Torsdagsbesök och bokklubb.

Älskar diskussionen som har kommit igång i inlägget nedan. Det är viktigt att vi pratar om köttindustrin och ni är så förbannat kloka! Jag vill bara förtydliga två saker 1. Jag är mycket väl medveten om att vegetarianismen är en klassfråga och att det är lätt för mig med min ekonomi, min utbildning och mitt sociala och kulturella kapital att ta beslutet att inte äta kött. 2. Därmed skuldbelägger jag inte människor som väljer att äta kött. Däremot tycker jag att alla som kan ska problematisera sitt köttätande. Animals are our friends and we don’t eat our friends osv.

Med det sagt så tar vi en titt på hur min torsdag såg ut:

DSC_9697

På dagen satt jag och förprogrammerade blogginlägg inför helgen, läste mina klasskompisars texter och svarade på mail.

DSC_9691

Sedan fick jag finbesök av den här strålande personen. Baby Yasdani <3

DSC_9695

Vi drack te och pratade om jobb och drömmar och framtidsplaner och hur overkligt det är att en person kan finnas i ena sekunden för att sedan vara borta i andra.

DSC_9701

Sedan packade jag ihop för dagen och gick och köpte middag. Här har jag gjort ett desperat försök att täcka finnarna med foundation. Ska till en hudterapeut på fredag så vi får se om jag får någon bukt på det här. Har fett ont :(

DSC_9702

Det var nämligen dags för bokklubbsträff!  Hanna bor i Gamla stan just nu och det är ju bara för dreamy.

DSC_9712

Sara.

DSC_9721

Madde.

DSC_9724

Alexandra. Och resten glömde jag ta bilder på :'(

DSC_9726

Vi bytte ut vårt bokklubbsvin till bokklubbsglögg och åt kanelbullar och peppisar och snackade om månadens bok.

DSC_9703

Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm fick 3,7 av 5 möjliga i genomsnittlig bokklubbspoäng. Boken handlar om en massa människor som bor i Trakten, en småstad någonstans i Sverige/Finland, men kanske främst om Doris och Sandra. Den amerikanska flickan har drunknat, och Doris och Sandra vill ta reda på vad som egentligen hände. Samtidigt snärjs de mer och mer in i en verklighet (eller en lek?) som de inte kan ta sig ur. Den här boken är surrealistisk på många sätt och läsaren vet inte riktigt vad som är Doris och Sandras fantasi och vad som egentligen är på riktigt, och det är främst detta, i kombination med detaljrikedomen, språket och relationerna som är bokens styrka. Men de flesta av oss tyckte att Den amerikanska flickan lika gärna hade kunnat vara 350 sidor i stället för 500, för ibland gick handlingen på tomgång. Svinvacker hur som helst.

Translation: On thursday, I had a visitor at the office, Sarah <3. Then I went to my book club meeting where we ate cinnamon buns and talked about Den amerikanska flickan by Monika Fagerholm. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
  • Ett stooooort tips är läsa på om oil cleansing method! Finns olika oljor som passar olika hudtyper. Kokosolja exempelvis ska en inte använda i ansiktet om en har finnig hy då det täpper till porer osv osv. Själv använder jag jojobaolja sedan någon månad tillbaka och det är det ENDA jag använder, alltså inga kommersiella fuktkrämer, rengöringsgrejer och i princip aldrig foundation heller. Jojobaolja är bra om en har finnar och är snällt både mod torr och oljig hy! Brukar smörja in ansiktet innan jag duschar så ångar överflödet bort i duschen och så slipper jag den siiiiinnessjuka uttorkningssmärtan i ansiktet efteråt också. Känns dessutom skönt att använda en ren och billig produkt som inte innehåller grejer som torkar ut huden för att en ska bli beroende av att smörja in ansiktet med nån dyr kräm ääääännu mer. Lycka till, hoppas du hittar nåt som funkar för dig! <3

    Emelie 2014-12-19 00:17:59
    Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      Har hållt på med detta ett bra tag (både OCM och jojobaolja som enda ”hudkräm”) men det funkade inte för mig tyvärr :(( Men tack för tips!

