Frågor och svar #6

DSC_1901

Hej Flora! Tack för allt. En fråga, vart kan man köpa din mammas snubbes (Calles) porslin?

Menå tack själv <3 Kolla återförsäljare på hans hemsida: calleforsberg.com. Hans keramik finns lite här och där i Sverige, dock är det mesta stengods och inte av porslin :)

Hej åh i något ganska nytt frågor och svar inlägg frågade någon om vilka böcker som är lik Amanda Svensson i sätt att skriva! Å så var det en bild på ett stycke ur en bok, och det har etsats sig fast i mig nu, och vet ine från vilken bok det är! Inledningen är såhär: Han säger att jag saknar svärta och att det är därför han måste slå det i mig. Har du nån aning om vartifrån den är?? Så nyfiken. PUsssss god jul <3

Det är från Amanda Svenssons bok Allt det där jag sa till dig var sant. Läs den! Puss och god fortsättning!

DSC_8962

Vad mysigt det ser ut med snö på taken. Mönstret på faten är så fint, vart är de ifrån? Krya på dig, hoppas du mår bättre snart! :)

Tack snälla! Det heter Berså och är designade av Stig Lindberg för Gustavsbergs porslinsfabrik. De finns både att köpa nyproducerade och att hitta på loppis/antikaffärer/tradera osv.

Till nästa frågestund, om du har någon mer, helt enkelt. Blev dumpad för ett halvår sedan ungefär, och har ganska nyligen kommit ut ur ledsenperioden. Tänker mindre på hen och har börjat känna glädje igen, mer tillbaka till ett normalt liv helt enkelt. Under detta halvår har vi inte setts alls, hörts lite då och då, vilket har varit ömsöm väldigt roligt och ömsom väldigt sorgligt/tråkigt/gråtigt du vet. Fastän jag inte är så ledsen längre känner jag inte att känslorna slocknat helt för hen, känner fortfarande att jag vill vara nära, göra roliga saker osv. Dock vet jag inte om jag bara saknar hen som väldigt bra kompis och någons närhet, eller som partner, om du förstår. För inte så länge frågade hen om jag vill ses. Jag både villvillvill för att det vore så roligt att ta igen missat, och en del i mig bara längtar efter att få hångla och ligga med henom även fast jag vet att hen antagligen inte vill eftersom det var hen som gjorde slut. Samtidigt vill jag aldrig mer se hen igen, aldrigaldrigaldrig bli så ledsen och ramla ner i det hålet igen. Hur ska jag göra? Ska jag lita på hjärnan som säger nej, eller ska jag bara köra och träffa henom? Så rädd för att ångra mig hur jag än gör/inte gör.

Hej. Jag tror att det är som du säger – du kommer ångra dig oavsett vilken väg du väljer att gå. Jag sitter inte på facit och har svårt att veta vad som är rätt, men det jag tänker spontant är att om det har tagit ett halvår för dig att bli glad efter ert uppbrott så ska du nog akta dig för att snärjas in i det där igen. Ge det lite mer tid innan ni börjar umgås! Du är fortfarande så skör, det krävs så lite för att du ska falla över och bli ledsen igen. Fyll ditt liv med människor som är tryggare, som inte kan få allt att rämna på en sekund. <3

DSC_1405

Hittade ”äta djur” i vår bokbytarhylla på skolan på orginialspråk! Så pepp på att läsa den, måste bli mer medveten om köttindustrin om jag vill fortsätta äta det då och då känner jag. Så jag vet vad jag stoppar i mig helt enkelt. Ska förresten hänga lite i stockholm under nyår (på kungliga konsthögskolan tydligen, hur nu det gick till), var bör jag äta bästa bakisfrukosten enligt dig? PUSS och krya på dig från lunginflammation, och gråt ut för sorgen <3

Det är så himla sunt att problematisera sitt köttätande. Heja! Angående bakisfrukost så är jag i alla fall alltid sugen på amerikanska pannkakor sådär dagen efter. Då rekommenderar jag Greasy Spoon eller Sirap. Om du vill ha en lättare frukost så är Pom och Flora mitt bästa tips. Puss och kram och tack för fina ord <3

Flora, jag förstår om 24 kvadratmeter är trångt men varför låter du så bitter kring er nya lägenhet? Säkert tredje inlägget med negativitet kring lägenheten. Varför flyttade ni in där i så fall?

