Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina mål för 2015.

Förra året skrev jag såhär: ”Det är destruktivt med nyårslöften, för de riskerar att aldrig bli genomförda och då kan resultatet bli besvikelse och självförakt. Därför ska vi vara snälla mot oss själva när vi sätter upp mål inför 2014. Vi har tillräckligt med krav på oss, nyårslöftena ska få oss att må bättre, inte sämre. Kom ihåg det.”

Det här var min lista för 2014. De överstrukna raderna är punkter som jag upplever att jag har klarat av eller genomfört:

✎ Teckna och måla mer. Det kommer bli roligare nu eftersom jag har fått en scanner i julklapp!
✎ Fira vår treårsdag på finrestaurang.
✎ Köpa ett duschdraperi.
✎ Avvara ordentligt med tid för att skriva.
✎ Använda symaskinen. Köpa tyg i second hand-affärer och sy några av de plagg som jag har skisser på i huvudet.
✎ Starta en webbshop på exempelvis Etsy där jag kan sälja mina illustrationer.
✎ Äta ännu mer vegetariskt och köpa mer ekologisk mat.
✎ Gosa mycket med min lillasyster.
✎ Radera bilder från datorn. Lägga över datorns innehåll på en extern hårddisk.
✎ Skaffa fler skrivjobb.
✎ Åka utomlands med Felix i vår. Kanske Venedig, Istanbul eller Barcelona.
✎ Fylla 20 och köpa Cava på Systembolaget.
✎ Klippa page.
✎ Fotografera mer analogt.
✎ Åka till London i höst och hälsa på pappa, Jo och Eloise som ska bo där i ett halvår.
✎ Bada mer, ju äldre jag blir desto mindre badar jag på sommaren, trots att det typ är det bästa som finns?!
✎ Gå på min storebrors bröllop i Kalifornien och sedan åka på roadtrip med familjen.
✎ Söka utbildningar. Fortsättningskurs i skrivande eller konstskolor.
✎ Rensa ut garderoben och sälja kläder på bloppis.
✎ Skaffa en ny mailadress.
✎ Bli skicklig på bokföring och fakturering och sådant som rör min enskilda firma.
✎ Rösta rött (troligtvis rosa) i valet.

Kommentar: Jag har tecknat så jäkla lite i år, men mer än föregående år så det får vara okej. Angående att skaffa skrivjobb så har väl det gått sisådär det med, men jag har ju lagt all min vakna tid på bloggen och mitt skrivprojekt så där får jag vara snäll mot mig själv och säga att det är OKEJ. Och det där med att ”bli skicklig på bokföring” kan ju ifrågasättas, men jag har ju en redovisningskonsult som tar hand om det åt mig så det bör vara okej.

collage1

Och nu till årets lista! Detta vill jag göra 2015:

✎ Åka till Hälsingland för att vara ensam och skriva
✎ Gå på fler dejter med Felix
✎ Träffa farmor oftare
✎ Slösurfa mindre
✎ Säga ja
✎ Åka till New York
✎ Måla akvarell då och då
✎ Göra egen granola
✎ Yoga
✎ Skriva klart mitt projekt
✎ Göra klart min portfolio
✎ Välja sällskapsspel och samtal före film och tystnad
✎ Springa ett lopp
✎ Åka på cykelsemester till Gotland med kompisar
✎ Göra mer webb-tv
✎ Bli master på att borra med borrmaskin
✎ Inreda min lägenhet
✎ Rensa datorn på skit, säkerhetskopiera den och lämna in den på lagning
✎ Göra DIY-projekt
✎ Spela in ett poddavsnitt eller två

Vad har ni för mål? Stora som små!

collage2

Bilder via min pinterest.

Tack för ett jättefint år tillsammans här på bloggen! Sedan förra året har jag 60% fler sidvisningar och 25% fler unika besökare, vilket är så himla himla fint och sporrande. Ni är bara bäst <3

Hoppas att ni får en festlig kväll med god mat, tomtebloss och hångel.  Hejdå 2014, nu ses vi aldrig mer igen!

Translation: New Year’s Resolutions are supposed to make you happy, not the other way around, so be kind to yourself. Here are my goals for 2015: go to my summer house to be alone and write, go on romantic dates with Felix, see my grandmother more, browse the internet less often, say yes, go to New York, make my own Granola, finish my literary project, finish building my portfolio, play boardgames and talk instead of watching a film in silence, go on a bike trip to Gotland with a bunch of friends, do more tv for the web, decorate my apartment and record a podcast. What are your goals? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Att våga säga ja till mer, men även säga nej.