      Flora Wiström 2014-12-19 14:24:41
      Svara
  • Hej Flora! Måste bara tipsa om min hudterapeut, Maria! Hon finns i Vasastan på Dalagatan, Del Carmen Skincare heter det. Hon är min Gud och jag vet inte vad jag skulle göra utan henne och hennes produkter!!

    Ellen 2014-12-18 12:34:12
    Svara
  • Ang. din akne – jag har dragits med det sen tonåren (är 24 nu) och ätit bla. Roaccutan flera gånger. Men så nu fick jag utskrivet en kräm som heter Acnatac (låter som akneattack jag vet) och yiiihah vad bra!! Den är helt ny på marknaden och i princip alla finnar försvann på en vecka. Den hjälper förivsso endast så länge man använder krämen men funkar så jäkla bra så jag täntke jag skulle tipsa! Obs måste alltså gå till en hudläkare för att få den utskriven :)

    Emma 2014-12-10 17:35:38
    Svara
  • Fast det du skriver om att vegetarisk mat skulle vara dyrare (så jag uppfattar det då du skriver ”jag med min ekonomi”, kanske missuppfattat?) det stämmer ju ABSOLUT INTE. Ja, om du ska äta sojakorv och sesamnuggets (dvs halvfabrikat) varje dag så stämmer det. Men det absolut billigaste du kan äta av ALL MAT är ju LINSER, BÖNOR, ROTFRUKTER osv. Billigast och nyttigast. Sjukt billigt att äta vegetariskt och ännu billigare att bara äta veganskt! Förstår att du känner att du vill ursäkta dig och förklara dig, men ärligt talat så tycker jag inte att du behöver det. Det är du som tagit ett beslut att bry dig om omvärlden, om andra inte vill det så ska inte vi som gjort det behöva trippa på tå och be om ursäkt till dom! Dessutom så har du ju absolut inte sagt något kränkande till någon SPECIFIK person som äter kött, bara att själva köttätandet är dåligt (vilket det ju är så förstår ej varför folk blir ledsna!?) Förlåt om jag typ skriker här (haha) men jag är ganska så urbota less på ”*vita* kränkta köttätare” (:P)

    Johanna 2014-12-09 22:01:40
    Svara
  • Hej! Har som du haft problem med finnar på grund av hormoner från ppiller osv, vill väl mest säga att om det är hormonellt efter att du sluttat med piller så går det troligtvis över! Köp inga starka krämer om problemet kommer inifrån osv. Var snäll mot huden! Jag tvättar till exempel bort smink med kokosolja och smörjer med olivolja och lite annat smått och gott efter och min hud är ytterst nöjd! Läs lite här: http://nopoo.se/ om olika snälla ”hudvårdsprodukter” som du kan köpa i matbutiken! Eller surfa runt bland alla fina grejer här: http://www.organicmakers.se/ . Jag såg att du redan använder foudnation från tikei, det är super! (Jag försökte hålla mig kort här för detta är typ mitt favoritämne, men läs vidare på dessa sidor eller maila om du undrar mer)

    Matilda 2014-12-09 19:00:42
    Svara
  • Jag inser att det här kommer låta som ett rent reklaminlägg men det är faktiskt baserat helt på egna åsikter och erfarenheter. För typ två eller tre år sedan så skickade jag in en hudvårdsanalys till skincity.se där jag skickade in bilder och beskrev min hy. Fick tillbaka ett mail inomr 24 timmar med tips på vilka produkter som de tyckte jag skulle använda och jag köpte hem ett test-kit först eftersom produkterna är väldigt dyra men eftersom de fungerade så bra så beställde jag hem fullstora produkter när testkitet var slut. Här -> (http://hudspecialisten.se/2013/04/fore-efter-bilder-jan-marini, det är alltså jag som skickat in mailet) kan du se hur det såg ut för ett och ett halvt år sedan och idag är det ännu bättre och mina ärr håller på att blekna bort. Har fortfarande problem med finnar ibland, speciellt vid mens men det är kanske en eller två åt gången och inte alls som det såg ut förut. Jag fick Jan Marini rekommenderat och det har fungerat så himla bra för mig, det är syra i produkterna och därför så är de ganska starka men för mig så fungerar de som sagt superbra. Innan hade jag provat typ allt för att bli av med min acne och ingenting fungerade förrän Jan Marini så jag kan varmt rekommendera både märket och Skincity. Hoppas att du får hjälp hur som helst, för det är fruktansvärt jobbigt att ha dålig hy. Kram Flora!

