Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

En guide till Pinterest.

Untitled-4

Häromdagen passerade jag 20.000 followers på Pinterest, hurra! Fråga mig inte hur det gick till, det bara hände. Flera av er har frågat hur Pinterest fungerar, så här kommer en liten tutorial.

Untitled-12

Först och främst måste du bli medlem. Klar? Okej, då kör vi.

Syftet med Pinterest är att du skapar mappar (anslagstavlor/boards) där du samlar på olika bilder (pins). Jag har 18 stycken olika boards, som innehåller allt från vegetariska recept till tjusiga kläder och fina citat. Det här är ett sätt för mig att spara länkar och saker från internet så att jag ska hitta dem senare, samt att samla material till blogginlägg. Men framför är det ett sätt för mig att liksom ääääta inspiration. Jag blir alltid så jäkla inspirerad av Pinterest. Obs de har ej betalat mig för att säga detta obs obs.

Untitled-6

Om jag klickar på min board ”Nom. Vegetarian.” så kommer jag hit. Här har jag alltså samlat 1484 olika recept på rätter som jag tycker verkar spännande. Detta är helt enkelt min receptbank!

Untitled-13

Men hur hittar jag recepten då? Jo, dels så kan jag söka på något som jag är sugen på, och så poppar tusentals olika pins upp på just denna rätt. I detta fall vegetarisk lasagne. Sedan kan jag välja de pins som jag vill pinna vidare till min board.

Untitled-10

Det går även att klicka sig fram till spännande pins genom att navigera med kategorierna. Nu säger vi att jag ska leta efter roliga DIY-projekt.

Untitled-9

Då kommer jag hit! Sedan är det bara att scrolla och välja och vraka.

Untitled-3

Om jag hittar någon pinnare som jag gillar, i detta fall Frida Regeheim, så kan jag börja följa hennes boards. Antingen allihop, eller enskilda. För att hitta fler inspirerande pinnare så kan jag bläddra bland de personer som hon följer. På så sätt kan jag bläddra mig fram till personer med boards som inspirerar mig.

Untitled-7

Om Frida Regeheim pinnar någon bild så hamnar den i mitt feed. Lika så med alla de andra som jag följer (i detta fall Magdalena Rozenberg). Jag kan scrolla igenom feeden och pinna de bilder jag gillar till mina boards.

Untitled-2

För att du enkelt ska kunna pinna bilder från webben så kan du installera pin it-knappen (pin it button). Om jag exempelvis går in på flora.metromode.se och klickar på pin it-knappen uppe i hörnet så kommer alla dessa thumbnails upp. Sedan kan jag snabbt och lätt pinna de bilder jag vill till mina boards.

Copyright då? Bildlänkarna finns i de flesta fall kvar när du pinnar dem på Pinterest, och det räcker för min del. Men du kan ha som tumregel att om du pinnar en bild från en blogg eller en hemsida så skriver du ”Flora Wiström” eller motsvarande under bilden. Genom att skriva in http://pinterest.com/source/URL (och byta ut URL mot din bloggadress) kan du se vilka bilder som har pinnats från din blogg.

Nackdelen med Pinterest är hur homogent materialet som pinnas runt är. Nästan alla klädinspirationsbilder föreställer vita spinkiga modeller, exempelvis. Om ni har tips på boards som bryter mot detta så får ni gärna kommentera!

Slutligen! Pinterest är absolut bäst på telefonen tycker jag. Där går det liksom snabbare att pinna bilder och dessutom är det en perfekt vänta-på-bussen-syssla. Några frågor på det?

Translation: Yesterday, I reached 20.000 followers on Pinterest. Hurray! This is a guide to Pinterest. Translate it here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Tack för ett super-inlägg! Ska skaffa ett konto med en gång!

  Ebba V 2015-01-13 19:29:35 http://ebbav.devote.se/
  Svara
 • åh vad bra! Om det dyker upp en kommentar som tipsar om ett sånt board eller om du hittar nåt, snälla dela för jag har också letat. Jag brukar faktiskt försöka tänka mångfald i mitt pinnande, tycker det är så himla viktigt. Lite kul att du fått 20 000 följare, jag hurrade högt när jag passerade 200 häromdagen, haha!

  Malin 2015-01-11 09:44:25 http://www.pinterest.com/malinjan
  Svara
 • Älskar pinterest, men det är farligt för man kan starta många projekt hemma för att man hitta så otroligt mycket inspo :)

  Sara Entreprenista 2015-01-08 17:04:02 http://entreprenista.se
  Svara
 • Åh jag älskar pinterest verkligen bäst för snabb inspiration. Hur installerar jag pint it knappen? Kram! :)

  Agnes 2015-01-08 16:00:37 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Jag har en anslagstavla på pinterest där jag pinnar kvinnor jag ser upp till på något sätt! Har inte kommit så jättelångt men vore kul om du tittade på den (några pins har jag pinnat från dig). Anyways, här har du den!
  http://www.pinterest.com/ebbalr/girls-run-the-world/

  Ebba 2015-01-08 12:12:32
  Svara
 • Halli hallå!
  Jag är en alldeles färsk nybörjare på pinterest och jag undrar om man kan ”un-pin:a” en bild?
  Och hur gör man isåfall?

  Kram!

  Sara 2015-01-08 07:03:48
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Halloj! Du trycker upp bilden och trycker på ”edit” sedan finns det en knapp som heter ”delete pin”. Lycka till! Kram!

   Flora Wiström 2015-01-08 08:08:05
   Svara
 • Åh vad passande det här inlägget kom! Har tänkt börja med pinterest länge, ska börja bara fatta det också.

  Maria 2015-01-07 22:18:01 http://dreamsof.se/
  Svara
 • Haha vad roligt att du gillar mina pins! Puss och tack för en fin blogg!