  Anastasia 2015-01-06 03:44:27 http://littlemisshairspray.tumblr.com/
  Svara
 • Hej finaste Flora!
  Cykelsemester på Gotland låter klokt, själv bor jag på den vackra ön och mina föräldrar hyr ut hus på sommaren på Sydöstra Gotland (strax utanför Ljugarn) för en billig slant. Ligger i en gudomlig vacker natur och perfekt för att cykla runt för att bada, rida i soluppgångar eller äta gott på charmiga restauranger! Hör av dig om du är intresserad! Kraaaaam

  Bella Nilsson 2015-01-05 21:03:48 http://grasflackar.devote.se
  Svara
 • mål: ta vare på helsa, bry meg masse om meg selv, søke praktikantplass, fortsette med jussen (juridiken). godt nytt år!

  marire 2015-01-04 22:25:09 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Jag kör också på mål istället för löften :) Mina är: – Ta körkort – Fira min 20-årsdag omgiven av fina människor – Resa någonstans med pojkvännen (försöker lobba för London eller Dublin hehe) – Springa milen på under en timme – Flytta från min hemstad

  Ellie 2015-01-03 16:50:14 http://elliemariah.tumblr.com
  Svara
 • Att ta kontakt med några personer som betytt mycket för mig någon gång i livet eller någon som jag helt enkelt bara måste få prata med. Helt klart ett mycket bra löfte hittills, då jag skickade iväg ett sms till min barndomsbästis som jag inte träffat på säkert åtta långa år och hon blev hur glad som helst. Next up är en person som jag träffade flyktigt på en båt i somras och var typ så klockren. Tips tips på att alla borde ha detta som mål, för att sprida glädje är ju bara så bäst!

  alice 2015-01-02 21:49:06
  Svara
 • Mina nyårslöften blir att njuta varenda sekund av livet tillsammans med min underbara fästman och vår nyfödda dotter, att sluta oroa mig så himla mycket och lägga av med att jämföra mig och framförallt min kropp med andras. Man duger ju precis som man är!
  Önskar oss alla ett riktigt fantastiskt 2015! <3

  Fia 2015-01-01 23:23:08
  Svara
 • Mina mål är att börja äta mer vegetariskt och lära mig massa roliga recept.
  Och att jag ska lära mig spara pengar! Jag har varit helt värdelös med pengar tidigare, inte så att jag fått skulder eller så mer bara att jag inte tänkt efter vad jag gör med dem och plötsligt är det slut. År 2014 började jag göra budget och skriva upp exakt allt jag köpte, och nu är jag fan en stjärna på pengar!!! Däremot är det inte skitlätt att spara när man lever på CSN plus lite extrajobbslön. Men det är årets utmaning. Gott nytt år, hoppas du hade en fin gårdag!

  sara 2015-01-01 20:57:31 http://sara.devote.se
  Svara
 • ♥sluta dömma personer och alltid vara öppen för nytt tills jag har bildat mig en egen uppfattning
  ♥ dansa överallt när jag känner för det
  ♥ våga lita mer på andra och våga släppa taget om kontroll behovet
  ♥resa
  ♥krama mera

  klara 2015-01-01 18:56:51
  Svara
 • Jag har som mål att fota mer att lägga ut i min blogg, men i och med det undrar jag hur du redigerar dina bilder i dn blogg? jag är student så letar gratisprogram på internet men är så oteknisk att det är få jag förstår… Har du någon idé på någon gratis, men enkel redigeringsprogram att använda?

  kreativ artonåring 2015-01-01 17:54:42
  Svara
 • Att må bättre i kropp och själ!

  Anna 2015-01-01 13:27:02
  Svara
 • Hi Flora!

  Thank you for last year! I’ve been following your blog for years and you’ve always inspired me with your blogging!
  I wish you and your friends and family a happy and healthy new year!
  I’ll see what happens this year and I just hope that people won’t hide themselves completely in social media.

  Roelien 2015-01-01 11:39:52 http://thecraftingcactus.blogspot.nl/
  Svara
 • – Flytta till andra sidan Atlanten för ett år
  – Säga ja
  – Tillåta mig själv att bara vara och inse att jag är tillräcklig även om jag inte kan göra allt/vara alla till lags
  – Umgås mer med dem jag älskar
  – Ta vara på tiden med mina småsystrar
  – Vara snällare mot kroppen

  Tack för ett jäkligt fint år Flora, du är fantastisk!