    Paula 2014-12-09 18:25:20 http://livehealthier.blogg.se
    Svara
  • Tack för förtydligandet :)

    Men alltså, jag ÄLSKAR verkligen din blogg när kommentarsfältet ibland blir långa, intensiva diskussioner, för att i nästa inlägg kanske handla om boktips eller allmän pepp. Perfekt mix!

    Anna 2014-12-09 16:19:08
    Svara
  • Detta kommer kanske att låta jättekonstig och elakt men känner mig ”lättad” att det är någon som vågar tala öppet om acne/finnar. Har haft så himla mycket ångest genom åren pga detta, särskilt när en känner sig alldeles ensam om att ha det. Så tack för att du delar med dig!

    Daisy 2014-12-09 15:26:44 http://vinylbrus.blogspot.se/
    Svara
  • hej flora! Jag fick grov akne förra vintern som plågade mig under 3-4 månaders period. Nu ser man ju inte så bra på bilden men jag hade typ 10 grr mer än dig <3 Jag fick akne pga av en hormon rubbning i kroppen, jag åt ppiller som min kropp inte tålde, slutade med dem och tog ett dagen efter piller. Efter katastrofen med alla dessa hormontabletterna så uteblev min mens under 4 månader!!! Om du äter någon form av ppiller eller hormoner SLUTA på en gång! Akne uppstår av tre orsaker; hormoner, stress och socker.

    Använd dig inte av några produkter som du kan köpa i vanliga affärer, typ apoteket! Använd endast produkter som bara hudläkare eller hudterapeuter får sälja!! Jag använder Exuviance. Jag blev kvitt min akne med hjälp av en kur på 20 st AHA-syra behandlingar. MEN jag fick också lägga om min kost helt, uteslut GLUTEN, MJÖLKPRODUKTER och SOCKER. i alla dess former!

    Krämer kommer inte hjälpa mot akne, man måste behandla med syra eventuellt stark medicin men roaccutan har starka bieffekter så jag valde att behandla mig hos hudterapeut istället. Ett annat tips är att INTE använda dig av puder eller mineralsmink då det går in i huden och täpper igen porerna och är supersvårt att få rent när du tvättar av sminket. Du bör inte heller använda dig av smink som är oljebaserade! Oljan föder pormaskar som i sin tur kan bli inflammerade och en finne uppstår.

    KRAM och tack för en superfin blogg!!

    LOVE FROM ELSA

    http://hesses.blogg.se

    elsa 2014-12-09 15:15:48 http://hesses.blogg.se
    Svara
  • Tänkte bara berätta att Monika Fagerholm är ju finlandssvensk. Född, uppvuxen och bosatt i Finland. Därför utspelar sig boken också i en stad i Finland och inte i Sverige. Hur som helst, roligt att se att en finlandssvensk författare nått er bokklubb :)

    Hanna 2014-12-09 14:56:00
    Svara
  • Om du upplever att acnen blir värre av foundation/översminkning kan jag tipsa om tikei’s mineralfoundation som är jättebra och naturlig, låter huden andas osv utan att irritera. Tillsammans med en ansiktskräm på naturliga ingredienser har detta hjälpt min hud mycket! Dock har jag inte haft problem med riktig acne, utan mer väldigt mycket finnar på gränsen till acne. Det kanske inte hjälper mycket, men kanske ett steg på vägen? Kram på dig och kom ihåg att du är så mycket mer än din hud <3

    Emily 2014-12-09 14:31:51
    Svara
    • Svar på Emilys kommentar.

      jag använder det :))) kram och tack för pepp!

