillväga för att frilansa som du har gjort (eller gör?). Jag är också en skrivande person och skulle vilja skriva krönikor osv. Hur gör jag? Jag har ingen blogg. Jag läser Litteraturvetenskap C på heltid. Vem kan vara intresserad av mig? Kram! (Fin blogg!)

  therese 2014-11-25 06:49:19
  Svara
 • bra svar, speciellt på alkoholfrågan tycker jag. kul att få se svar på frågor :)

  Victoria 2014-11-24 23:24:12 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara
 • så fina svar! du verkar så klok och vettig!

  agnes 2014-11-24 20:45:57 http://kapitulera.blogspot.se
  Svara
 • Men altså ”man” kommer jo bare av ”human” og det er jo temmelig kjønnsnøytralt, ærlig talt.

  Hildur 2014-11-24 18:44:49
  Svara
 • fina svar flora :) <3

  LOVE FROM BARCELONA

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-11-24 18:28:10 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Hej Fina Flora! Passar på att ställa en fråga här under frågeinlägget. Egentligen blir jag ju lika glad om någon annan svarar också! Jo, hur tänker du med att vara så ung och i ett seriöst förhållande? Jag är själv 21 och tycker att min pojkvän är fantastisk-underbar-vill-vara-med-honom-föralltid. Men är en grubblare och kan inte släppa tanken på att det är svårt att få ett förhållande att hålla i längden, speciellt när man är ung. Och hur ska man prioritera partner och karriär/utbildning? Hur är din attityd och tankar till det här? Tack för en mysig blogg!

  Andrea 2014-11-24 17:22:09
  Svara
 • Den sista kommentaren hade du verkligen inte behövt svara på, klass- och rasförakt tycker jag inte att du ska behöva ge rum åt här på bloggen. Jag tyckte själv att det var otroligt coolt och modigt av din bror att våga gå mot normen om att få barn så sent som möjligt- biologiskt sett är faktiskt 20-årsåldern den bästa att få barn och klarar man finanserna+tiden så är det ju helt lugnt!

  ellen 2014-11-24 17:08:27
  Svara
  • Svar på ellens kommentar.

   Du har verkligen helt rätt! Tog bort den nu. Som jag skrev till en annan person här i kommentarsfältet så förstod jag inte ens vad ”WT” stod för…
   Och ja, jag tycker också att min storebror är världens coolaste. <3

   Flora Wiström 2014-11-24 17:38:36
   Svara
 • jag kräks på sista kommentaren, alltså ursäkta mig men vem fan tror du att du är egentligen.

  erica 2014-11-24 16:49:10
  Svara
 • Asså kommentaren om WT? Jag måste bara… asså va? Att använda uttryck som WT är så himla klassföraktande. WT betyder White Trash, alltså (ursprungligen) ett skällsord för vita personer som har dåligt ställt och allt som kommer med det (ingen utbildning, dålig ekonomi, dåliga jobb, ofta missbruk). Använd inte det uttrycket det hemskt!

  Om Floras bror och hans familj hade haft det så, hade det verkligen varit något att skuldbelägga ytterligare genom att kalla dem white trash? Klassförakt är vidrigt. Skärpning.

  Kram till dig Flora!
  Och din bror och hans fina familj!

  Fanny 2014-11-24 14:45:25
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Kände samma sak! Fyfan vilken vidrig kommentar. HATAR uttrycket, och att det är så accepterat (även om det sällan används om någons bror direkt till personen, hrmm) att använda det. Fy för klassförakt.

   Anna 2014-11-24 15:21:19
   Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Jag trodde att personen i fråga menade ”WHAT THE”, men nu när du säger det så… Vad i helvete. Avskyr också det uttrycket så otroligt mycket, både för det du skriver men också för att det är rasistiskt – att det finns ”trash” och ”white trash”, som att det måste understrykas att det FAKTISKT är vita människor som är ”trashiga”. Fyfasen.

   Kram till dig Fanny!