  Frida 2015-01-07 21:26:25 http://fridareg@tumblr.com
  Svara
 • Hur/I vilket program gör du dina pinterest-collage? Kramar

  Saga 2015-01-07 21:24:26 http://marxgrav.blogg.se
  Svara
 • Låter verkligen som jag borde börja hänga på Pinterest! Inspirationsbank till tusen!

  Ellen 2015-01-07 18:54:21
  Svara
 • Jag har följt din pinterest jättelänge nu och hämtar daglig inspiration därifrån. Innan jag målar tar jag mig alltid en titt där! Tack för ditt engagemang och dina pins, puss

  Nike 2015-01-07 18:41:10 http://konstgjort.devote.se
  Svara
 • Du finns på min anslagstavla! :)

  http://www.pinterest.com/rougeimaginaire/clothing-inspiration/

  Hanne 2015-01-07 18:23:15 http://rougeimaginaire.blogspot.com/
  Svara
 • Kan du inte lista dina typ 20 favoritpinnare? du följer ändå över 100 och vill ha åt guldkornen! superfin pinterest iallafall <3

  emma 2015-01-07 18:10:51
  Svara
 • Congratulations, you achieved really an impressing number of followers! I’m sure you will have very soon one zero on the end more as you deserve this really <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-01-07 16:40:08 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara
 • Åh, Floraa!
  Du gick väl på Viktor Rydberg Jarlaplan? För jag behöver liksom din hjälp! Det är rätt snart gymnasieval och jag har funderat på Viktor Rydberg Jarlaplan (sång). Det är bara det att jag tvekar och velar hela tiden.. Det verkar vara så enormt mycket plugg och jag vet inte om jag klarar det. Hinner man med något annat än plugg? Att lektionerna är delvis på engelska får mig också att tveka lite, det känns lite läskigt och osäkert för mig.. Men stämningen på skolan verkar så himla härlig! Då kanske det blir värt allt pluggande om det nu är sådär extremt mycket..
  Skulle du kunna skriva lite allmänt om skolan? Det skulle vara jättebra! Superfin blogg förresten!
  Ha det bra!
  /Ella

  Ella 2015-01-07 16:39:37
  Svara
  • Svar på Ellas kommentar.

   hej! jag har också gått på jarlaplan! och alltså det ÄR mycket plugg, jag gick samhälle och vissa gånger var det ju verkligen ASMYCKET. men det är det ju på de flesta skolor? upplevde att mina kompisar som gick på andra ställen hade lika mycket att göra som jag. visst, du får kämpa för höga betyg pga hög ambitionsnivå bland både lärare och elever, kanske mer än på vissa andra skolor, men jag tyckte definitivt(!!!) att det var värt det. lärarna (de flesta då) och utbildningen är extremt bra, en känner liksom att det en håller på med är viktigt?? ang engelskan behöver du inte alls vara orolig! alla lärare förstår svenska så du behöver aldrig tex svara på engelska när du räcker upp handen om du ej vill (utom på engelskan då hehe). lovar att en kommer in i det supersnabbt, och lär sig massor av det! MEN! en sak som jag skulle ha velat veta innan jag började jarlaplan är att det krävs en del social skillz, i alla fall i början… eftersom alla personer har ett mer eller mindre individuellt schema, och du bara har några lektioner i veckan med din klass, gäller det liksom att skapa sig sina egna grupper. och det är såklart bra på massor av sätt – en slipper vara fast i en klass en inte trivs i dag ut och dag in tex – men kan också vara lite stressigt att känna att en måste hitta nya att hänga med på varje lektion, hinna komma med i något gäng innan alla har blivit för tajta osv… det kunde helt enkelt vara ensamt då och då, och även om alla ju till slut hittade till sina grupper var det liksom en del som föll emellan ibland. så upplevde i alla fall jag det. men tror det är lättare att gå en estetisk linje, då får en ju automatiskt tillhörighet till en grupp som är lite mindre och där alla åtminstone har en sak gemensamt. hoppas du fick någon hjälp av detta och SÖK för guds skull, så kan du ju bestämma dig sen. sångutbildningen verkar fantastisk och jarlaplan är en grym skola. lycka till!!!

   fm 2015-01-07 18:19:13
   Svara
 • så bra!! senast igår ställde jag frågan på twitter om någon hade tips på bra beauty/street style/vanlig photo-boards där alla kvinnor inte är smala och vita? så tröttsamt att knappt se sin egna kroppstyp representerad bland alla artsy foton och fina streetstyle trots att jag är helt helt average i storlekarna, 36-38 liksom. följer redan dig såklart!

  julia 2015-01-07 16:28:13
  Svara
  • Svar på julias kommentar.

   http://www.pinterest.com/tibbelbibbel/women/ är förresten mitt egna board där jag försööööker blanda alla möjliga kroppsstorlekar/färger och ha lite gaaal powah helt enkelt. puss

   julia 2015-01-08 15:43:28
   Svara
 • Åh vad bra tips! Skaffade pinterest för ett tag sen, men har inte tagit tag i att lära mig det. Men en fråga: vet du (eller om någon annan som läser denna kommentar) några bra tumblrs (om du använder det)? Kanske särskilt som innehåller bilder på alla typer av människor (tycker mig mest se personer som faller inom ramen för samhällets normer), och tror ju det behövs en större öppenhet för att vi alla är olika oavsett om du kan kategorisera dig som norm eller inte. Sen tycker det hade varit kul med lite inspobilder med viktiga innebörder och budskap, typ sånna bilder du länkat till på pinterest fast tumblr.

  evelina 2015-01-07 16:17:37 http://www.evelinaronnback.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!