Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

På tallriken (och i sängen).

DSC_9204

Gosigt att vakna upp bredvid den här personen efter att ha dansat i många timmar på Fasching.

DSC_9206

Först lite vatten,

DSC_9213

sedan bananpannkaksfrulle med pålägg så som chokladsås, varma hallon och jordnötssmör.

DSC_9310

Annars så har jag och Felix glufsat i oss glasnudlar med den här goda, asiatiska brysselkålssalladen. Brysselkål kostar ju typ 5 kr just nu så det är mycket plånboksvänligt, dessutom är lime + ingefära + chili + cashewnötter en meget meget bra kombo.

DSC_9317

Jag har lagat rotmos (i detta fall på potatis, morötter, grädde, muskotnöt, salt och peppar) och ätit mandelfrikadeller till. Så himla goda faktiskt! Ostiga och lite degiga. Här har ni receptet.

DSC_9323

Och ett recept ur en bok som heter Grön mat: Vegetariskt varje dag från River Cottage. Det är i alla fall ugnsrostad butternut (äter det i snitt en gång i veckan) och gul lök, samt kikärter som marinerats i en curryaktig kryddblandning.

DSC_9359

Mitt favvobröd just nu (någon torkad frukt- och fröhistoria från Fabrique) med avokado och sesamfrön, yoghurt med hemmagjort äppelmos, nötter, kakaonibs, kokosflingor och bipollen, ett kokt ägg och te. Kanske den ultimata frukosten. Samt feministläsning i DN.

Translation: On my plate. Banana pancakes with Bea one Saturday morning, asian brussel sprout salad, almond ”meat”balls, oven roasted butternut squash with onion and chickpeas and a breakfast consisting of avocado toast, yoghurt with home made apple sauce, tea and a boiled egg. Mmm.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Mandelfrikadeller? Låter ju som heaven.
    Jag måste säga att jag aldrig riktigt följt din blogg men på senaste har det blivit ett måste att gå in här.
    Du är så inspirerande, Flora. Tusen tack x

    Jennifer 2014-11-26 04:43:19 http://isolatedyouth.blogg.se
    Svara
  • Den boken är så bra, tycker jag. Har lagat så många goda rätter därifrån!

    Hannah 2014-11-25 22:36:57 http://bullehund.blogg.se
    Svara
  • Älskar dina mat-inlägg! Jobbar på att äta mer vegetariskt och de är himla bra bara.

    Beatrice 2014-11-25 14:57:18 http://herbariumet.blogg.se
    Svara
  • Åh, har du också den boken? Har du några tips på recept? jag avgudar det mesta som blir till men de är ofta rätt tidskrävande/komplicerade. Vad tycker du?

    Fredrika 2014-11-25 14:10:08
    Svara
  • hahaha läste cannabis istället gör cacaonibs

    Julia 2014-11-25 14:09:24
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Mode
Imane Asry
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding