Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

2014-listan.

DSC_6152 kopia

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Jag läste upp mina texter inför publik. Jag besökte USA. Jag var på min brors bröllop. Jag blev vegetarian. Jag var på Bråvallafestivalen, Way out West och Almedalsveckan. Jag flyttade in i min egen hyresrätt. Jag började använda menskopp. Jag skaffade en kontorsplats. Jag åkte till Hälsingland alldeles själv. Och jag förlorade en viktig person.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Min barndomskompis Ebba fick en son! <3

DSC_5409

Vilka länder besökte du?

Frankrike, USA, England och Danmark.

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?

Jag önskar att My bodde i Stockholm så att jag kunde träffa henne oftare. Liksom vardagshänga och tjöta över en kopp kaffe. Hade varit fint!

IMG_3587 kopia

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?

Den sjuttonde november när Nisse somnade in och den sjuttonde december när vi sa adjö till honom på Skogskyrkogården.

DSC_7496 kopia

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Att bloggen fortfarande växer stadigt. Att jag skaffade en kontorsplats och att jag har gjort en del webb-tv och events och sånt kul. Och att jag har skrivit ganska så mycket i det där wordddokumentet.

DSC_7917 kopia

Och din största framgång privat?

Att jag anstränger mig och bryr mig om. Att jag vågar stå upp för det jag tror på och vågar vara mig själv utan censur.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat, resor och hyra skulle jag tro.

DSC_5176 kopia

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?

Thomas Stenströms Slå mig hårt i ansiktet, Veronica Maggios Låtsas som det regnar Jarly Remix och Mando Diaos Strövtåg i hembygden.

DSC_8847 kopia

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare tror jag. Men en sak har jag lärt mig och det är att känslor går upp och ner och även om ena dagen är skitdeppig så kan nästa vara en av de finaste någonsin. Så jag har varit ledsen och lycklig om vartannat.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tagit vara på tiden innan han försvann.

17517576905993f76974a49b027d022f_980x0_c_85_ns_v4 (1)

Blev du kär i år?

Är kär i min Felix!

Den bästa tv-serien?

Orange is the new black, Historieätarna, Broad City, Girls, Full Patte och Please like me.

DSC_5668 kopia

Bästa böckerna du läste i år?

Allt det där jag sa till dig var sant av Amanda Svensson, Maken av Gunbritt Sundström och Äta djur av Jonathan Safran Foer.

Bästa filmen du såg i år?

Interstellar slog alla mina övriga filmupplevelser.

DSC_5874 kopia

Den maträtt du åt oftast 2014?

Gissar på typ bönor och kikärter. Innan jag blev vegetarian åt jag hamburgare typ jämt. Pizza har även varit en ständig följeslagare, älskar ju pizza.

Något du önskade dig och fick?

Ett himla förstahandskontrakt på en lägenhet!

DSC_6453 kopia

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?

Då fyllde jag 20! Felix uppvaktade mig på morgonen och sedan åkte vi ut till Tranholmen för att fira hans pappa som fyllde 50 samma dag. På kvällen gick jag och Felix och åt Farangs avsmakningsmeny och sedan dansade vi ett tag på Cyklopen. En väldigt känslomässig dag där jag pendlade mellan att vara asglad och ledsen hela tiden.

DSC_7458 kopia

Högsta önskan just nu?

Att SD bara packar ihop och drar. Och att alla sjukdomar förintas från jordens yta.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om Feministiskt initiativ kom in i riksdagen exempelvis.

DSC_5637 kopia

Vad fick dig att må bra?

Att lägga så mycket tid på skrivandet. Att resa till Kalifornien. Felix famn. Min lillayster. Och mitt fina kompisgäng här i Stockholm, de som bjuder in till tacokvällar och filmkvällar och ölkvällar och som lyssnar och skrattar och pratar om viktiga saker. De är det finaste jag har.

Vem saknade du?

Min familj som är utspridd över hela världen: Pappa, Jo och Eloise i London, Viggo, Linda, Elver och Mio i Lysekil och Froste och Dana i Kalifornien. Och så har jag haft grova längtattacker efter My och såklart saknat mig sönder och samman efter Nisse den senaste månaden.

DSC_7825 kopia

Vad är du mest stolt över?

Familjen Berg som kämpar så hårt i Nisses frånvaro. Är så jävla stolt över dem <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej fina Flora! Du är en väldigt inspirerande människa (förebild) och det jag inte slutas förundras över är hur du ofta beskriver sorg och smärta men på samma gång visar hur viktigt det är att uppskatta livets alla fina stunder. Kanske just tack vare det sorgsna. Jag vill i alla fall tacka dig för det, eftersom det har hjälpt mig att se det fina jag faktiskt har även i mörka tider. Det är väldigt skönt att det finns bloggar som visar två sidor av livet. Tack för allt fint!

  Kristin 2014-12-30 22:43:18
  Svara
 • Vet du vad som gjorde mitt 2014 bättre?
  Din blogg. Du. Fortsätt!

  Julia 2014-12-28 22:05:23
  Svara
 • Tack för fin och pepp blogg!

  Isabell 2014-12-28 20:48:10 http://isabellkirstina.com/blog
  Svara
 • Flora! Jag tänkte bara tipsa om en ljuvlig film som du borde se, About Time heter den. En fin och rätt enkel berättelse om kärlek, död, relationer, val och livet i allmänhet. Att välja lyckan även när det är svårt. Du som just nu sörjer och antagligen befinner dig i en emotionell karusell skulle nog känna igen dig lite i vissa delar av den. Min pappa gick bort för ett år sedan och jag fann lite tröst i filmen. Hopp liksom. Se den, gråt lite, fnissa lite och finn lite tröst! Kram.

  emelie 2014-12-28 13:17:45
  Svara
 • Åh, den här listan är alltid den bästa. Måste nog fylla i själv senare också. Kram på dig, fina du!

  Beatrice 2014-12-28 13:12:11 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • du er nydelig vakker. en inspirasjon på så mange, kanskje alle, plan.

  m 2014-12-28 11:49:10
  Svara
 • Flora, du är fantastisk! Är så himla glad att jag hittade din blogg det här året när du alltid skänker så mycket pepp, klokhet och bitar av dig själv.
  Måste nog kidnappa den här listan tror jag.

  sandra 2014-12-28 10:05:15 http://atilio.blogg.se
  Svara
 • Tack för ditt bloggår! Det är så fint att du delar med dig och jag är alldeles säker på att det där worddokumentet blir till text mellan två pärmar en dag. Då står jag först i kö.
  Kram!

  Klara 2014-12-28 09:43:14
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!