Men hallå, jag är verkligen inte bitter kring nya lyan! Det är liksom det bästa som hänt mig i år. Jag tycker att jag är rätt tydlig med att det är väldigt lyxigt att bo i förstahand och att jag är glad för det? Det inlägg som du syftar på är ju ett inspirationsinlägg med en massa inredningspepp. Pepp! Att lägenheten är liten och att den har ett fult badrum och en liten köksvrå är knappast klagomål, bara fakta.

fe5473709268c1d1836adbe095c28f2b_980x0_c_85_ns_v4

Är melker och felix hel-syskon? Om Melker ens är lillebror till felix.

Japp! Både Melker och Edvard är helsyskon till Felix.

Oj, hvorfor feiret du ikke med din egen familie?

Vi ska fira jul den tredje januari i stället, för då kommer min pappa och Co hem från London och min storebror och Co hem från Lysekil. Dessutom kändes det fint att fira med Felix familj nu när de har de svårt.

DSC_1544

Hej Flora. Jag måste bara säga att jag tycker att du är bäst i universum på precis allt. Du har så mycket på gång och gör så mycket bra grejer och ändå får du kommentarer för att du typ skämtar om att du måste vinna på lotto för att ha råd med möbler. Ibland förstår jag inte att du orkar. Jag är oerhört imponerad över att du håller igång som bloggar konstant om allt som händer i ditt liv. Du skriver så bra grejer, lagar mat som verkar supergod och tar så fina bilder att jag typ smäller av. Jag har följt dig i lite drygt ett år och blir fortfarande imponerad över hur bra du skriver. Men. Jag vet inte om du fortfarande har igång din ”frågor och svar”-sak, men jag måste fråga dig hur du gjorde när du började blogga för att nå ut till en bredare ”publik” eller läsarskara. Jag bloggar själv, men varken lika mycket eller på långa vägar lika bra som du, men jag bara undrade om du har några generella tips? Tusen kramar. Matilda

Hej Matilda! Hur fin är inte den här kommentaren då? Tack så jäkla mycket. <3 En stor anledning till att min blogg är stor är nog för att jag har bloggat så himla länge och liksom skapat mig ett namn från början, innan var och varannan person skaffade bloggar. Men mina generella tips är:

1. Fundera på varför du vill blogga och vad det är just du kan förmedla. Om du är bra på att odla och gillar att sy så kanske du ska lägga krut på just sådana inlägg. Hitta din egen ton och din egen vinkel helt enkelt, snarare än att bara lägga dig i en klassisk bloggmall.

2. Låt blogginläggen ta tid. Lägg omsorg på texter och bilder.

3. Uppdatera ofta (men behåll kvaliteten obs). Jag lägger upp två inlägg på vardagar och ett på helgdagar.

4. Om du vill att folk ska hitta till din blogg – kommentera de bloggar du gillar. Det gjorde jag jättemycket i början. Men obs att kommentarerna måste vara genuina, det lyser igenom om det bara är reklam för din egen blogg.

5. Formen är viktig. Låt alla bilder ha samma bredd (gärna över 700px) och använd typsnitt och färger som är lättlästa och snygga.

6. Ha kul! Detta är viktigast. Skit i bloggen om den bara tar energi, satsa på något annat i sådana fall. För mig är min blogg ett jobb, men det är också ett sätt för mig att uttrycka mig, och på så sätt får jag energi.

DSC_8995 kopia

Hej! Vad har du för storlek på den gula kjolen från Urban Outfitters? Är den liksom ”normal” i storleken? kram

Jag har XS i kjolen och jag tror att den är rätt normal i storleken. Ps. Det är världens bästa kjol, använder den flera gånger i veckan. Kram!

Hej Flora! Först ville jag bara börja med att säga att jag älskar din blogg! Min fråga till dig är att jag vill jätte gärna bara äta vegetariskt 24/7 men bor med min lillasyster och mina två föräldrar som alla äter kött. Jag äter alltid vegetariskt till frukost, lunch och kvällsmat men det är middagen som är krånglig och luncherna på helgen :/. Även fast vi äter grönsakssoppa och så blir det ofta kött och då känns det ju lite trist att bara äta potatis eller sallad :(. Har du några tips på hur jag kan göra? För jag lagar redan mat cirkus en gång i veckan och då gör jag vegetariskt.