      Flora Wiström 2014-12-09 14:34:39
      Svara
      • Svar på Flora Wiströms kommentar.

        Jeg vil tro det er snakk om hormonubalanse hvis du opplever mest urenheter i nedre del av ansiktet. I alle fall var det mitt problem. Sminke har i såfall ingenting å si, men for min del hjalp det litt å begynne med en oljerens, da den ofte renser enda dypere i huden. I tillegg må jeg bruke antibakterielle kremer fra apoteket. Det eliminerer ikke problemet, men nå har jeg i alle fall ikke store og vonde kviser mer. :) Håper du kan få litt svar av hudterapauten!

        Miriam 2014-12-09 15:45:26
        Svara
  • Fick också massa finnar när jag slutade äta p-piller förra året, då fick jag en kräm från min läkare som heter Duac. Den funkar jättebra på mig och får bukt på mina finnar. Min hy har verkligen förbättras tack vare den krämen. Så om du inte känner för att äta massa tabletter för acnen kan det vara ett alternativ. Asbra i alla fall att du ska träffa en hudläkare! :)

    Louice 2014-12-09 14:20:59
    Svara
  • Ett tips mot acne är att pröva produkter från LUSH! De har jättebra produkter speciellt framtagna mot acne, jag kan själv rekommendera dem jättemycket! Gå till närmaste butik så får ni superhjälp och de vet precis vad du behöver. Här är produkter de rekommenderar just mot acne: https://www.lush.se/shop/bundle/14
    Ps. De är 100% emot djurtester och är supersnälla mot djur + människor + miljön och använder inga konstiga ingredienser.

    Nadja 2014-12-09 13:55:57
    Svara
  • Skippa hudterapeuten! Gå till hudläkaren! Få medicin! Acnen försvinner och du kommer inte ruineras!

    Clara 2014-12-09 12:54:23
    Svara
  • ja jag tycker verkligen att alla borde problemisera sitt köttätande. Speciellt när man inte ens ”behöver” kött för att överleva och i synnerhet när man vet hur mycket lidande som ligger bakom den där köttbiten (man får lära sig redan i grundskolan om slakterierna). Det finns veg-alternativ på nästan all mat, grönsaker och soja/gluten-alternativ är alltid billigare än köttprodukterna.
    Så istället för att låta sitt dåliga samvete gå ut över vegetarianer och bli sur på deras ”propaganda” ta lite eget ansvar och ifrågasätt dig själv och dina vanor. Det finns liksom inga ursäkter.

    Anna 2014-12-09 12:36:48
    Svara
  • Tack tack tack tack för dina inlägg med boktips, inspiration, glädje, sorg, kloka ord och oändligt bra saker, vardagliga som övermäktiga ting. Det är Du som är klok och gör oss läsare villiga att diskutera här. Jag tänker att det skulle kännas väldans bra om jag var du, som faktiskt har en rätt stor makt när det handlar om sånahär typer av frågor. Framförallt att väcka det intresset och medvetenhet som du gör. Tack för allt

    Amanda 2014-12-09 12:17:09
    Svara
  • hejhej! ska börja med att säga att jag älskar dina bokinlägg, har läst så många bra böcker efter att du har skrivit om dem (med 40 minuter enkel väg till skolan i paris metro slukar jag en bok i veckan (köper med mig mer ett tiotal varje gång jag åker hem..ha ha) och kul att folk är så förvirrade när de ser att böckerna inte är på franska…)
    älskade den amerikanska flickan, gillade uppföljaren, glitterscenen(?) men har svårt att komma in i hennes senaste, lola uppochner. MEN det bästa hon har skrivit är den första (?) boken, underbara kvinnor vid vatten! svår att få tag på, antikvariat eller loppis, men om man kommer över den är den helt ljuvlig! dagens tips alltså. (tror kanske att den finns som film också)
    trevlig tisdag osv!

    maria 2014-12-09 12:05:24
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!