Första advent.

Allt känns så mycket i mig nu. Sedan den där viktiga personen dog. Det är som att hjärtmuskeln måste kämpa lite hårdare nu, som att känslorna sitter utanpå huden. Jag översvallas av kärlekskänslor till vänner och familj ena sekunden, för att känna rivande ångest och sorg den andra. Jag känner väl livet helt enkelt. Den här dagen har varit upp och ner, men mestadels fin. Såhär har min första advent sett ut:

DSC_9537

Vi bor hos Felix familj just nu så jag hänger ganska mycket med den här lilla personen. Den här morgonen var han mycket fokuserad på teveprogrammet och lite svår att få kontakt med. Gullig vilket som.

DSC_9534

Jag gjorde frukost till mig och Felix. Det fick bli mannagrynsgröt med krossade linfrön, vanilj och muskotnöt (improviserade men det blev gott), ägg, juice och te. Fick ropa på Felix en triljard gånger innan han kom så gröten kallnade men men.

DSC_9543

Sedan gick vi ut på stan.

DSC_9545

Vi klev av tunnelbanan vid Gullmarsplan och promenerade in till Söder.

DSC_9549

Först en sväng till Skrapan för att kika på möbler på Habitat. Där fanns det ganska mycket fint faktiskt.

DSC_9558

Jag såg ut såhär i en mjuk mössa från Cos, halsduk och kappa från Monki samt skor från Dr Martens. Här kommer mina bästa tips för att överleva kylan men ändå vara rätt fin: att ha en tunn dunjacka under kappan samt att bära tights med fleecefoder (finns på Åhléns). Båda dessa saker kan vara det bästa som har hänt mig (på andraplats efter menskoppen).

DSC_9592

Cheerleadingkjol från Beyond Retro inunder!

DSC_9561

Jag och Felix traskade vidare till Papercut.

DSC_9563

Och klämde lite på tidningar och böcker. Bästa butiken i Stockholm för det ändamålet.

4fe2f6a37a6f346a2ecb3fbdc7e5530d_980x0_c_85_s_v4

Sedan åt vi vegetarisk buffé på Legumés vid Bysistorget. Inte i klass med Hermans men prisvärt (80 kr). Dock ganska omysigt.

DSC_9573

Sedan beslutade vi oss för att åka till Sven-Herrys konsthall och titta på Estrid Ericsson-utställningen (det var hon som startade Svenskt Tenn).

DSC_9572

Or she.

DSC_9574

DSC_9579

DSC_9583

Där var det fint men det kändes ändå helt onödigt att betala 80 kr för att titta på möbler som vi lika gärna hade kunnat se gratis på Svenskt Tenn. Vi konstaterade att det kändes som en PR-grej från deras sida.

DSC_9586

Det här mönstret är hon mest känd för.

Sedan köpte vi godis och gick och såg Interstellar på bio. Herre min jävla gud vad bra den var, förstår inte hur jag någonsin ska kunna ha en så stark bioupplevelse igen. Jag gapade mig igenom den tre timmar långa filmen, grät så mycket att jag fick torka snoret med tröjärmen och höll Felix hand krampaktigt. Som sagt, allt känns så mycket i mig nu.

Translation: Since that person died, every feeling inside of me is so strong. One second I’m filled with happiness and feelings of love, the other second I only feel sadness and anxiety. This day has been both up and down, but mostly good. Felix and I went into town, looked in shops and had vegetarian buffet for lunch. Then we saw Interstellar at the cinema, which was probably one of the most magnificent movies I have ever seen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Fina Flora! Jättebra tips för en som alltid fryser! Jag har en likadan kappa från monki. Var hittade du en tunn dunjacka som passar under? Kram

  sara 2014-12-03 13:13:24
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Min är från uniqlo men de finns överallt! Stadium, H&M, lindex, intersport… Var som helst egentligen :) Kram!

   Flora Wiström 2014-12-03 13:15:48
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Tack! :)

    sara 2014-12-03 13:41:12
    Svara
    • Svar på saras kommentar.

     Hejhej! Eftersom du skrivit inlägg om att sluta äta kött osv så undrar jag hur du tänker på det här med dun? (Obs försöker inte sätta dit dig, är nyfiken). Ingen kan ju vara världens samvete osv, och det förstår jag, men när en har tagit beslutet att inte äta kött pga djuretik är det svårt att inte undra över användandet av djur i kläder, täcken osv.

     Siri 2014-12-04 09:15:59
     Svara
     • Svar på Siris kommentar.

      förlåt, jag känner mig lite dryg just nu. Men när någon gått ut så tydligt med vikten av att äta vegetariskt osv så är det svårt att hålla undringarna inom sig. Kram

      Siri 2014-12-04 09:17:57
      Svara
 • <3

  saran 2014-12-01 21:35:24
  Svara
 • Kan förstås inte sätta in mig helt i din situation, men lite så förstår jag, och vill ge dig ett råd. Jag förlorade min ena storasyster för tre år sedan, när jag var 21. Mitt bästa tips är att verkligen försöka ta in sin situationen och i allra högsta grad inse vad som hänt, ta det lugnt, tillåta sig själv att vara ledsen, skriva om det, prata om vad som hänt så mycket som det bara går, lägga projekt på hyllan och bara vara i nuet. Jag gjorde inte så precis efter att min syster dött, utan grävde istället ned mig i olika projekt, jobb och studier. Tyvärr under två års tid. Min sorgprocess har därmed dragits ut under flera år, och man ska inte ångra saker, men jag önskar ändå att jag låtit mig själv sörja på en gång istället. Det går fortare att komma ur chocken och det förlamade tillstånd som man är i efter en förlust, om man bara tar tag i sorgen och bearbetar den så snart man kan. Mejla om du vill skriva av dig! Kram!

  Melwa 2014-12-01 07:04:31
  Svara
  • Svar på Melwas kommentar.

   Tack vad du är fin <3 det måste suga så jäkla mycket att förlora sitt syskon. Tänker på dig. <3

   Flora Wiström 2014-12-05 17:16:54
   Svara
 • känner mig som en idiot som inte föll för interstellar. är det nåt fel på mig???? :(

  Vicky 2014-12-01 05:19:27 http://vickys.se/
  Svara
 • :((( Nei så trist!!! Er det et familiemedlem? Kondolerer <3

  Elli 2014-12-01 04:14:37
  Svara
 • jag såg interstellar för en timma sedan och JA. min bästa bioupplevelse någonsin, otroligt bra film

  hilda 2014-12-01 00:49:26 http://www.blogg.hildarandulv.se
  Svara
 • Kommenterar aldrig bloggar. Tänkte bara skriva att det går över. Det går alltid över även om det är jobbigt. Det är okej att gråta och vara ledsen. Man måste bara tillåta sej att bli glad sen igen. Kram

  Lisa 2014-12-01 00:28:36
  Svara
 • vackra bilder! <3 skickar massa kärlek. det är okej att känna <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  Victoria 2014-11-30 23:24:19 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara
 • <3 det är okej att det känns även om det är förfärligt

  Linn 2014-11-30 23:03:52 http://radarmagazine.se/linnwiberg
  Svara
 • Åh ja interstellar var så bra ju!!!!! Googlade på rymdprojekt och astronomiska fenomen i flera dagar efteråt. Massa styrkekramar till dig <33

  Alma 2014-11-30 22:37:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!