Hej och vad fint att du gillar min blogg <3 Mitt tips är att fylla frysen med vegetariska köttsubstitut. Alltså typ vegobiffar och falafel och så. Om du inte vill köpa färdiggjorda (det blir dyrt i längden) så kan du göra en massa biffar och falafelbollar och sedan frysa in dem. På så sätt kan dina föräldrar lätt steka upp en vegobiff när de ska äta kött till maten. Du kan även fylla kylen med hummus, bönor, ost (typ halloumi och feta) och ägg, så kan du bara byta ut köttbiten mot det vegoalternativ som du är sugen på den dagen. Lycka till!

Hej världens finaste Flora! Först och främst, jag beklagar verkligen Felix pappas bortgång, från djupet av mitt hjärta <3 Jag har läst din blogg i kanske 2 månader nu, och förstår inte hur jag kunnat missa den!? Du tar fantastiska bilder, är ärlig, skriver om viktiga saker ingen annan pratar om, och du känns verkligen som en sån man kan lita på (tänker främst på annonserade inlägg osv. men som kompis också såklart!) Så tack för det! Uppdateringen dessutom, holy macarony! Iallafall, jag går i nian nu, och är så himla trött på en del människor. Det är märkeskläder hit och dit, alla ser exakt likadana ut, tjejer som killar. Och jag pallar liksom inte. Jag vill sitta i en lägenhet på söder, lyssna på vinyl och dricka vin ur flaskan typ. Låter så drömmigt men jag är SÅ trött på normen, skitsnack och rykten osv. Det låter ju så töntigt, men jag känner att jag inte riktigt passar in där, jag vill vara mer ”hipster” typ hehe, och hänga mer med sådana människor. (Vilka nu de är!?) Men nu till min fråga; hur kommer jag ur det här? Hur hittar man helt nya och främmande umgängeskretsar som dessa? Har ingen kompis som ens lutar åt det hållet.. Förstår att det inte är lätt för dig att svara på, men har du något tips iaf så vore det guld! Tack på förhand Flora, stor kram.

:’) Tack för all pepp du överröser mig med. Alltså wow jag blir så GLAD. Och nu till din fråga: Du har ett guldläge nu, eftersom att du ska börja gymnasiet! Välj estetlinjen på någon skola som du tycker verkar kul! Nu vet ju inte jag vilken stad du bor i men du säger att du vill hänga på Söder så här kommer några tips på ”hipstergymnasium”: Globala, Södra Latin, VRG Jarlaplan (där gick jag, obs att halva skolan är megasnobbig), Rytmus, Kulturama och Fryshuset. Finns säkert asmånga fler. Men oavsett vilken skola eller linje du väljer så kommer du säkert kunna hitta människor som passar dig bättre än de du går med nu på högstadiet. Hipsterkulturen är ju inte helt felfri om en säger så, det finns ju en massa jobbiga statushierarkier och måsten och det kan bli väldigt pretentiöst, men jag tolkar det helt enkelt som att du vill uppleva mer kultur och mer samhällsengagemang? I sådana fall är ett bra tips att gå med i en politisk organisation (exempelvis Unga Feminister, Ung Vänster eller typ Grön Ungdom – dessa är ju mer hipster än typ Muf men självklart kan du välja vilken organisation du vill) eller börja på teater eller så.  Jag avskydde högstadiet på många sätt men på gymnasiet blev allt annorlunda. Filmen ovan gjorde jag i ettan. Vi var så små och gulliga och ÅH vad jag äntligen kände att jag hade hittat rätt.

FLORA! Hej! Jag har en viktig fråga; vilket gymnasium gick du på och vilken linje läste du? Berätta gärna om din gymnasietid, skolan och linjen.

Hej! Här har jag skrivit om min gymnasietid. Jag gick på Viktor Rydbergs Gymnasium Jarlaplan, inriktning bild och form.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Hei! Ville bare si at du har en av de beste svenske bloggene,you go girl! :D Også vil jeg si en ting til: synes det er kjempebra at du er vegetarianer! Jeg har vært veggis og pescetarianer litt om hverandre de siste årene, og veganer i perioder. Nå har jeg bestemt meg for å bli veganer fulltime, helst resten av livet! Hvorfor? Se denne: https://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4 En time med informasjon som jeg tror alle har godt av å se (og så håper jeg jo såklart at flere får opp øynene for hvor viktig det er å være vegetarianer, aller helst veganer, både for miljøet, dyrene og helsen) :D Det han sier er sååå ekstremt viktig å være klar over! Ha en fortsatt fin juleferie, Flora! Du er grym!