  Elin 2015-01-01 08:54:13 http://elinuden.blogg.se
  Svara
 • -deale med angsten
  -bruke mobilen mindre
  -skrive masse
  -lage mer film
  -jobbe frivillig på festivaler

  R 2014-12-31 22:55:30
  Svara
 • Jag säger också JA till podcast! Det skulle vara så otroligt roligt att lyssna på dig plus kanske någon av dina fina och kloka vänner!

  Jennie 2014-12-31 21:06:24 http://ineedyoutoneedmeback.devote.se
  Svara
 • Har egentligen bara att vara så glad jag kan i olika situationer.

  dani 2014-12-31 21:03:09 http://daniellacaspian.blogg.se
  Svara
 • Mina mål är egentligen bara sånt som har med min hälsa att göra, eftersom jag inte prioriterat mig själv alls de senaste åren. Jag ska ha som mål att börja dricka mer vatten, ha en sockerfri månad i Januari, röra på mig minst 20 minuter om dagen för frisk luft och vitamin D, och ta tag i ryggsmärtorna med hjälp av simning. Utöver det funderar jag på att skriva en sån här lista för att få ihop fler saker jag vill göra under nästa år!

  Beatrice 2014-12-31 15:48:19 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Åh låter som fina och bra mål! Och JA till poddcast, vill gärna lyssna på det som du är med i! Gott nytt år!

  Maria 2014-12-31 15:46:24 http://dreamsof.se/
  Svara
 • Jag har mer en plan än nyårslöfte för det nya året:
  Jag ska fortsätta kämpa mot min depression och våga flytta utomlands som jag drömt om. Det kanske tar tid, jag kanske inte hinner bli så frisk i år, men då får det ta sin tid.

  Anna 2014-12-31 13:30:11
  Svara
 • Ett utav mina mål i år är att inte ha för höga mål. Sluta pressa mig själv till bristningsgränsen varje gång och faktiskt för en gång skull vara nöjd med det jag presterat.

  Daisy 2014-12-31 13:11:13 http://vinylbrus.blogspot.com/
  Svara
 • Mitt största mål är egentligen; Make every moment count. Det känns smo om jag låtit livet springa förbi så länge utan riktig kontroll så jag känner att jag ska ta tag i 2015 och göra det till mitt. Och sedan vill jag bara säga att snälla Flora, gå och köp en extern hårddisk nu! Min pappa gick bort 2006 och kort därefter kraschade vår dator och alla bilder försvann. Nu har vi bara kvar bebisbilder på oss och EN enda från när jag var lite äldre och jag kan tänka mig att du kanske har fina bilder på Nisse som ni vill ha kvar. Och såklart alla andra bilder också! Det är verkligen inte kul när allt bara kraschar :( Gott nytt år fina Flora och tack för din fantastiska blogg. Kram!

  Paula 2014-12-31 11:04:31 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Så himla inspirerande och bra mål! Jag ska försöka våga mera, mera själv, rita mer, fota mer och skriva mer <3 och vara glad. Tänka att livet nog är rätt bra ändå. Gott nytt år!

  Elvira 2014-12-31 10:37:51 http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
  Svara
 • Åh, det var med inspiration från dig förra året jag gjorde en egen. Har faktiskt lagt upp ett liknande inlägg idag om detta. Har dock inte hunnit forma mina mål för 2015 mer än att jag verkligen vill till USA med min bf och besöka ett nytt land i europa! Du är så himla bra Flora, tänk på det när du skålar in nyåret. Puss och kram!

  Nastasja 2014-12-31 10:33:16 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Att våga mer! Våga de små och stora sakerna. Vara mer självisk, kämpa vidare mot ätstörningar, klä mig i vad jag vill, vara uppkäftig, stå upp för vad jag tycker, äta vad jag vill, prova nya saker, leva i nuet och våga fucka ur. Dessa är inte specifika, allt som är läskigt ska jag försöka konfrontera och våga göra!

  frida 2014-12-31 10:31:15
  Svara
 • Oh, har tänkt flera gånger att du skulle vara så bra som poddare, och saknat dig i den kanalen! Du är grym, gott nytt år!

  Saga 2014-12-31 09:26:25
  Svara
 • Lite små nyårslöften/nyårstankar är nog sunt att ha ändå. Gott Nytt År, Flora, och tack för en inspirerande blogg! :)

  Maja 2014-12-31 09:21:08 http://majjaeriksson.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!