Julledigheten och så.

Jag bär ju inte alltid runt på min kamera men som den bloggare jag är (och har varit i åtta år!) så har jag ett stort behov av att dokumentera typ allt, så då får mobiltelefonen rycka in. Jag tänkte även att det här inlägget skulle vara lite förklarande eftersom jag har haft så mycket besökare på sistone och jag gissar att många av er har svårt att hänga med när jag bara antar att ni vet vilka alla personer i mitt liv är. Så. Nu kör vi.

Processed with VSCOcam with f2 preset

I mitten av december flyttade min pojkvän Felix och jag in i vår lägenhet (här kan ni läsa tips om att hitta en lägenhet i Sthlm). Det blidde lite trångt efter att vi hade burit in alla saker :’)

IMG_3759

På julafton var jag ju hos Felix familj, där även hans kusiner var. Helt plötsligt försvann alla boys och jag hittade dem i Melkers rum (Felix lillebror) skockade kring legot. Alla ville bygga, eller åtminstone titta på när Melker byggde.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Sen fick jag lunginflammation och var sängliggande i en vecka. Några dagar under dubbla duntäcken var okej, men den 27e december rymde jag och träffade Esmeralda och Jaana. Vi är barndomskompisar sedan dagis/lågstadiet och de är två av de smartaste och roligaste människorna jag känner. Vi åt pasta och drack två flaskor bubbel och livet var prima trots att jag inte kunde följa med dem ut efteråt pga hostan från helvetet.

Processed with VSCOcam with s2 preset

Här är en lyckad vegomåltid jag lagade för några veckor sedan. Det är någon röd curry-historia med en massa grönsaker, linser, kokosmjölk och spenat, plus cashewnötter och lime på toppen. Asgott! Ni hittar receptet i Mera Vego om ni har den boken.

Processed with VSCOcam with b5 preset

En kväll träffade jag Oskar och Markus, som jag lärde känna för ett par år sedan när jag och My var i Budapest (här kan ni läsa ett inlägg från den tiden). Vi åt sushi och drack vin och utmanade varandra inför det kommande året. Min utmaning är att få en ny bra vän!

Processed with VSCOcam with lv02 preset

Julledigheter innebär att kompisar återvänder till Stockholm, och det gjorde även Cornelia som vanligtvis bor i Amsterdam. Vi gick i samma klass på gymnasiet och jag gillar henne så så mycket.

Processed with VSCOcam with f3 preset

Vi åt hamburgare (vego ofc) och drack drinkar (55 kr styck! holy mama!) på Vigårda.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Det här var mitt sällskap: Cornelia Felix Bea Rasmus Daniel. Så många fina människor på en och samma bandbild.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Jag barnvaktade min lillasyrra (vi har olika mammor) och kände bara såhär: ”Gå in på ditt rum och kom tillbaka när du inte är så jäkla gullig längre!”

Processed with VSCOcam with f3 preset

Och så åkte jag och pappa till Ikea och jag köpte viktiga grejer till lägenheten som dörrmatta, spegel, hyllor, toaborste osv. Obs smarrig pizza i förgrunden.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Stockholm bäddades in.

Processed with VSCOcam with lv02 preset

I lördags firade vi en av mina favoritpersoner. Kajsa!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Vi hade en astrevlig middag med gapskratt och galenpanna och kramar. Jag lärde känna alla dessa på gymnasiet och de är fanimej min livsglöd.

Untitled-1

Avslutar inlägget med 1. Min dörrskylt! Har aldrig haft en egen dörrskylt förut! (det där kramtjafset under är the remains från den tidigare hyresgästen). 2. En cute bild på mig när jag jobbar på kontoret (jag hyr en kontorsplats där jag sitter och skriver och bloggar).

Translation: What I’ve done lately. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
  • Hej Flora! Undrar var sparar du alla dina bilder? Du måste väl ha superdupermånga som tar massa utrymme.. och massa worddokument? Vet du någon bra men ändå ekonomisk extra hårddisk?
    Och även, när du skriver, hur gör du då? Kan du inte skriva ett inlägg om det? Kommer det bara eller kan du tvinga fram något/Skriver du på papper eller på dator etc.etc.
    Ps. Så fin blogg <3 <3

    Linnea 2015-01-15 16:07:49
    Svara
  • Alltså, stort supertack för att du länkade till ditt gamla inlägg om er fina resa till Budapest!! Det var ju ett tag sen, men jag undrar om du kanske minns vad resan gick på? Exklusive flyg. Firar fem år med min karl i maj och vill åka bort och mysa en weekend men har ingen fet inkomst då jag jobbar som volontär i Tyskland för tillfället.. Har en del pengar som är sparade för just resor så det kanske går ändå! Kramkram

    Tamara 2015-01-14 18:09:20 http://tamaragabriela.wordpress.com/
    Svara
  • Hej Flora! Jag kom på en idé när jag gick in på kommentatorsfältet för att fråga dig/andra läsare om ett problem jag har, och såg att andra såklart tänkt samma tanke. Typ inlägg med om olika teman där läsarna får chans att interagera med varandra och med dig om olika problem/frågor de har i kommentatorsfältet.. Det kan vara T.ex. Utbildning, kärleksrelationer, vänskapsrelationer med mera. Nu var det just ett problem relaterat till ’kärleksrelationer’ jag har, men jag väntar nog lite med min fråga… Men, min poäng är att jag tycker det inte finns så bra sidor på nätet för sådant enligt den lilla erfarenheten som jag har. Folk är ofta så elaka, man blir anklagad för troll osv. och kanske högst får nåt oengagerat svar. Din blogg verkar ju attrahera så många kloka, smarta och snälla människor.

