Måndagsmorgon.

DSC_9619

God morgon från kontoret! Här är en person med sömniga ögon och sjuttiotalskrage.

DSC_9597

Cia, som jag hyr kontorsplatsen av, har hängt den här fina adventsstjärnan i fönstret. Mysigt.

DSC_9637

Detta låg framme på mitt skrivbord när jag kom hit. Min bokklubbsillustration. Som ni ser var bakgrunden gul i originalet, men det korrigerade jag i photoshop för att tona ner barnbokskänslan.

Untitled-1

En annan sak som hade kommit på posten är dessa silverörhängen med kvinnosymbolen från feministsmeden. Älskarom! Ser ni förresten det lilla jacket som jag har uppe i örat? Min pappa föddes med kejsarsnitt och läkaren råkade klippa honom i örat vid förlossningen så att han fick ett jack precis där. När jag föddes så hade jag också ett jack på samma ställe, trots att det inte var några missöden med en sax. Så himla skumt??? Här ser ni även min acne i close up, kände att det var på tiden.

DSC_9639

Varje eftermiddag när jag går från kontoret så skriver jag en lista på vad jag ska göra nästa dag. På så sätt kommer jag snabbt igång på morgonen. Det viktigaste idag är att blogga, lämna in min bokföring, skriva, ringa farmor och skicka iväg ett par bröstillustrationer. Resten kan vänta till en annan dag.

Translation: Monday morning at work. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
  • Jag har ingen aning om du vill ha tips mot acne och det känns lite som jag tar mig friheter som skriver här ändå och det finns dessutom redan massor av ”tips” i kommentarerna. Men annars kanske någon annan som läser behöver tips. Har själv haft acne så himla länge och lidit så mycket av det, framför allt fysiskt då det gör så jävla ont i perioder.

    Men alltså enda lösningen för mig (och två andra jag tipsat) och som inte gör så mycket att testa för den e så billig. SVAVELTVÅL! Reporias kostade 25 spänn men jag tror inte att den görs längre, nu beställer jag Makaris svaveltvål online, större, bättre och lite dyrare men så värt och räcker i kanske ett år. Den är naturligt inflammatorisk och det märks direkt efter tvätten. Har även testat cirka alla oljor som finns men kokosolja är det enda som faktiskt funkat. Även den är så billigt och något som oftast finns hemma. Min acne är helt borta idag, trodde aldrig detta skulle ske.

    Madeleine 2014-12-03 00:00:06
    Svara
    • Svar på Madeleines kommentar.

      Tack för tips, men alltså, svaveltvål – är inte det för uttorkande? Huden behöver ju sin talg för att det inte ska bli överproduktion och som konsekvens ge ännu fler finnar? Spännande att höra dina erfarenheter!

      Flora Wiström 2014-12-05 17:06:54
      Svara
      • Svar på Flora Wiströms kommentar.

        Jag var jätte rädd första gången för att testa för det kändes som en så stark tvål och hade endast tvättat med mandelolja innan. Den är inte alls uttorkande snarare tvärtom, men jag kör med kokosoljan direkt efter som återfettar mycket också. Det ger inte effekten att huden börjar överproducera talg. Svavel är antiinflammatoriskt och lugnar huden, så efter varje tvätt försvinner all smärta som acnen utgör för några timmar! Är mycket emot allt som inte är naturligt och särskilt sånt som är uttorkande då det var så mina problem tog fart på allvar!
        Hhehe jag brinner så mycket för att få folk att testa detta då det verkligen funkar för de flesta istället för att lägga ner gör mkt pengar på jätte dyra produkter och jag är så överlycklig att jag har kontroll över acnen idag!!!!!

        Madeleine 2014-12-09 15:28:27
        Svara
  • Big fucking up till dig Flora som normaliserar acne! Blir så himla ledsen ibland på alla påhitt som får oss att tro att en alltid ska ha flawless hy när det är så långt ifrån sanningen. Blir ledsen över hur många timmar jag spenderat förtvivlad pga den icke normativa huden i mitt ansikte och när jag tänker på alla andra som mår dåligt över sin acnebenägna hy. Det gör faktiskt hur mycket som helst att du lägger upp en sådan här bild på hur en faktiskt ser ut, utan smink och vscofilter! Tänk om människor plötsligt blev upplysta och befriade från fantasin om att alla har perfekt hy – drömmigt va?
    Ville mest säga tack.

    Agnes 2014-12-02 23:51:51
    Svara
  • du är så jävla braaaa!!!

    elise 2014-12-02 22:55:44 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • kul att du typ gör acne fint?
    fett nice att du visar det, även om det som sagt såg fint ut på dig!!

    michelle 2014-12-02 10:46:30
    Svara
  • din blogg är min absoluta favoritblogg just nu! älskar att den och du är så riktig, tycker att många andra bloggare kan fastna i en ”perfekt” roll och tappa lite trovärdighet nästan.
    blir så himla glad att du lägger ut bilden på din acne. jag har precis det här året (efter att ha haft acne sen jag var tolv, alltså i 8 år) börjat acceptera min hud och inte längre skämmas för finnar. när jag flyttade till USA och det inte längre tog 17 minuter för att ta mig till skolan dörr till dörr, utan en timme med kollektivtrafik, och jag började kl 8 på morgonen nästan varje dag (hade klockan på halv sex) plus bor i en svinkall lägenhet som det är väldigt svårt att gå upp ur sängen i på morgonen blir jag helt enkelt för lat för att sminka mig på morgonen. BÄSTA GREJEN MED LATHET. är nu helt fri från mina skämstankar ang min acne och jag är så himla tacksam för min morgontrötthet för det.