   Flora Wiström 2014-11-24 14:50:45
   Svara
 • tips: om en badat badkar kan en använda vattnet till att spola i toaletten. taco hej.

  xyz 2014-11-24 13:31:40
  Svara
 • Alltså, vadå att bada badkar drar massor av vatten? Jag slår vad om att mina halvtimmes-duschar i asvarmt vatten drar betydligt mer än när jag inte orkar ligga mer än 10 minuter i badkar pga uttråkad och vattnet blir kallt. Nej, bada på vettja
  Och det här med alkoholen, jag tror inte att du dricker för mycket, jag är mer orolig för att unga personer, typ 12-åringar som läser din blogg, ska tro att det är viktigt att fira med prosecco när det är något, eller så. Men det finns också många fler som man kan säga till i så fall, för du är verkligen inte en av de som visar mest alkohol på bloggen. Inte i närheten ens. Kram och drick vad du vill!

  Beatrice 2014-11-24 13:22:16 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • hur mycket du än badar eller dricker alkohol tycker jag du är asbra ändå.

  dani in london. 2014-11-24 12:04:01 http://daniellacaspian.blogg.se
  Svara
 • Angående badkarandet så gör man sig ju som vegetarian skyldig till extremt mycket mindre vattenförbrukning jämfört med någon som äter kött då köttindustrin förbrukar mängder med vatten. Bada med gott samvete tycker jag!

  Lisa 2014-11-24 11:53:38
  Svara
 • men gud! flora jag hoppas inte du tar åt dig av all den här skiten. du behöver inte vara någon himla perfekt superstjärna som alltid gör och tycker rätt jämt! (om du inte vill) herregud, gör så många misstag du kan och vill, det är du värd och vi gillar dig ändå. <3

  Linn 2014-11-24 11:15:07 http://radarmagazine.se/linnwiberg
  Svara
 • Alltsååååååååååå den sista kommentaren…………………………

  Frida 2014-11-24 10:36:42 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Asså 23 – verkligen RÖVIG kommentar. Bläh!

  Sen detta om alkohol. Om en person gillar att dricka alkohol när hen vill så är det väl upp till den, och bara den? En brukar ju ha koll på sig själv, så vad en annan person tycker är ”normalt” skiftar för andra. Jag tycker att du och alla andra ska få dricka så ofta och så mycket som dom vill, utan att behöva förklara sig eller vara en förebild eller liknande. Som med allt annat i livet är det väldigt individuellt.

  Julia 2014-11-24 09:55:31
  Svara
 • Hej jag heter Caroline och studerar språkhistoria och lingvisitik. Vill bara upplysa om att pronomet ’man’ inte syftar på genuset man utan kommer från latinets ’human’, vilket i sin tur betyder människa. (Hu)man är sedan ett pronomen som förts vidare i flera av de germanska språken, t.ex. i tyskan. Även om man i det nutida svenska språket kan indikera något annat tycker jag att det är viktigt att man känner till ordets historia innan man tar ställning hur man ska använda detta i ett genussyfte. Ha det fint!

  Caroline 2014-11-24 09:30:31
  Svara
 • Förstår ej badkarsfrågan! Varför är det så slösigt? Så otroligt ont om vatten har vi inte i Sverige (med undantag Östra skåne på sommaren kanske), och till en dusch borde det väl ofta gå åt MER vatten? Bada på säger jag!

  Kajsa 2014-11-24 09:29:03
  Svara
 • Hej! Tänkte bara trösta dig med badkarandet! Ett normalt bad drar ca. 150 L vatten, en 10 min lång dusch ca. 120 L vatten. Det innebär att om du och Felix badar tillsammans och bara snabbt sköljer av er efteråt är det faktiskt mer miljövänliglt att bada. Speciellt om du låter vattnet ligga kvar i badkaret efteråt tills det är kallt = låter det varma vattnet värma upp rummet och på så vis spara energi. Kramar!

  Ida 2014-11-24 09:12:35
  Svara
 • Hei. Jeg kommer snart til Stockholm som turist, hva burde jeg gjøre? Jeg blir i tre dager.

  Ane 2014-11-24 08:59:05
  Svara
 • Apropå 23 = WT; FAN VILKEN RÖVIG KOMMEMTAR!

  Freja 2014-11-24 08:44:35
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!