    Linda 2015-01-14 04:25:24
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

      Det här är en JÄTTEBRA idé! Jag ska tänka ut något sätt att göra det på. Återkommer! Kram

      Flora Wiström 2015-01-14 07:46:04
      Svara
  • ååh snälla mera bilder på lägenheten och allt vad som händer med den please please är så nyfiken <3 <3

    Alexandra 2015-01-13 23:30:44
    Svara
  • Kloka fina Flora, vad gör en när en känner att en växer inifrån sina äldsta vänner, när en känner att en ger mer än en får och inte längre orkar ha samtal om vad som är fel. Jag vill inte förlora dem för vi har varit vänner så länge och det gör ont i kropp och själ att tänka på att mista dem. Men helt ärligt, jag orkar inte vara den som ständigt ger energi utan att få nån tillbaka. Önskar att jag hade en vän som du.

    Ledsen vän 2015-01-13 22:22:38
    Svara
    • Svar på Ledsen väns kommentar.

      eftersom du ändå inte vill mista dem kanske du kan bryta dig loss successivt? Försöka spendera tid med andra människor, eller hitta på roliga saker själv och inte tänka på energitjuvarna så mycket. Om du känner dig rädd för en stor förändring kanske det kan vara lättare då. Du kan också föreslå när de är så negativa att ni pratar om något annat eller försöker vara positiva. För både din egen skull och för deras skull. Om man är nära vänner så förväntar man väl sig stöttning när man har det svårt, men om det alltid ska vara fokus på det negativa blir det ju bara deppigt att vara vänner! Och jag vet hur utmattande det är att bara ge hela tiden.

      Linda 2015-01-14 04:09:50
      Svara
  • så spänd på att få se er lägenhet!

    sara 2015-01-13 21:53:27 http://sara.devote.se
    Svara
  • Jag ska införskaffa en scanner men vet inte alls viken. Vad har du för någon och är den att rekommendera? Kan man komma undan med en billig eller borde man satsa på en dyrare för att få kvalitet? Behöver främst scanna in polaroidbilder. Tack för svar och för en fin och bra blogg.

    Eve 2015-01-13 20:14:35
    Svara
  • Så fina bilder <3

    LOVE FROM LOS ANGELES

    http://hesses.blogg.se

    elsa 2015-01-13 20:06:23 http://hesses.blogg.se
    Svara
  • men vad i! är helt säker på att vigårda bara hade köttburgare sist jag kollade. men PEPP att jag hade fel, nu jävlar ska här ätas!

    Vicky 2015-01-13 19:28:34 http://vickys.se/
    Svara
  • (alltså detta är en oviktig kommentar, you may prioritera den till sist) ÅT RÖDA LINSTJOSSANEN IGÅR OCH gaaaah vad den var god.

    Fredrika 2015-01-13 19:01:44
    Svara
  • Ibland kan jag oroa mig över att lägga upp mobilbilder på bloggen pga vissa är så duktiga på att bara fota med kamera varje h på dygnet. Men så lägger du upp det här urmysiga med underbara mobilbilder och jag känner att jag oroar mig i onödan. Du är så härlig!

    Nastasja 2015-01-13 18:34:12 http://nastasjablogg.se
    Svara
  • Tycker det är minst lika roligt med mobilbilder!

    Elin 2015-01-13 18:32:55 http://www.ofabooklover.blogspot.com
    Svara
  • Kamerabilder behövs inte allt, tycker jag. Liksom, det är såklart att det kan vara finare i kvalitén om en har fotat med kamera, men oftast hinner en inte fram med den (eller ens har med sig den!) när saker bara händer. Då är mobilen <3 att ha. Den har en ju ändå med sig ca överallt.

    Ellen 2015-01-13 17:50:23 http://lindbergellen.se
    Svara
  • Kan inte du SNÄLLA berätta hur du redigerar dina bilder på mobilen?

    Clara 2015-01-13 16:54:07
    Svara
  • Hej Flora! Vet du vad? Jag kan bli din bra vän. Jag tror att vi skulle komma så himla bra överens och jag tycker redan om dig massor. Vi kan fika eller dricka champange eller äta veganmat vettja! Kram kram kram kram <3

    Sabine Engsström 2015-01-13 16:24:43
    Svara
  • Så fint inlägg! Och det verkar som att lägenheten kommer vara fullproppad med saker när ni är klara? Det är ju i alla fall alltid skönt att ha allt man behöver!

    Beatrice 2015-01-13 15:17:45 http://herbariumet.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!