    Victoria 2014-12-01 22:59:39 http://ifoundvictoria.blogg.se
    Svara
  • Wow det med jacket!! Alltså du borde ju maila någon läkare/forskare om detta? Jag har en högst pseudovetenskaplig teori om att man tar med sig lite av ens föräldrars erfarenheter/sinnestämningar, typ av vad, och hur mycket ångest man har och så vidare. Men att det skulle ske på det fysiska planet låter helt otroligt? Och svinintressant!!

    ellen 2014-12-01 20:02:52
    Svara
  • Heeeej! Jag har följt din blogg länge och minns när du skrev om acne tidigare, och hur du fick hjälp med p-piller och så. Gick själv till ungdomsmottagningen och skulle få det utskrivet, men det blev inte av pga. att jag haft migrän ”med aura” när jag var yngre och får därför inte äta kombinerade p-piller. Men hur som helst, tänkte höra om du hört om hudvårdsprodukter från Paula’s Choice? Finns bara att beställa via nätet (typ från England) och frakten är rätt dyr (98:-), men de produkterna har hjälpt mig jättemycket, och jag har provat typ ALLT förutom roaccutan. Har rätt känslig hud som är yt-fet men lätt torr, så apotekets salvor fungerar inte för mig (torkar bara ut och det blir värre). Har haft problem med acne på ryggen också, men en av deras krämer har hjälp jättemycket. Har fortfarande problem med hyn, men inte alls som förut. Även om inte acne på ryggen syns så mycket inför andra så kan det ju göra sjukt ont! Såklart är inte huden allt, och det bästa är ju att bara skita i det och vara sig själv, men man är ju bara människa och ibland känns det så drygt. Tänkte i alla fall tipsa dig att det är värt att kolla upp! Jag har provat jättemånga av deras produkter och har hittat några som funkar bra för mig.
    Kram!

    Anna 2014-12-01 19:07:36
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Tack för tips! Är dock inte så mycket för kemikalier och grejor men ska läsa vad dessa produkter innehåller :) Kram!

      Flora Wiström 2014-12-05 17:11:40
      Svara
      • Svar på Flora Wiströms kommentar.

        Tror inte att dessa produkter innehåller kemikalier. De är inte testade på djur dessutom. På hemsidan står det: ” Fragrance-free, color-free, not tested on animals”. Hittade märket av en slump då jag läste en sminkblogg som nån brud i England har. De produkter jag använder som fungerar bäst innehåller BHA-syra (obs låter värre/starkare än vad det är!!) som hjälper huden att ”förnyas” och producera collagen. Man bör använda solskyddsfaktor på sommaren för att produkten kan göra huden lite känsligare, men solskydd bör man ju ha hur som helst. Jag har testat Tetralysal samt Differin och Basiron som jag fått genom läkare, men det var ingen hållbar lösning. Paula’s choice känns som ett seriöst märke också eftersom de (på sin Amerkanska hemsida – finns en europeisk också där jag beställer från) har samlat uppgifter om supermånga produkter från andra märken som de testat och antingen tipsar om eller avråder från. Alltså: de tipsar om andra märken också om de upplever att det är bra produkter som håller måttet, vilket de själva i sig inte tjänar på, men de vill typ att folk ska hitta bra produkter som fungerar för dem.
        Man kan beställa småprov av alla deras produkter också, så man inte behöver köpa fullstorlek direkt. Dock kan det ju ta ett par veckor innan man märker någon skillnad, och då kanske småproven är för små. Men alltså seriös, dessa produkter har hjälpt mig massor. Är mer känt i Usa än i Sverige, finns typ inga återförsäljare här, vilket är synd. Jag använder deras kroppskräm mot kroppsacne, ansiktskräm, rengöring, toner, ansiktsvatten och foundation… hehe, såatte, är lite besatt. Men jag ville i alla fall tipsa, för du hjälpte mig jättemycket genom din blogg när du skrev om acne för några år sedan, och jag fick bättre självförtroende av att du gick igenom samma sak och var så öppen med det. KRAM!

        Anna 2014-12-06 22:58:02
        Svara
  • Hej flora! Jag vet exakt hur det är att ha dålig hud och hur en finne kan förstöra en hel dag! Men jag ar hittat lösningen, för iallafall mig men rekommendera alla att testa, cliniques serie Anti-Blemish Solutions. Det är ganska dyrt men alla produkter är väldigt dryga och jag har gått ifrån att ha riktiga innebrännare till att knappt ha promaskar! Lycka till!!