    Sarah 2014-12-29 23:56:28
    Svara
  • Ser jag helt fel eller är Felix med i videon från ettan? Visste inte att ni känt varandra ändå sen dess eller gick i samma klass. Fint ju! Det ser ut som ni hade det så himla bra. Kram till dig, Flora. Du är superviktig och superbra!!!

    Och sen till tjejen född som skulle börja gymnasiet. Förstår exakt hur du känner!1!111!!11! Vet ej, men tycker att du ska välja det som du känner dig mest bekväm med. Om du vill gå på en skola för att det är nice människor så kör på det, om du vill börja på en skola där alla pluggar mycket så kör på det istället om du känner att det är bäst. Om du vill börja på något mittemellan finns säkert det med. Kör ba kör, allt blir asbra hursomhelst!!! puss o kram, skriv till [email protected] om du vill fråga/prata/skicka smileys.

    Siljon 2014-12-29 23:17:09
    Svara
  • Hej Flora. Jag vet att du inte är nåt proffs eller så, men jag värdesätter din kloka åsikt och dina väldigt vettiga värderingar. I tre och ett halvt år var jag i ett förhållande (alltså, hela min gymnasietid nästan plus lite tid till) där jag ofta blev slagen, kallad ”korkad”, ”hora” osv. För 1,5 år sen tog jag mig loss. Mådde skit, blev väldigt deprimerad och fick tabletter. Nu har jag rest mig, bytt stad och kommit någorlunda till sans. Men, jag är liiiivrädd för att binda mig igen. Tycker att alla är idioter och hatar alla typ. HEMSKT av mig, jag vet. Men var hittar man FINA killar?! Som inte bara vill använda en som ett jäkla hål eller vara elak? Någon man kan lita på? Pluggar på universitetet, alla mina nya vänner är i supergulliga förhållande som jag bara kräks på för att jag på ett sätt är så satans avis, men också för att jag inte alls tror på det där fina längre. Åååååh vad rörig jag är men min fråga är alltså HUR I HELVETE SKA MAN TRO PÅ KÄRLEK IGEN?!

    Lotta 2014-12-29 21:53:59
    Svara
  • Hej Flora och tack för världens finaste blogg! Jag har en fråga (som kanske är lite privat, förlåt isåfall) angående att bo ihop. Hur gör du och Felix med pengar? Jag tänker kanske mest på mat, hur ni delar upp osv. Vore kul att höra. Kramar till dig!

    Rebecka 2014-12-29 21:52:54 http://rebecka.devote.se
    Svara
  • tack! <3 kollar upp stig lindberg nu! så himla vackra.

    Victoria 2014-12-29 20:48:58 http://ifoundvictoria.blogg.se
    Svara
  • Flora!!! Vad bra du är! Tycker du om Harry Potter?? Filmerna/böckerna? Om inte – varför? PUSS och gooood fortsättning!!!!

    Caroline 2014-12-29 20:35:21
    Svara
  • Hej bästa flora! Jag har en idé, läste kommentaren här ovan om 15 åringen som ville träffa mer roliga människor, jag vill också det och tror att det finns fler som vill träffa mera intressanta 15 16 åringar som skulle vilja träffa andra nya människor. Du skulle kanske kunna ha en typ ”annons”, att du skriver ett inlägg att om några vill träffas/maila med och så kan dina unga läsare skriva en kommentar med sin mail adress och lite om sig själv så kan man skapa lite mail kompisar och kanske få nya fina kompisar. Sorry om jag skriver fett burrigt men hoppas du fattar, hahah. Btw älskar din blogg, du skriver sjukt fint och blir så jäklar glad av att läsa din blogg, massa kärlek och kramar till dig ❤️

    Anna 2014-12-29 20:27:49
    Svara
  • Hej Flora!
    Vill börja med att säga att din blogg är extremt underbar, den känns så genuint egen. Vill också skicka kärlek till både dig och Felix och hoppas ni kan krama på vann och hålla om. Fysik närhet blir så extra viktig när sorg ligger som en dimma tycker jag.
    Jag har två frågor,
    1. Jag går på gymnasiet nu och hade velat bli lite mer öppen och crazy men känner ibland att jag har svårt att släppa den rollen jag har haft i flera år. Jag vet att en ska vara sig själv och följa sin mag känsla och det gör jag. Men problemet är att jag bjuder mest på mig själv i min närmsta umgänges kretsar. Jag skulle vilja utmana mig själv och våga vidga mina kretsar men hur gör en det?
    2. Vet du hur en ska göra för att nå ut med sin konst i annat än en blogg? Skulle inte du kunna berätta lite mer om ditt måleri? Det vore så inspirerande. Jag har följt bloggen under bara någon månad så det är möjligt att jag missat ett sådant inlägg, men kanske att du kunde göra en repris?

