Önskelistorna från förr.

Jag gillar att skriva önskelistor och att göra bildkollage av dem. Dels för att mina föräldrar alltid frågar vad jag önskar mig i present, men kanske främst för att jag själv tycker om att unna mig nya saker ett par gånger om året. Och jag gillar ju listor och sammanställningar i allmänhet. Vi tar en titt på hur mina önskelistor har sett ut genom åren:

1ab73e69253be65ebea5d9672cd6bfdd_980x0_c_85_s_v4
Julen 2007 skrev jag den längsta önskelistan någonsin och den tänker jag inte klistra in här för då får ni scrolla i en evighet. Skinnkjol, glansiga tights, MC-boots, nitskärp, peacehalsband och nördglasögon stod bland annat på listan. Även en fjäderboa??? Som en trettonårig modebloggare, helt enkelt.

dc0cac81c37e72fc1caa3adb4151488e_980x0_c_85_s_v4

Julen 2010 var jag inne i något slags gulligullstadium där det finaste som fanns var rundade kragar:
”Kära tomten,
jag önskar mig:

3-håls Dr Martens,
en fin klänning från Asos,
reflexskärm,
kamerafodral i läder,
finstickad tröja i merinoull,
blus med peter pan-krage från Topshop,
yllebyxor från American Apparel,
ryggsäck i skinn,
och en svart, A-linjeformad jacka från Asos.”

”Om 23 dagar fyller jag 18 och som jag har längtat. Jag är så himla trött på att fejka leg alternativt stanna hemma om helgerna, så taggen är e n o r m. Att jag blir myndig känns ju som den största presenten, men här ovan är ett kollage på några fina saker som jag önskar mig.

 1. Mjukt kamerafodral från Amazon.com
2. Akvarellfärger från Winsor & Newton
3. Fågelburslampa från Modcloth.com
4. Böcker om bokbinderi, samt idéer för att komma igång med skrivandet, båda från Modcloth.com
5. Stringhylla
6. Klänning från Marimekko”

919734fdc8379f3c86843cecdfd04876

Julen 2012:
”Dags för årets julönskelista:
 1. Böcker förstås. Till exempel Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri, Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell och The vast fields of ordinary av Nick Burd.
2. En stringhylla. I nya lägenheten så känner jag att det är mer aktuellt än någonsin!
3. Ekollonvas från Svensk tenn. För att mamma brukar låta ett ekollon gro i en sån vas, och det är ungefär det vackraste som finns.
4. Randig halsduk från Sonia Rykiel som man köper i metervara (!).
5. Brödrost. En Dualit är ju drömmen, men vilken som helst som är någorlunda fin och bra funkar.
6. Stavmixer. Vill kunna göra soppor!!
7. Världens finaste matta från Urban Outfitters. Behöver den i mitt liv.
8. Tyger och påslakan från 60tal/70tal.”

”Om två veckor fyller jag 19 år, en ganska så meningslös ålder om ni frågar mig. I år önskar jag mig världens snyggaste sneakers från Nike, en löskrage från Cos, en wokpanna, ett presentkort på Pen Store, böcker, en Palmgrensväska och en necessär från Svenskt tenn. Bra saker att förgylla hösten med, tänkte jag.”

d7958d09434162ae77abef48e2537339_980x0_c_85_s_v4
Julen 2013.
”Duschdraperi från Marimekko.
Plånbok från Svenskt tenn.
Necessär från Tiogruppen.
Fina påslakan som är lite styva (dessa är från Åhléns), allra helst formgivna av Maria Åström.
Böcker. Bland annat Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren (feministisk förebild och allmänt cool person) och Bonniers vegetarisk kokbok.
En skrivare/scanner som är bra på att scanna in illustrationer. Har ni något tips?”

d3a185d899d26022311c207beaeded18_1670x1018_85_ns_v4

 

När jag fyllde 20 önskade jag mig bland annat köksgrejor, men även en del andra saker. Läs hela önskelistan här.

Det var det! I år är det klurigt att skriva en önskelista. Jag vill ha lite grejor till nya lägenheten men vi flyttar ju inte in där förrän om två veckor så det är svårt att veta vad vi kommer att behöva. Men jag ska knåpa ihop en nästa vecka!

Translation: My wishlists as a teenager.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Åh nu blir jag så nyfiken! Fick du en scanner som är bra på det här med att scanna in illustrationer? Är på jakt efter en som man inte blir ruinerad av, och aj var förvirrad man blir av utbudet.

    Cindy 2014-12-06 11:58:52
    Svara
  • fick du bonniers vegetariska i present till slut? i sa fall är jag nyfiken vad du tycker om den, har funderat pa att köpa den ett tag men inte gjort det än! vore kul med en liten minirecension i kommentarsform sa jag vet om jag ska klicka hem den :)

    silja 2014-12-05 21:12:46
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!