    Elvira 2014-12-01 16:43:34
    Svara
    • Svar på Elviras kommentar.

      Har hört att de är väldigt uttorkande. Upplever du det också? Tack för tips!

      Flora Wiström 2014-12-05 17:14:53
      Svara
    • Svar på Elviras kommentar.

      De produktene er veldig sterke. Supert at det funket for deg, men for eg (og flere jeg kjenner) tørket det ut huden veldig. Spesielt nå som det er kaldere vær tror jeg huden trenger mye mer fukt. Ofte er uren hud dehydrert hud.

      Miriam 2014-12-03 01:01:45
      Svara
  • Du har en så himla fin blogg Flora, och du verkar vara en så fin människa. Har tänkt det i flera veckor nu och upptäckt att din blogg är min favorit numer så fick lov att skriva det någon gång :)

    Malin 2014-12-01 16:14:23
    Svara
  • alltså flora tack för att du är så jävla cool och bra

    linnea 2014-12-01 12:31:30
    Svara
  • Flora, det er så fint å se at du legger ut bilder hvor huden din ikke er airbrushed. Jeg sliter selv med acne og det føles noen ganger som at jeg er den eneste ettersom alle andre airbrusher huden. Jeg fikk forresten en krem av legen min som hjalp umiddelbart. Den inneholder 5% benzoyl peroxide og 1% clindamycin, tror den er kjent som Duac. Den tørket ut huden litt i begynnelsen, men det gikk fort over. Dessverre så kom urenhetene tilbake et par måneder etter at jeg sluttet å bruke den. Men det kan jo være verdt å prøve. :)

    Miriam 2014-12-01 12:30:40
    Svara
  • fina du! tycker det är så stark/viktigt/coolt att du vågar visa upp din acne! jag hade jättemycket acne hela högstadiet och man kan känna sig så otroligt ensam i det för man jämför sig med prick alla andra som ser helt perfekta ut i hyn (samt att jag var den enda av mina nära kompisar som hade det…) du har säkert kanske prövat på det mesta men jag gick till en hudläkare, en specialklinik som tittade över allt så fick jag en kräm och tips som funkade jättebra!

    amanda 2014-12-01 12:28:18
    Svara
    • Svar på amandas kommentar.

      Åh Amanda, kan du inte snälla dela med dig, vad var det för creme? Inte tabletter alltså? Provar allt och vill bara gråta när inget funkar. Men att du Flora visar detta, just idag av alla dagar, känner mig stärkt.

      Lena 2014-12-01 17:41:27
      Svara
  • hej Flora! vill börja med att du har en grymt mysig blogg, jag känner igen mig så mycket i dig när jag var lika gammal( nu är jag visserligen bara 4 år äldre, men ändå) ville bara fråga, jag har köpt ditt awesome boobies tryck, den kommer ju i en cylinder, hur gör jag för att få den platt igen? har försökt googlat runt men inte hittat nått bra svar. vet du?

    Lenore 2014-12-01 12:19:15
    Svara
    • Svar på Lenores kommentar.

      Hej och tack snälla du! Vad roligt att du har köpt boobiesillustrationen. Lägg den på golvet (obs rent!) och lägg en jäkla massa böcker tunga på den i ett par dagar så ska du se att den får sin vanliga form tillbaka :)

      Flora Wiström 2014-12-01 13:02:50
      Svara
  • http://www.palmgrens.se/sv/produkter/vaskor/rottingvaska-7
    Hej Flora! Är det den väskan du har? Kram

    Julia 2014-12-01 11:30:22
    Svara
  • Hej Flora! Kan du skriva en utförlig text om hur det är att vara i förhållande och lyckas hålla kvar kärleken och gnistan och sådant? Hur det är möjligt att leva med en person dag ut och dag in. Hur det är och vilka tankar/känslor som finns i vardagslivet som inte är så bloggkompatibla utan mer mänskligt (tycker dock du är väldigt bra och ärlig med att vara just mänsklig). Tack för en underbar blogg, du är så peppig och det är alltid lika rofyllt att gå in här. Det känns som att det är ok att vara sig själv. Tack för att du får så många unga tjejer att känna så!

    Lilly 2014-12-01 11:01:50
    Svara
  • alltså, JACKET?? förstår _ingenting_. men älskar såna ”mysterier” med kroppen. mitt eget bästa är: när jag bodde i första lägenheten i london så läckte min gasspis. innan läckan = hade 11 fotvårtor. efter gasläckan = hade 0 fotvårtor. ALLTSÅ!! det var så sjukt? okej det kanske inte var gasläckan, i’ll never know, MEN hade försökt med ALLT för att bli av med dem innan och inte lyckats?? extra starka medel och tom fryssprej. så över en natt pang bom var de borta. ALLA ELVA. känns som att jag sitter på en världshemlighet om vårtborttagning: ba få lite lätt gasförgiftning så försvinner de puts väck

    chrissy 2014-12-01 10:42:42 http://highfivelivet.blogspot.se
    Svara
  • Flora, du och din blogg gör mig så glad.

    Frida 2014-12-01 10:33:38 http://fgodling.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!