    Förlåt för långa och konstiga frågor.
    Puss o Kram!

    Ester 2014-12-29 18:28:18
    Svara
  • till ”södertjejen”, vem är du? Du låter som en fin människa med fett dreamy livsstil!
    Skriv gärna din mailadress så kan vi bli mailkompisar om du har lust! :)
    (Om du nu läser i kommentarsfältet vill säga ;))

    Sigrid 2014-12-29 18:07:06
    Svara
  • ett till svar till tjejen som längtade till ”hipsters”: välj inte gymnasium efter hur hipster/söder/underground det är! Har flera kompisar som gick södra latin i sthlm, och de ville bara spy efter tre år. Visst kanske många hade bra musiksmak/var feminister/vego/medvetna, men de var FÖR medvetna och dömde ut alla som inte var som dem. Även om en var det, så tyckte de inte en fyllde vissa kriterier osv. Inga fick djupare relationer.
    Välj istället ett gymnasium med din linje som du vill gå, eller där det kanske bara finns en eller två estetlinjer/”hipster”linjer, det gjorde jag! Resten av skolan var snobbig, men i min estetklass ägde vi! Hela skolan hade alltså inte dr martens och tygpåsar, vi var lite egna liksom. Och tror förresten det är mer värt att gå med i t ex unga feminister eller målarkurs för att hitta nya vänner. PUSS lycka till!!

    emma 2014-12-29 17:55:52
    Svara
  • Men alltså, varför råda en ung tjej att gå just estet på gymnasiet? Har lite sämre koll på gymnasieskolan nu eftersom det omformats sedan jag själv gick, men utbildning är ju så pass viktigt att det känns dumt att råda någon att gå estet bara för att man vill ha ”hipsterkompisar”.
    Mina råd till tjejen som önskar ”hipsterkompisar”: Gå den linje du själv är intresserad av -samhälls, natur, estet, idrott… vad det nu finns. Välj ett program som passar det du är intresserad av, så kommer du säkert hitta kompisar med samma intressen där. Men var också noga med att tänka på vilken behörighet det programmet ger, eller vad du i så fall själv måste välja till. Komvux och liknande finns såklart alltid som ”back-up”, men det är värt att tänka på innan så man har en grund att stå på när man tar studenten!

    Josefin 2014-12-29 17:31:00
    Svara
    • Svar på Josefins kommentar.

      Som jag skriver så kommer hon hitta vänner oavsett vilken skola eller linje hon väljer, men jag tolkar hennes ”hipsterlängtan” som en längtan efter typ kulturintresserade människor som har ett samhällsengagemang. Och då tänkte jag på esteter, även om det såklart finns människor med sådana intressen i alla olika gymnasieprogram. Och vadå, det är väl inget fel på estetlinjen? Jag gick det och det var strålande för mig! Du ska ändå gå gymnasiet i tre år och då kan du ju gå en linje som du tycker är kul och där du tror att du kommer att hitta likasinnade, snarare än att bara safe:a med en linje som har behörighet. Tycker jag i alla fall.

      Flora Wiström 2014-12-29 18:08:05
      Svara
  • Till tjejen som längtade till ”söderkretsar”: kom ihåg att hela hipsterkulturen också är så sjukt medveten och trendkänslig. Alla hipsters ser, som mainstreammänniskorna du beskriver, likadana ut – bara att de köper sina kläder på andra ställen och föredrar drop coffee framför espresso house. Jag gick på ett hipstergymnasium och hade alltid gillat den kulturen, men efter 3 år där ville jag spy för att alla där var så pinsamt noggranna med vem och hur de skulle vara (och pretentiösa…). Det är viktigt att vara transparent och komma ihåg att man inte måste leva på någon annans villkor. Det är värt att komma ihåg om du byter umgängeskrets (oavsett till vilken typ av krets du byter). P.s. vill ej låta negativ eller så, d.s.KRAM <333

    Lisa 2014-12-29 17:11:37
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!